18.10.2016

Florence Foster Jenkins

Florence-niminen elokuva herätti kiinnostukseni jo heti, kun se tuli Suomeen. Pääosissa ovat Meryl Streep ja Hugh Grant. Wikipedia luonnehtii Florence Foster Jenkinsiä sopraanoksi, jolta puuttui laulutaito.

Elokuva oli mainio, hyvin tehty ja näyttelijätyöt sekä ajankuva olivat laadukkaita. Elokuvaa leimasi mielestäni jonkinlainen neptuniaaninen harha, joka kohdistui sekä laulajan itsensä kuvaan itsestään että hänen puolisonsa haluun ylläpitää tämä kuva. Myös puolisoiden yhteiselämä oli tietyn harhan sisällä. Heidän välillään oli rakkautta. Mutta oliko se totuudellista?

Ohessa on Florencen syntymäkartta sisäkehällä ja hänen kuolinhetkelleen tehty kartta ulkokehällä. Kummastakaan minulla ei ole tarkkaa kellonaikaa. Elokuvan perusteella valitsin ajan, jossa Neptunus on ensimmäisessä huoneessa. Tällöin huonesijainti kuvaa sitä ikään kuin harhaa, joka laulajattarella oli omasta laulutaidostaan.

Samoin kellonaika kuolinhetkelle on vain valittu iltaan, koska elokuva antoi sellaisen käsityksen tilanteesta.

Kellonaikojen epätarkkuudesta johtuen huonesijainneista ei voi vetää johtopäätöksiä, mutta planeettojen sijainnit eläinradalla syntymäkartan Kuuta lukuun ottamatta ovat oikein. Syntymäkartan Kuu on juuri joko Ravun merkin lopussa tai Leijonan merkin alussa kellonajasta riippuen.

Syntymäkartalta käy ilmi henkilön rakkaus taiteisiin: Jupiter ja Neptunus ovat yhtymässä. Mars on sekstiilissä kumpaankin planeettaan ja antaa energialatauksen, jonka Foster Jenkins käytti taiteen tukemiseen. Taiteisiin liittyy myös Leijonan merkki, jossa laulajattaren yläsolmu on. Hänelle on siis ollut kehittymisen kannalta tärkeää olla esillä, näyttämöllä ja johtaa sekä itseään että muita, myös tuottaa iloa muille, puhdasta iloa, ei vahingoniloa.

Ravun merkki on hyvin latautunut. Tästä voi päätellä, että koti, turva, suoja ja turvallisuus ovat olleet tärkeitä asioita hänen elämässään. Aurinko, Venus, Merkurius ja Uranus ovat kaikki Ravussa ja hyvin tiiviisti yhtymässä.

Toinen huomionarvoinen keskittymä on Oinaan Merkissä. Siellä ovat Kheiron, Jupiter ja Neptunus.

Rapu on hyvin feminiininen merkki, Oinas puolestaan maskuliininen. Merkit ovat neliö-suhteessa toisiinsa, niiden välillä on löydettävä tasapaino. Mutta molempia on hyvä olla!

Kuolinhetkellä Saturnus on Ravun merkissä, lähestymässä syntymäkartan painottunutta Rapu-stelliumia. Myös kuolinhetken yläsolmu on Ravussa – ehkä elämäntyö oli valmis. Syntymäkartan Saturnus on Skorpionin merkin lopussa, kuolinhetken Mars on Jousimiehen ensimmäisessä asteessa. Yhtymä näiden planeettojen välillä on siis hyvin tarkka. Yhtymän sanotaan kuvaavan konfliktienergiaa, energiaa, joka pyrkii esiin, mutta ei pääse ilmenemään.

Syntymäkartan Mars ja kuolinhetken Uranus ovat yhtymässä. Eräs tulkinta tälle yhtymälle on äkillinen onnettomuus tai tapaturma.

Merkille pantavaa on myös, että kuolinhetken kartalla Neptunus on yhtymässä Kheironiin ja myös oppositiossa syntymäkartan Kheironiin. Elokuvan mukaan tulkiten tämä voisi kuvata kenties kivuliastakin heräämistä totuuteen taiteen alueella.

Syntymäkartan Saturnus on Skorpionissa. Tässä merkissä sijaitessaan se tuo henkilölle usein kokemuksia, joihin liittyy jokin viivästys seksuaalielämään asioissa. Jotain halutaan tasapainottaa seksuaalisuuteen liittyen. Elokuva antaa tähän liittyen selkeän vastauksen.

Toisinaan astrologian kautta saa vastauksia niihinkin kysymyksiin, joita ei ole osannut esittää. Tämä lyhytkin karttojen vertailu saa minut kunnioittavan hiljaiseksi.

Tiina Heinonen

16.10.2016

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net