25.01.2018

Henkinen neuvonantaja esti ison vahingon

Henkisistä olennoista puhuttaessa tulevat ensimmäisinä mieleen enkelit. Sonya Choquetten mukaan meillä on muitakin henkisiä auttajia kuten lähetit tai viestinviejät (runners), parantajat, auttajat, opettajat, ilonoppaat ja mestarioppaat.

Olin uskonut, että suojelusenkeli, jonka tehtävänä on ohjata ja varjella meitä, hoitelee meitä kokonaisvaltaisesti. Miehelläni on kuitenkin henkinen Neuvonantaja, joka on monet kerrat pelastanut meidät erilaisilta vahingoilta ja onnettomuuksilta. Hän tuntuu seuraavan tekemisiämme ja oloamme läheltä. Saamme terveyttä koskevia tietoja ja ohjeita, kehotuksen viedä auto huoltoon jonkin rikkoutumassa olevan osan takia. Neuvonantaja tuntuu jopa tietävän meitä tarkemmin mitä kapineita ja tarvikkeita meillä on johonkin projektiin.

Toisinaan mies kuulee Neuvonantajan ohjeet päässään, mielessään, puheena, toisinaan tieto tulee suoraan tajuntaan. Enkelin värähtelytaso puolestaan - kokemuksemme mukaan - on korkeampi, ja enkelin läsnäolon kokeminen värisyttää sisintä myöten.

Viime vuoden lopulla, 28. päivänä joulukuuta iltapäivällä mieheni oli menossa tarkistamaan onko lintulaudoilla tarpeeksi jyviä linnuille, kun Neuvonantaja ilmoitti, että lämpökeskuksessa ei ole kaikki kunnossa, käy katsomassa. Mies tiesi, että on käytävä tarkistamassa.

Hän oli vienyt lisää ruokaa omenapuussa olevalle lintulaudalla ja lähestyi puutarhan puolella olevaa lämpökeskusta, kun sieltä kuului hälytysääni piip piip piip …

Päästyään sisään hän huomasi, että laitteessa paloi lisäksi punainen hälytysvalo.

Laitteessa oli joku nappi, jota voi painaa ja kone lähti uudelleen käyntiin.

Mies kävi muutaman kerran illan mittaan tarkistamassa, että kone pysyi käynnissä eikä hälytysvalo palanut.

Soitimme aamulla laitteen toimittaneeseen yritykseen ja sieltä luvattiin huoltomies sille päivälle.

Meillä on maalämpö, jonka pitäisi olla helppohoitoinen, eli ei tarvinnut muuta kuin silloin tällöin tarkistaa, että paisuntasäiliössä oli tietty määrä vettä.

Säiliö on valkeaa muovia, eikä veden määrää nähnyt kovin hyvin. Vuoden päästä laitteen asentamisesta meistä näytti, että säiliö on tyhjentynyt ja pyysimme huoltomiehen paikalle.

Kävi kuitenkin ilmi, että vettä oli juuri siihen rajaviivaan saakka, jonka vuoksi sitä oli vaikea havaita. Olimme vähän noloina. Kaveri tarkisti, että kaikki oli kohdallaan.

No, vuoden päästä vesi säiliössä oli todella päässyt alarajalle, joten laitoimme huoltomiehelle viestiä, että niin oli käynyt. Moneen päivään ei kuulunut vastausta. Vesi oli jo alle rajan.

Uusi viesti ei tuonut huoltajaa paikalle. Ilmeisesti hän tuumi, etteivät taaskaan osanneet katsoa kunnolla. Vasta kolmas kerta tehosi, mutta kaveri joutui tekemään isomman homman kuin alun perin olisi tarvinnut.

Hänestä näki selvästi, että häntä harmitti ja hän oli ylimielinen.

Sen vuoksi mieheni ei sanonut mitään, vaikka hänestä näytti, että kaverin laitteet eivät olleet moitteettoman puhtaat. Ammattilaiset eivät yleensä maallikon mielipiteistä piittaa, harmistuvat vain, jos jotain koettaa sanoa.

Tämä huoltomies tuli illalla neljän jälkeen. Hän kertoi, että paisuntasäiliössä oli roskia – edellisen kaverin laitteet eivät siis olleet puhtaita. Vedenpaine oli alhaisempi mitä piti – se oli sillä rajalla, että sekoitti koneen käyntiä. Se oli vaikuttanut myös käyttöveden lämpöön ja ylimalkaan laitteiston toimintaan.

Vielä vakavampi asia oli se, että jos häiriö olisi jatkunut, se olisi rikkonut jonkun kompressorin, jonka vaihtamisen takia olisi pitänyt rikkoa seinää lämpökeskuksen takana olevan pukuhuoneen puolelta, koska koko maalämpölaitteisto oli juuri ja juuri saatu mahtumaan entisen öljylämmityskattilan tiloihin.

Huoltomiehen mukaan mitkään säädöt eivät olleet kohdallaan! Hän oli myös huomannut, että laite oli pysähtynyt jo 27. päivänä, mutta käynnistynyt uudelleen.

Edellinen ”huoltomies” oli tehnyt huonoa työtä ja sillä aiheuttanut ison vahingon mahdollisuuden. Mitä tästä tulee, jos huoltomieheen ei voi luottaa?

Olimme silloin tällöin käyneet lämpökeskuksessa tarkistamassa paisuntasäiliön vedenpintaa ja kesällä lisänneet sinne vettä, mutta ilman tätä henkisen Neuvonantajan varoitusta emme olisi aikoihin käyneet lämpökeskuksessa, ja edessä olisi ollut iso lämmitysjärjestelmän remontti keskellä talvea. Sitä ei huoltomiehen mukaan olisi voitu tehdä ihan hetkessä. Kustannukset olisivat onneksi olleet firman vastuulla.

Huolenpidosta kiitollisena

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net