11.12.2012

Ilmastonmuutoksen aiheuttajasta

Sanotaan, että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaan. Toiset ovat taas sitä mieltä, että ihmisen toiminnalla on siihen hyvin vähän vaikutusta. He ovat sitä mieltä, että koko muutos on osa luonnollista evoluution ohjaamaa muutosta, jota on tapahtunut kautta aikojen koko ihmiskunnan historian ajan.

Voisiko olla niin, että molemmat koulukunnat ovat oikeassa ja kumpikin väärässä pitäessään omaa näkökantaansa ainoana totuutena. Totuus löytyy kai jostakin välimaastosta ja molempien teorioiden yhdistämisestä.

Ihmiskunta on aina vienyt eteenpäin sitä kehitystä, joka maapallolla ja jopa koko maailmankaikkeudessa tapahtuu. Näin siitä huolimatta, että ihmisen toiminta näyttää joskus vievän sitä juuri aivan päinvastaiseen suuntaan.

Näennäiset luonnon ja ympäristön tuhoamiset ovat osa sitä polariteettia, joka vie kehitystä eteenpäin ollen antamassa potkua entistä suuremmalle valistuneisuudelle toimintamme seurauksista ja sen myötä lisäten vastuunottoa ympäristön tilasta.

Toisaalta ihminen oman henkisen toimintansa ja materiaan keskittyvän elämäntapansa avulla on luomassa sitä energiaa, joka pakottaa luonnon reagoimaan ja sopeutumaan siihen suurillakin säävaihteluilla ja ilmastonmuutoksella. Siinä mielessä ihminen on aiheuttamassa myös niitä ilmastossa tapahtuvia muutoksia, joiden olemassaolo voidaan lukea ns. normaalin ilmaston lämpötilan vaihteluvälin sisälle.

Energia on energiaa, olipa se sitten fyysistä konkreettisesti havaittavaa ja mitattavaa tai enemmän hienojakoista, henkistä laatua. Kaikki energia vaikuttaa yhtä paljon kaikkeen, eikä sen merkityksestä ole sen vuoksi syytä kiistellä.

Ihmisen toiminnalla, niin fyysisellä kuin henkiselläkin on oma osuutensa ilmastonmuutoksessa ja sen myötä tuleva vastuu sen hoitamisessa. Yhtä tärkeää kuin on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, yhtä tärkeää on moraalin kehittyminen rakastavampaan suuntaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Se, mitä maapallolla tapahtuu, tapahtuu osana sitä isoa muutosta, joka tapahtuu koko maailmankaikkeudessa. Joten se, mitä muualla siellä tapahtuu, vaikuttaa myös maapalloomme. Niinpä ison vastuun tästä kaikesta muutoksesta kantaa Korkein Älykkyys, joka ohjailee maailmankaikkeuden kulkua ja siinä tapahtuvia muutoksia.

                                                                                       Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net