18.12.2014

Joulu on sisäisen valon juhla

Adventin aikaan ulkoinen valo vähenee vähenemistään. Adventtipuutarhan Valopolku ja Lucianpäivä kolmastoista joulukuuta tuovat valojuhlaa pimeyteen, kunnes kahdeskymmenestoinen päivä pimeyden ulkoinen valta taittuu, ja valon voimat alkavat vahvistua. Joulu valon ja Kristuksen, henkisen valon tuojan, syntymän juhlana vahvistaa ulkoisia valonvoimia sisäisillä.

Ennen joulua valmisteltiin perusteellisesti, koko koti siivottiin komeroita myöten, tomutettiin ja tuuletettiin. Edelleenkin koti siivotaan jouluksi, vaikka harva enää tekee suursiivouksia, moni käy vähitellen paikat läpi. Siivoamalla puhdistetaan pölyt ja liat, mutta samalla raivataan myös pois vanhaa roinaa, rikkinäisiä tavaroita ja vaatteita, itselle tarpeetonta tavaraa keräyksiin ja kirpputoreille.

Ulkoista järjestystä luomalla voi saada aikaan myös sisäistä järjestystä, tehdä inventaariota kuluneesta vuodesta. Järjestetään papereita pursuava työpöytä ja samalla pannaan järjestykseen sisäisyyttä. Siistimällä paikkoja valmistaudutaan juhlaan, valmistetaan juhlamieltä.

Joulukoristeet, kukat ja liinat juhlistavat kotia, luovat tunnelmaa. Joululaulut ja tunnelma ovat keinoja, jotka avaavat portin arkisen yläpuolelle, juhlaan, valmistavat ja virittävät mieltä nousemaan joulun henkiseen kokemiseen.

Ellei viritä ja avaa sieluaan ja mieltään, ei pysty kohoamaan arkisen hälinän ja kiireen yläpuolelle. ”Ei siitä mitään joulujuhlaa synny, jos vieraat jäävät alakertaan ja juhla on yläkerrassa”, sanoo mieheni.

Rauhallista, iloista ja harmonista joulua kaikille

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net