03.09.2012

Itsensä rakastamisesta

Joitain vuosia siten Reiki-opettajani sanoi minulle, että rakkaus on kaikkialla ympärilläni kunhan vain ottaisin sen vastaan. Silloisessa elämäntilanteessani en kokenut saavani haluamaani rakkautta, enkä ymmärtänyt mitä hän tarkoitti sillä, että minun on vain vastaanotettava tarjolla oleva rakkaus. Myöhemmin ymmärsin, että rakkaudelle asettamani ehdot ja vaikeus rakastaa itseäni olivat syynä siihen, etten kokenut olevani rakastettu ja arvostettu. Vuodet ovat vierineet, elämä on opettanut ja olen onnekseni osannut avautua entistä suuremmalle rakkaudelle.

Itsensä rakastamisen ja hyväksymisen vaikeus on teema joka toistuu tekemissäni hoidoissa kerta toisensa jälkeen. Se tuntuu olevan taitolaji, johon moni meistä ei ole saanut parhaita mahdollisia eväitä lapsuudessaan. Vaikka vanhemmat olisivat vilpittömästi rakastaneet meitä, he ovat omaksuneet omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan uskomuksia ja käyttäytymismalleja, jotka ovat tehneet pyyteettömän rakkauden osoittamisen vaikeaksi. Puhumattomuus, tunnekylmyys, häpeä, salailu, ankaruus ja työssä raataminen ovat monen ihmisen elämässä vaikuttavaa verenperintöä ja sodan kokeneen sukupolven traumat jatkavat elämäänsä jälkipolvissa. Olemme oppineet että rakkaus on ansaittava.

Eheytymisen aalto vyöryy onneksi eteenpäin ihminen kerrallaan. Moni luokseni hakeutuvista ihmisistä on lopen kyllästynyt niihin ilmiöihin, joita omanarvontunteen puute on tuonut heidän elämäänsä. Näiden hankaluuksien taustalla olevien asioiden muuttamiseksi käytän pyyteettömän rakkauden energiaa. Tuon energian koskettamaksi tuleminen on monelle ihmiselle padot avaava kokemus. Itsekin huomaan usein istuvani kyynel silmäkulmassa kun rakkaus tekee työtään. Eheytymistä tapahtuu puolin ja toisin, kun saan auttaa asiakkaitani purkamaan taakaksi muodostunutta ohjelmointiaan ja rakastamaan itseään, hyväksymään itsensä sellaisina kuin ovat, tuntemaan miltä tuntuu olla rakastettu, arvostettu, hellitty, toivottu, kaunis ja ihana. Saan todistaa kuinka sisäinen lapsi meissä eheytyy uskomus ja tunne kerrallaan. Opin aina myös itsestäni uutta. Tällaiset kohtaamiset ovat jotain niin kaunista, että hoidon päätyttyä saatan olla tuntikausia kiitollisen ihmetyksen vallassa. Miten upeaa onkaan nähdä toisen sisäinen loisto.

Annetaan itsemme loistaa ja sallitaan toisille sama.

Rakkaudella,

Suvi

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net