12.02.2015

Ihmeitä elämä täynnä

Oli todella kuuma kesäpäivä helteisen heinäkuun lopulla joitakin vuosia sitten. Mieheni oli autotallissa teroittamassa ruohonleikkurin terää. Hänen otteensa lipsahti, ja terä leikkasi paksun työkäsineen läpi hänen oikeaan etusormeensa syvän haavan.

Hän tuli sisälle verinen paperinenäliina sormen ympärille kiedottuna ja pyysi minua laittamaan sormeen laastarin, ruohonleikkurin terä oli viiltänyt etusormen luuhun asti melkein koko sormen pituudelta. Annoin hänelle uuden paperinenäliinan verisen tilalle odottaessaan laastaria.

Nähdessäni haavan minua riipaisi vatsanpohjasta asti. Se todella oli melkein koko etusormen pituinen ja ulottui luuhun asti, ja siitä vuoti koko ajan runsaasti verta. Nenäliina kastui hetkessä, samoin seuraavat.

Sanoin, ettei siinä mikään laastari pysy, se on koko ajan veressä, meidän pitää lähteä ensiapuun.

Mies väitti, ettei mihinkään tarvitse lähteä ja hoputti laittamaan laastarin.

Sanoin jo vähän tiukemmin, että voin yrittää laittaa, mutta ei siinä mikään laastari pysy, kun haava vuotaa niin runsaasti. Verta tuli koko ajan. En uskonut saavani laastaria pysymään siinä.

Täytyi silti yrittää, kun mies vaati laastaria.

Näin, ettei yksi laastari riittäisi alkuunkaan ja otin toisen valmiiksi.

Kun laitoin ensimmäistä laastaria, verenvuoto lakkasi tykkänään saman tien, ja sain toisen laastarin edellisen viereen. Verta ei tullut enää yhtään, laastarit pysyivät kuivina ulospäin.

En ollut uskoa silmiäni, mutta puoliso näytti tyynen tyytyväiseltä.

”Enkeli tyrehdytti verenvuodon, että saat laastarin siihen”, hän tuumasi.

Sanoin, että se pitää kuitenkin puhdistaa ja ommella, haava on luuhun asti.

Mies kehotti rauhoittumaan ja penäsi, ettei siinä mitään lääkäriä tarvittu. Jos siellä jotain likaa oli, se oli tullut veren mukana pois.

Oli kolmenkymmenen asteen helle ja mätäkuu. Pelkäsin haavan tulehtuvan ellei sitä ei hoidettu. Matkaa lääkäriin oli kolmisenkymmentä kilometriä, jos lähimmällä terveysasemalla oli päivystys, muuten kuutisenkymmentä keskussairaalan ensiapuun.

”Kyllä tätä hoidetaan, enkeli hoitaa”, väitti mies.

”Noin syvä haava ei laastarilla parane. Lääkäriin”, komensin.

Ja mies vaan inttää: ”Usko nyt, ei tässä lääkäriä tarvita.”

Puoliso on joskus raivostuttavan itsepäinen.

Vasta siinä vaiheessa hän kertoi, että Neuvonantaja oli sanonut, ettei lääkäriä tarvittaisi, henkiset parantajat hoitaisivat haavan.

Mies piti laastarit sormessaan nelisen päivää ja pyysi sitten minua vaihtamaan uudet tilalle.

Vatsanpohjasta kouraisi.

Irrotin laastarit niin varovaisesti kuin sain.

Ensinnäkään ne eivät olleet tarttuneet kiinni, eli verenvuoto oli loppunut, kun laitoin ensimmäistä laastaria.

Toisekseen emme olleet uskoa silmiämme, kun näimme sormen. Se oli jonkin verran turvoksissa, muuten ihan siistin näköinen, haava oli umpeutunut ja siinä oli kolmetoista jälkeä, aivan kuin kolmetoista ommelta. Siistiä jälkeä. Uskomatonta.

”Minusta tuntuikin ihan kuin siellä tapahtuisi jotain”, mies tuumasi.

Sormi parani hyvin. Jonkin verran jäykkä se oli kunnes mies sai sen vertymään sormijumpalla. Ainoa haitta, joka haavasta jäi, oli ajoittainen kolotus ilmanpaineen vaihtuessa. Nyt sitäkään ei tunnu kuin ani harvoin.

Harvoin minulta on kysytty yhtä paljon luottamusta henkisiin voimiin, mutta luottamus kannatti.

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net