11.09.2014

Henkinen tietokone-ekspertti auttaa

Kuuluisa amerikkalainen henkinen opettaja, parantaja ja kirjailija Sonia Choquette puhuu matkakumppaneista, henkioppaista, joita saamme mukaamme maan päälle tullessamme.

Näitä henkisiä auttajia ovat enkelien ohella opettajaoppaat ja mestarioppaat, jotka auttavat henkiseen kasvuun. Lisäksi elämäämme helpottavat ilon oppaat, lähetit ja auttajat. Viimeksi mainituissa on monen alan ”asiantuntijoita”, jotka auttavat erityisongelmissa.

On parantajia tai ”henkilääkäreitä”, jotka antavat neuvoja, jos on terveysongelmia. Auttajilta voi saada ohjeita asunnon hankintaan, kehotuksen viedä auto huoltoon, koska siinä on vaaraa aiheuttava vika. Heiltä saa hyviä ideoita, ratkaisuja ongelmiin, ohjausta oikeaan suuntaan. Ja vaikka kyseessä ovat henkiset olennot, heidän apunsa on tarvittaessa hyvin konkreettista. 

Tässä blogissa kerron elämästä erilaisten henkisten auttajien kanssa. Jaan omia kokemuksiani siitä, millaista apua näiltä henkisiltä oppailta, matkakumppaneilta voi saada sekä henkisempiin asioihin että arkielämän pulmiin. 

Kun touko-kesäkuun vaihteessa suunnittelin tätä blogia, tietokoneestani hävisi nettiyhteys. Niin oli käynyt kerran ennenkin. Silloin se oli korjaantunut itsestään, tosin vasta puolentoista viikon päästä. Toivoin hartaasti, että niin kävisi tälläkin kertaa. Useita kertoja päivässä tarkistin, josko nettiyhteys toimisi. Ei toiminut. Osaan käyttää tietokonetta, mutta olen pulassa ongelmatilanteissa.

Olin viikon poissa, ja palattuani menin toiveikkaana koneelle, että jos kumminkin olisi korjaantunut. Firefoxia pitemmälle en päässyt, ei löytynyt sähköpostia, ei mitään.

Oli pakko tarttua asiaan ja soittaa tukipalveluun. Tarkastin neuvojan kanssa kaiken mahdollisen. Viimein hän sanoi: ”Koeta vielä tätä: Paina vaikka kynän terällä modeemin takaa reset ja odota puolisen tuntia, ellei yhteyttä löydy, tule huomenna liikkeelle modeemin kanssa.” Ei toiminut. 

Hain uuden modeemin seuraavana päivänä. Liikkeessä sanottiin, että yhteyden löytäminen kestää jonkin aikaa.

Puolitoista tuntia odotettuani soitin turhautuneena tukipalveluun.

Testattiin taas kaikki mahdollinen, ja lopulta minut ohjattiin vikaneuvontaan. Uusi tarkistus. Siinä vaiheessa katseeni osui irtonaiseen kaapelijohdon jatkokappaleeseen. Nolostuin, mutta tunnustin. Johto kiinni ja jo pitäisi yhteyden löytyä; vaan eipä löytynyt. Helpotus, toisaalta, syy ei ollut minussa.

Neuvoja sanoi siirtävänsä asian asentajalle, hän ei voinut auttaa. Kysyin kannattaako kone jättää vielä auki, jos se vaikka...

”Ei kannata, sulje kone.” Pettyneenä ja turhautuneena tein niin.

Voi surkeus, tarvitsen tietokonetta ja nettiyhteyttä, minun olisi pitänyt jo lähettää tekstiä eteenpäin.

Mieheni, joka on julistautunut tietokone-vapaaksi vyöhykkeeksi, oli seurannut ponnistelujani myötätuntoisena. Häneltä saan henkistä tukea, mutta koneen kanssa on yleensä pärjättävä itse. Onneksi en enää pelkää sitä, vaan uskallan kokeilla jotain, kun jälkikasvulta saan neuvoja puhelimessa. Sanoin, ettei auttanut muu kuin odottaa ainakin huomiseen, ja menin jatkamaan keskeytynyttä ompelutyötäni.

Jonkin ajan kuluttua mieheni sanoi: ”Pane kone päälle vielä kerran.” Tiesin, että hänellä oli jotain mielessään, ja avasin koneen.

”Sama tilanne, vain ensimmäinen valo neljästä välkkyy.” Menin jatkamaan ompelua. Mies meni tietokoneen luo. 

Hetken päästä kuului: ”Nyt toimii, kaikki neljä valoa palaa.”

Menin katsomaan. Totta, laite toimi! Istuin heti koneen ääreen, Firefox päälle, kyllä, pääsin sähköpostiin. Jippiii! Postia oli kertynyt, vaikka olin käynyt kirjastossa lukemassa niitä muutamana päivänä.

Käännyin mieheeni. ”Mitä tapahtui?”

Mies naurahti: ”Minusta vaikutti siltä, että siinä oli pieni tukos tai este. Vastaavanlainen tilanne kuin autossa, joka ei lähde käyntiin, niin mäkistartti auttaa, ainakin vanhemmissa autoissa. Pyysin henkisiä auttajia antamaan pienen lisäsykäyksen. Koneen piti olla käynnissä, että siihen voi vaikuttaa.”

Olipa valtava helpotus, kiitos, kiitos, kiitos!

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme saaneet henkiseltä puolelta apua tietokone-ongelmiin. Apu tähän erityisongelmaan tuli Neuvonantajalta, kuten me häntä kutsumme. Hän on auttanut ennenkin meitä elektroniikan kanssa.

Sonia Choquette kehottaa pyytämään rohkeasti apua näiltä auttajilta, he ovat valmiina. Voidaksemme ottaa heidän apuaan vastaan meissä täytyy olla tilaa ja sisäistä hiljaisuutta, jotta yhteys voi syntyä ja voimme kuulla heitä.

Kuuntele oppaitasi

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net