18.01.2018

Havannan huumaa

Istun Kuuban pääkaupungin Havannan vuokra-asunnossani syömässä aamupalaa. Kaduilla soi musiikki reggaetonista salsaan. Ihmiset huutelevat toisilleen tervehdyksiä ja uuden vuoden toivotuksia. On vuoden viimeinen päivä.

Olen tutustunut ihaniin ihmisiin ja uusiin tanssiopettajiin. Sain yksityisopetusta reggaetonin lisäksi afrosta (Ochun) sekä kizombasta; jälkimmäiset ovat tansseja, joita en ole aiemmin tanssinut. Illat olen saanut tanssia itseni pyörryksiin salsan sekä muiden paritanssien huumatessa kehoni. Tämä on ollut todellakin aktiiviloma. Yhden kerran olen kerinnyt käymään merenrannalla. Katsotaan, josko kerkiäisi vielä toisenkin kerran.

Pääkaupungiksi Havanna on ihanan rento. Ja turvallinen! Täällä ei tarvitse pelätä kaduilla yksin kävelyä mihinkään kellon aikaan. Vanhassa Havannassa on jotain pientä melankolisuutta, mutta myös jotain todella autenttista. Täällä tunnen käveleväni myös erilailla. Ei tarvitse pelätä liukastumista jäähän eikä kehoani peitä paksut talvivaatteet. Kroppa todellakin avautuu Kuuban lämmössä ja sykkeessä.

Olen kiinnittänyt huomiota myös naisten feminiinisyyteen: miten kauniisti ja naisellisesti he pukeutuvatkaan täällä! Jollain lailla myös miehet uskaltavat olla feminiinisiä hävittämättä kuitenkaan maskuliinisuuttaan. Itsensä koristelu vaatteilla, kengillä, koruilla ja muilla asusteilla tulee luonnostaan näiltä ihmisiltä. Täältä saan mukaani paljon itsevarmuutta siihen, että on ihan ok, jos haluan koristaa itseäni kauniilla vaatteilla ja muilla varusteilla. Viimeisimmän muodin seuraajaa minusta tuskin koskaan tulee, mutta rohkeutta kokeilla uutta saan täältä varmasti mukaani.

Jouluna sain syödä tutustumani tanssiopettajan perheen kanssa ja uuden vuoden saan viettää toisen tanssiopettajani perheen luona. Ihmisten ystävällisyys ja välittömyys koskettavat sydäntäni. Taitaa se olla niin, että vähästä on helpompi antaa.

Kuunnellaanpa mitä enkelilläni on sanottavaa tähän vuoden viimeiseen hetkeen sekä alkavaan uuteen vuoteen:

Christiel-enkelini kanavointi 31.12.2017

Rivers flow in you. Joet virtaavat sinussa.

Muuta ei irronnut. Ei mitään muuta. Tämä on kizomba kappale, joka nousi mieleeni ja kyyneleet valuivat jälleen silmistäni. Itkin salaa myös tanssitunnilla tämän kappaleen soidessa. Jokin koskettaa minua siinä hyvin syvästi tällä hetkellä. Kuunnelkaapa netistä näillä tiedoilla: Kizomba Gaëlle et Sébastien – Rivers Flow in you (Kizomba remix) by Dj Madmo.

Tunnen miten minussa on herätetty eloon virta, elämän ja ilon virta. En anna toisten ihmisten estää omaa virtaustani. Virta saattaa hetkittäin hidastua, mutta ikinä se ei pysähdy. Minun virtani on erilainen kuin sinun virtasi. Silti meissä kaikissa virtaa. Samalla tavalla virtaavien ihmisten kanssa on ihanan helppoa soljua eteenpäin. Virtaa siis rohkeasti omalla tavallasi esteettä. Näin toimiessasi toisten on helppo tunnistaa millainen todellisuudessa olet, aitona omana itsenäsi.

Virrataan yhdessä vuoteen 2018. Muistattehan miten virrassa on vääjämätöntä voimaa, virta puskee läpi kivenkin päättäväisyydellään ja pitkäjänteisyydellään. Toivon meille kaikille tällaista ehtymätöntä voimaa pitää oma virtauksemme vahvana ja soljuvana läpi tulevan vuoden!

Lämpöisin Kuuban terveisin ja enkelein,

Tanja Kettumäki
ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja
www.selestial.fi

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net