03.09.2015

Eteriteetistä ja meridiaaneista

Kirjoitin viime marraskuussa ihmisen henkisistä olemuspuolista. Nämä näkymättömät olemuspuolet läpäisevät fyysisen kehon.

Ne sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa astraalinen olemus vaikuttaa fyysiseen kehoon eteerisen olemuspuolen välityksellä.

Eteerinen olemus, elämänvoima, on fyysisen ruumiin elämä. Eteerisiä voimia näkevät parantajat sanovat, että alkava sairaus tai sen mahdollisuus näkyy ensin eteerisessä olemuksessa ennen kuin se muuttuu fyysiseksi.

Donna Eden kuvaa kirjassaan Tasapainota kehosi energiat kehon energiankiertojärjestelmää, kahtatoista varsinaista meridiaania ja keskimeridiaania ja hallitsevaa meridiaania, jotka ovat lisäksi säteileviä meridiaaneja.Meridiaanit kulkevat koko kehon läpi. Ne on nimetty tärkeimmän elimen tai järjestelmän mukaan, joiden energian saannista ne huolehtivat. Meitä ympäröivät energiat pääsevät sisään ja ulos keskimeridiaanin ja hallitsevan meridiaanin kautta, sillä ne avautuvat ympäristöön.

Meridiaanit kuljettavat energiaa kehon sisään ja sieltä ulos. Ne ovat energiakanavia, ja ne yhdistävät toisiinsa ihon pinnalla sijaitsevat lämmön, sähkömagneettisen säteilyn ja hienoenergioiden keskukset, energiapisteet, jotka tunnetaan kiinalaisessa lääketieteessä akupunktiopisteinä.

Akupunktiopisteet ovat ihon pinnalla sijaitsevia meridiaanien päätepisteitä. Meridiaanit kulkevat syvälle kohoon kaikkien elinten ja lihasryhmien läpi. Meridiaanit vaikuttavat fysiologisiin järjestelmiin kuten hermosto, verenkierto, immuuni- ja umpieritysjärjestelmät, ruuansulatus, luusto, lihaksisto, hengityselimistö ja imunestejärjestelmä.

Kukin meridiaani kuljettaa energiaa kuten verisuonisto kuljettaa verta. Energian virtaus meridiaaneissa on yhtä tärkeää kuin verenkierto suonissa. Ne säätelevät aineenvaihduntaa, tuovat elinvoimaa ja tasapainoa kehoon ja poistavat tukoksia.

Nykyelämässä saasteet, melu, ulkoiset sähkömagneettiset kentät ja stressi häiritsevät meridiaanien virtausta ja saavat ne tukkeutumaan. Häiriöt meridiaanien energioissa heikentävät terveyttämme; joskus ne kuljettavat liikaa energiaa yhteen kehon osaan ja liian vähän toiseen.

Alkava sairaus tai häiriötila näkyy ensin eteerisessä olemuksessa.

Kun jokin meridiaani joutuu pois tasapainosta, se vaikuttaa siihen elimeen tai järjestelmään, johon se kuljettaa energiaa, niin että elimen fyysinen toiminta kärsii.

Olen koettanut mielessäni yhdistää nämä kaksi voimaa, energiaa – eteerisen ja meridiaanit – ja tullut siihen tulokseen, että eteriteetti jäsentyy meridiaaneiksi, ja että eteeriset voimat vaikuttavat fyysiseen meridiaanien kautta, ne ylläpitävät fyysistä kehoamme.

Henkiseen olemukseen, niin eteeriseen kuin astraaliseen, voi vaikuttaa tervehdyttävästi myös eurytmian avulla. Siitä minulla on pitkäaikaista omakohtaista kokemusta kuten myös hoitoeurytmia-harjoitusten tekemisestä.

Steinerkoulussa oppilaat saavat muutaman viikon yksittäisen hoitoeurytmia jakson. Kolmasluokkalainen jupisi, että kun pitää mennä eukkaan, mutta jakson lopulla opettaja soitti ja kertoi, että tämä jupisija, arka melankolinen poika, halusi liittyä kuoroon. Se on vain yksi esimerkki eurytmian harmonisoivasta vaikutuksesta.

Meridiaaneja voi tasapainottaa eri tavoin: niitä voi seurata; meridiaaneihin liittyviä ns. hälytyspisteitä voi käsitellä; tukkeutuneita meridiaaneja voi ”huuhdella”; meridiaanin neurolymfaattisia heijastepisteitä voi hieroa ja meridiaanien päissä sijaitsevia akupunktio-pisteitä voi naputtaa tai pidellä.

Yhtä kaikki, kyky iloita pienistä asioista, positiivinen mieli ja kyky rentoutua auttavat paljon.

Energistä syyskuuta, iloitaan syksyn mehevistä tuoksuista ja sadonkorjuun tuotteista

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net