09.10.2014

"Huomenna menet ostamaan teille auton"

Punto meni huonoon kuntoon, kuten vanhat autot tapaavat jossain vaiheessa tehdä. Olimme hyvin huolissamme. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä "Tekninen Neuvonantaja" ilmoitti miehelle, että Puntossa on kannentiiviste vaihdettava jostain alempaa (tekniset yksityiskohdat eivät selvinneet minulle täysin) ja että se maksaa noin tuhat euroa. Ja että meidän on vaihdettava autoa, Punto ei mene enää seuraavasta katsastuksesta läpi ja korjaamiseen menee paljon rahaa, eikä sen arvo siitä nouse. Jopa oli huono uutinen. Lisää lainaa emme halunneet ottaa, joten rahaa auton ostoon ei ollut kuin vajaa kolmetuhatta euroa.

Aikaa kolme päivää ennen uuden työni alkua. Auto oli välttämätön, sillä työmatkaa tulisi neljäkymmentä kilometriä eikä meiltä bussit kulje niin, että ehtisi edes kahdeksaksi töihin. Tilanne oli hyvin tukala ja olo sen mukainen. Setvin tuskaisena bussiaikatauluja. Keskiviikkoiltana nukkumaan mennessä mies sanoi: "Huomenna menen ostamaan meille auton." Ihmettelin kovasti mistä hän sen ostaisi, mutta sanoin vain, että hyvä on.

Torstaiaamuna mies selitti Neuvonantajan sanoneen illalla hänelle: "Huomenna menet ostamaan teille auton." Mistä, mies oli kummastellut. Lahti ja Tampereen lähistö oli ilmoitettu paikoiksi. Mies katseli kartasta mitä paikkoja tulisi kysymykseen: Toijala, Pirkkala ja ainakin Ylöjärvi Tampereen liikkeiden ohella.

Ohoh. Ei siinä muuta kuin netistä selaamaan autoliikkeitä. Ensin kävimme läpi Lahden autoliikkeitä.   "Tästä ei tänä päivänä selvitä, näitähän on kamalan paljon, ja tämä on vasta ensimmäinen. Miten ihmeessä pystymme näin äkkiä löytämään sopivan?" Tuskailin miehelle.

"Kaksi tulee kysymykseen, valitsette niistä. Kyllä sinä ne tunnistat." Niin kuului Neuvonantaja sanoneen. Tässä täytyy todeta, että puoliso on vuosikymmeniä seurannut tarkasti autolehtien testejä ja tietää eri merkkien tyyppiviat, mitkä merkit ja vuosimallit on kunnolla ruostesuojattu, siis miinukset ja plussat. Hän tiesi mihin merkkeihin keskittyisi, se nopeutti seulontaa.

Yhdestä Lahden liikkeestä löytyi Peugeot farmari, noin 2400 €, ajettu yli 250 000 km. Sitten selasimme Toijalan, Ylöjärven, Pirkkalan, Hämeenkyrön ja Nokian liikkeitä. Nokialta löytyi Peugeot 306, ajettu vajaat 140 000 km, hinta vähän vajaa 2400 €. Puoliso soitti Nokian liikkeeseen ja kyseli autosta. Puntosta maksettaisiin 500 €. Mies ilmoitti tulevansa hakemaan auton iltapäivällä. Ihmettelin, että miten voi autoa näkemättä olla noin varma, mutten sanonut mitään. "Kyllä se on hyvä", mies hymyili. "Tiedän, että se se on. Tunnistin sen, ihan niin kuin Neuvonantaja sanoi."

Liikkeessä mies tutki auton ja kyseli myyjältä kaikenlaista. Koeajoimme molemmat sen ja kaupat tehtiin. Keräsin tavaramme Puntosta miehen hoitaessa muodollisuuksia. En olisi ikinä uskonut, että auton osto sujuisi näin helposti.

Maanantaina ajelin töihin Peugeotilla. 

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net