17.01.2017

Itsenäisyys ja hyvä tahto

Vuosi vaihtui kauniisti ja pääsimme vuoteen 2017, jolloin Suomi juhlii myös 100-vuotista itsenäisyyttään. Onnea Suomi! Liekö se ollut myös vekkulisti enkelini ajatuksissa? Teema viedään tässä kuitenkin hieman henkilökohtaisemmalle tasolle. Aur-enkelini kanavointi 1.1.2017...

”Itsenäisyys vai yksinäisyys? Voisitko ajatella, että yksin ollessasi oletkin itsenäinen et yksinäinen? Kuulet oman äänesi paremmin. Tunnistat omat tunteesi, ajatuksesi paremmin. Itsenäisyys voi olla sinun, vaikka olisit fyysisesti jonkun toisen kanssa. Aivan samoin kuin yksinäisyyskin voi olla luonasi, vaikka olet jonkun toisen kanssa. Löydä itsenäisyytesi nainen ja mies. Nyt ei ole aika pysähtyä tai kääntyä takaisin. Se juna meni jo. On aika itsenäistyä uudella tavalla. Tämä itsenäisyys tuo sinulle vapauden. Tämä itsenäisyys tuo sinulle varmuuden. Saat varmuuden siitä, että kaikki tekosi ja päätöksesi vievät sinua lähemmäs omaa paikkaasi elämässäsi. Oma elämäntehtäväsi selkeytyy ja tunnistat oman merkityksesi kaikessa kauneudessaan. Joku saattaa pelästyä tätä voimaa sinussa, jonka itsenäisyytesi sinussa laukaisee. Sano heille, että nyt he näkevät todellisen luontosi. Jos he eivät sitä halua nähdä, niin he voivat kääntyä pois. Sinä jatkat eteenpäin vahvana ja rohkeana. Itsenäisyyteesi liittyy myös lempeytesi. Osaat pukea vahvan voimasi lempeyden viittaan, jolloin pystyt koskettamaan useita ihmisiä. Joitakin vain hetken, mutta teet lähtemättömän vaikutuksen jokaiseen ihmiseen lähelläsi. Se on kaunista. Katso, yksinäisyys poistuu ja tilalle tulee lempeä itsenäisyys. Se on avain tulevaan, onneen ja runsauteen.”

Jokainen sinulle hyvää haluava ihminen ihastelee voimaasi ja itsenäisyyttäsi. Jokainen sinua rakastava haluaa, että kukit kaikissa väreissäsi ilman epäilystä tai noloutta. Jos rakastat jotakuta, etkö silloin halua hänen parastaan? Toivot, että hän saisi elämältään kaiken haluamansa ja sen mikä hänelle kuuluukin. Näin minä valitsen uskoa ja nähdä maailman; voin kantaa vastuuni vain omasta asennoitumisestani. Vaikka maailma ympärilläni ei aina näytä toteuttavan tätä totuuttani, siltikin uskon, että lähimmäisenrakkaus voittaa. Ajan kanssa, rauhassa. Aina.

Mikä on esteenä tälle hyväntoivomiselle toisille ihmisille? Ensimmäisenä mieleeni nousee tietenkin pelko. Pelkäät menettäväsi jotain tai jonkun, jonka haluat. Pelkäät, että onnesi on kiinni jostain toisesta ihmisestä, työpaikasta, kodista, rahasta ja että ilman sitä, et millään voi olla onnellinen. Pelkäät, että toisen menestys koituu sinun pettymykseksi. Pelkäät, ettei sinulle ole parempaa vaihtoehtoa olemassa. Pelkäät, että elämä meni jo ohitsesi.

Enkelisi kuiskuttaa korvaasi, että nouse pelkosi yläpuolelle ja tunnista, että asiat ovat paremmin kuin uskalsit ajatellakaan. Kyllä, näin on. Karista pelkosi ja huomaa, että toivoa on. Oksat viheriöivät jo, kevät tekee tuloaan.

Toisena syynä ihmisten kykenemättömyyteen toivoa kanssaihmisilleen hyvää mieleeni nousee kateus. Alamme enenevässä määrin ymmärtämään, että kun yhdellä ihmisellä menee hyvin elämässään, leviää se auttamattomasti myös muille ihmisille. Koen asian näin: kun ihmisellä menee elämässään hyvin, kokee hän itsensä onnelliseksi. Ja onnea tunteva ihminen nostaa huomaamattaan omaa värähtelyään, joka leviää väistämättä hänen ympärillään oleviin ihmisiin. Näin tämä hyvä olo, onni ja rakkaus saavuttavat kaikki ihmiset, joiden kanssa ihminen on välittömässä yhtydessä. Kaiken ollessa energiaa, saavuttaa tämä hyvä olo myös ihmiset ja tilanteet, joihin olemme ”vain” välillisesti yhteydessä. Näin tapahtuu esimerkiksi rukoillessamme toisen puolesta ja lähettäessämme valoa ja voimaa toisille ihmisille ja eri tilantesiin. Älkäämme siis väheksykö ajatustemme ja rukoustemme voimaa. Ole tarkkana, mitä lähetät ajatuksissasi toisille: pidä ajatuksesi kirkkaana ja keskity hyvän lähettämiseen.

Myös katkeruus elämälle ja toisille ihmisille liittyy usein siihen, ettemme voi iloita toisten puolesta. Tällöin aito ja rehellinen hyväntoivominen on haasteellista. Saatamme teoriassa ymmärtää edellä mainitsemani ajatuksen ”antaa hyvän kiertää”, mutta olemme kykenemättömiä tekemään asialle mitään käytännössä. Jos toisen onni tuntuu sietämättömältä kestää, kertoo se enemmän sinusta itsestäsi kuin tuosta toisesta ihmisestä. Mutta ei huolta tuolloinkaan: huomatessasi pienen ärsytyksen toisen menestymisestä, voit olla onnellinen tästä huomiosta ja alkaa syventymään omiin syihisi tuntea tuota tunnetta. Mikä omassa elämässäni estää minua olemasta onnellinen toisen puolesta? Mitä koen omasta elämästäni puuttuvan? Vastatessasi rehellisesti näihin kysymyksiin olet heti asian ytimessä.

Loppujen lopuksi elämä on enemmäin kuin miltä se näyttää. Onneksi. Joskus (=monestikin) tulkitsemme asiat erilailla kuin muut ne kokevat; ulkopuolelta katsottuna tilanne näyttää ja tuntuu meistä päivän selvältä, mutta itse tilanteessa sisällä olevat tuntevat tilanteen erilailla. Tässä on hyvät ja huonot puolensa: neutraali mielipide ulkopuoliselta saattaa antaa parhaimmillaan uuden suuntaviivan ratkaisuun. Tai sitten ulkopuolinen mielipide tuo vain lisää painolastia ja pelkoa tilanteeseen, johon sitä ei tarvita. Pelon ja painolastin kylväminen toisten tilanteeseen kertoo jälleen enemmän sanojastaan kuin vastaanottajasta. ”Neuvon” ja mielipiteen kuuntelijan täytyy olla itsenäinen ja vahva, kiittää mielipiteestä ja miettiä oma ratkaisunsa huolella. Kuuntelija ei voi olla vastuussa hänelle sanotuista sanoista, vaan vain omasta reaktiostaan ja päätöksistään. Itse pyydänkin ”neuvoja” vain ihmisiltä, joiden koen löytäneen jonkinlaisen korkeamman johdatuksen tai ehkä parempi sanoa, että jotka osaavat irrottautua tilanteestani ja osaavat katsoa sitä neutraalisti ja vapaasti: itsenäisesti, intuitionsa ohjaamina, mahdollisimman paljon egostaan irtaantuneena.

Enkelit ovat tietenkin upea väylä opastamaan päätöksissämme, heillä on pyytteetön auttamisenhalu sekä rakkaus meitä kohtaan.

Pyydetään alkaneeseen vuoteemme enkelten tukea ja johdatusta. Pyydetään, että enkelit tekisivät meidät tietoisemmaksi omasta vahvuudestamme, lempeästä itsenäisyydestämme sekä hyvästä tahdostamme. Meidän tulee itse huomata nämä piirtemme ja vahvuutemme. Sen jälkeen muutkin pääsevät nauttimaan niistä.

Tässä affirmaatiota uuteen vuoteenne, jotka tuntuvat itsestäni hyvältä:

Olen kiitollinen kaikesta muutoksesta elämässäni.

Olen kiitollinen Vahvuudesta minussa.

Olen kiitollinen Valosta minussa.

Olen kiitollinen Rakkaudesta minussa.

Toivon sinulle rakas lukija rohkeutta kohdata itsesi vahvuuksinesi ja heikkouksinesi. Vieköön viisaus ja rakkaus sinut ratkaisujen äärelle. Tätä toivon sydämestäni.

Lempeällä itsenäisyydellä,

Tanja Kettumäki
ALH enkelihoitaja
www.selestial.fi

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net