16.11.2017

Geenit ja muotovoimat vaikuttavat meissä

Yleinen uskomus on vieläkin, että geenit määräävät millaisia meistä tulee, vaikka muunkinlaista tietoa on olemassa.

Melko monelle käy niin, että kun vastaan tulee jokin uusi ja outo, omaan käsitysmaailmaan sopimaton asia, sen vastaanottaminen ja hyväksyminen on vaikeaa ja asia saattaa unohtua pitkäksi aikaa. Sitten myöhemmin se tulee uudestaan eteen, ja valmiudet asiaan perehtymiseksi ovat parantuneet. 

Samalla tavalla on usein käynyt suuremmassa mittakaavassakin; tiedeyhteisö ja/tai yleinen valtavirran mielipide ei hevin hyväksy uusia ajatuksia, jotka eivät sovi vallitseviin käsityksiin. 

Jo 1920-luvulla muutamat biologit alkoivat puhua morfogeneettisistä kentistä, tarkoittaen värähteleviä kenttiä, jotka antavat muodon biologisille järjestelmille. Sittenmmin on esitetty tieteellisiä todisteita siitä, että meitä ympäröi mikroskooppisten värähtelyn meri, värähtelyjen, joiden mukaan kaikki fyysisessä maailmassa saa muodon ja liikkeen, ja että ne luovat näkymättömän yhteyden kaikelle fyysisessä maailmassa olevalle.

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että biologiset järjestelmät muodostuvat näiden näkymättömien värähtelevien kenttien mukaan. Näissä kentissä on olemassa muotovoimia, joten esimerkiksi tammenterho sisältää valmiin tammen paitsi geeneissään, myös morfisessa kentässään.

Morfista kenttää tarvitaan muodon antamiseen, koska geenit eivät sisällä kaikkia koodeja, joita tarvitaan esimerkiksi suuren tammen kasvamiseen. Geenit järjestelevät osia, eivät kokonaisuuksia; ei ole löydetty geeniä, joka sen tekisi, ei DNA-koodia, joka ohjeistaisi tammenterhoa kasvamaan tammeksi tai nuijapäätä tulemaan sammakoksi.

”Geeneihin on liitetty sellaisia ominaisuuksia, jotka ylittävät niiden tunnetut kemialliset roolit moninkertaisesti”, sanoo Rupert Sheldrake. Monet biologit ovat päätyneet siihen, että alkiolla on informaatiokenttä, jonka mukaan se saa täysikasvuisen muotonsa ja omaksuu lajille tyypillisen vaistomaisen käyttäytymisen.

Yalen yliopistossa 1940-luvulla toiminut hermotutkija Harold Burr hankki kokemusperäistä tutkimustietoa kehoa ympäröivästä energiakentästä. Hän mittasi versoa ympäröivää sähköistä jännityskenttää perinteisellä jännitemittarilla. Kenttä muistutti läheisesti täysikasvuisen kasvin kenttää.

Burr jatkoi tutkimuksiaan salamantereilla kartoittaen asteittain salamanterin kehitysvaiheita. Hämmästyksekseen hän sai selville, että sähköinen kenttä, joka aikuisessa yksilössä oli vaikuttanut aivojen ja selkärangan muodostumiseen, oli läsnä jo hedelmöittymättömässä munassa. Eli kenttä on olemassa ja keho kehittyy tähän kenttään, kentän muotovoimat antavat mallin sille, mitä tulee tapahtumaan.

Burr laajensi tutkimuksiaan sairauksiin, ja ilmeni, että sairaudet näkyvät tässä kentässä ennen kuin ne ilmenevät kehossa. Bellevuen sairaalassa New Yorkissa tutkittiin 1000 naista, joilla oli gynekologisia ongelmia, joiden syytä ei tiedetty. Naisten energiakenttä mitattiin ja sitten tehtiin diagnoosi. Burr pystyi 90%:n tarkkuudella ennustamaan, kenellä oli syöpä ja kuka saisi syövän. Tutkimus julkaistiin tieteellisissä julkaisuissa, mutta sitten se unohdettiin, koska ei ollut tapaa ymmärtää tätä, ei ollut käsitteitä ajatella tällä tavalla.

Vuonna 1988 Rupert Sheldrake julkaisi kirjan ”The Presence of the Past: Morphic Resonance and the Habits of Nature”, jossa hän hioi ja yleistajuisti käsitettä ja käytti siitä nimeä “morfinen kenttä”.  

Asiaa kehitti edelleen Lynne McTaggart kirjassaan ”The Field” (The Field: The Question for the Secret Force of the Universe, 2001), jossa hän esittää tieteellisiä todisteita siitä, että meitä ympäröi mikroskooppisten värähtelyjen meri, värähtelyjen, joiden mukaan kaikki fyysisessä maailmassa saa muodon ja liikkeen, ja että ne luovat näkymättömän yhteyden kaikelle fyysisessä maailmassa olevalle. 

EEM (Eden Energy Medicin) ja muut täydentävät terveyssuuntaukset tutkivat edelleen energiakenttää, auraa. Kehossa väreilevä energia lisää vähitellen ominaislaatunsa fyysiseen rakenteeseemme. Kehon terveys heijastaa energiakehon terveyttä - joten mikäli haluaa vanheta kauniisti, kannattaa huolehtia energiakehon terveydestä pitämällä huolta kehon energioista, jotka muodostavat tämän energiakehon.

Kahdeksan viikkoa Donna Edenin ja David Feinsteinin energiaoppia takana ja kiinnostus sen kun lisääntyy!

Irmeli

 

 

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net