29.09.2014

Että sellaista etsimistä

Jos naisten puheisiin on luottamista, ja mikä ettei olisi, melkoisen monet miehet eivät löydä tavaroitaan. Tai sitten he eivät viitsi kunnolla etsiä, koska vaimo menee kadonneen tavaran luo kuin omalle kätkölleen.

Hyvä esimerkki on vuosien takaa. Sukulaistytön avomies seisoo avoimen vaatekaapin edessä ja valittaa: "Sinun vaatteesi ovat hyvin esillä, mutta minun vaatteitani ei löydy mistään." Silmien korkeudella oli kumppanin vaatehylly, omat vaatteet olivat ylemmällä hyllyllä yhtä näkyvissä.

No, kotoa löytyy useita hyviä esimerkkejä, mutta minun mieheni on siitä onnekas (ja minä myös), että hänellä on tämä Neuvonantaja, joka auttaa etsinnöissä.

Mies on koonnut vuosien myötä melkoisen määrän miehistä kamaa, ruuveja, muttereita, prikkoja ja kaikkea mahdollista roinaa, jota voi joskus jossain tarvita. Niitä on sisällä talossa parissa kaapissa laatikoissa ja lokerikossa, autotallissa hyllyssä laatikoissa ja työpöydän laatikoissa. Niistä olen ollut etsimässä, mutta voi niitä olla muuallakin. Tarpeellista tavaraa, ei siinä mitään.

Miehellä on usein menossa jokin homma, jossa tarvitaan kaikenlaista. Kerran piti laittaa uusi valolamppu pihalle. Siihen tarvittiin jotain raudanpätkää, ja mies muisti jossain sellaisen nähneensä. Etsi ja etsi, ei löytynyt. "Saunan takana on", sanoi Neuvonantaja. Saunan takana oli lautoja ja ties mitä. Mies meni katsomaan ja totesi, ettei ole.

"On siellä, mene uudestaan."
Ei löytynyt.
"Ei ole", mies väitti.
"On siellä. Se on osittain maan peitossa, katso tarkkaan."

Mies katsoi ja löysi sen mitä tarvitsi.

Erään toisen kerran tarvittiin jotain tietyn kokoista pulttia. Niitäkin piti olla jossain. Ei muuta kun penkomaan laatikoita, joissa on kohtuullinen määrä erilaista tarviketta. Pitäisiköhän hakea rautakaupasta? mies miettii, kun ei heti löydä.

"Sinulla on sellainen pultti autotallissa." Hyvä, mies menee autotalliin etsimään. Etsii, etsii, ei löydy pulttia.
"Ei täällä ole", tuumaa.
"Tuotako sinä sanot etsimiseksi? Katselet vain päällisin puolin ja kurkistelet. Nosta pois ne tavarat yksitellen siitä laatikosta, niin löytyy!"

Ja sieltä se pultti löytyi, laatikon pohjalta.

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net