20.11.2014

Eteerisistä voimista

Monikaan ei tule ajatelleeksi mikä ravinnossa on se, joka todella ravitsee meitä, mitä voimia saamme ravinnostamme.

Meille on selvitetty vitamiinit, hiven- ja kivennäisaineet, antioksidantit, kalorit ja ties mitä.

Mutta se, mistä energia tulee, ei ole pelkästään ennen mainittuja aineita, vaan kyse on ravintoaineiden eteerisistä elämänvoimista. Sen vuoksi on tärkeää sekä se, millaisella ravinnolla eläimiä ruokitaan että millä tavalla kasveja viljellään, mitä niille ”syötetään”.

Eri tavoilla viljellyillä kasveilla on erilaiset elämänvoimat. Mitä vahvemmat elämänvoimat kasvilla on, sitä enemmän ne vahvistavat meidän elämänvoimiamme.

Vuosia sitten minulla oli hyvä maakellari. Ostin syksyllä säkillisen sekä biologisesti että biodynaamisesti viljeltyjä porkkanoita. Kevättalvella molemmista löytyi jokunen huono porkkana. Biologisesti viljeltyjen säkistä löytyi joukko pilaantuneita porkkanoita. Keskellä oleva oli tartuttanut pilaantumisen siihen kosketuksessa oleviin. Biodynaamisessa säkissä oli jokunen yksittäinen pilaantunut porkkana, mutta pilaantuminen ei ollut tarttunut viereisiin. Niillä oli selvästi enemmän elämänvoimia ja vastustuskykyä.

Ravinnossa olevat elämänvoimat vaikuttavat meihin, kun syömme niitä.

Viljelytavan lisäksi ravinnon laatuun vaikuttaa se, millä tavalla ruoka kuumennetaan, liedellä ja uunissa vai mikrouunissa.

Ensin mainituilla tavoilla ruoka lämpenee päältä sisälle, mikrossa ruoka lämpiää sisältä päällepäin. Sitä kuumennetaan sähkömagneettisilla säteillä, jotka panevat ruuan vesimolekyylit liikkeeseen, ne pyörivät itsensä ja toistensa ympäri hirvittävän nopeasti. Mikrossa ruoka lämpiää kitkan avulla.

Sähkömagneettiset säteet eivät tietenkään vaikuta vain vesimolekyyleihin, ne osuvat myös aminohappoihin, hiilihydraatteihin, ravinnon kaikkiin ainesosasiin ja muuttavat niitä.

Mikrossa kuumentaminen tuhoaa ravinnon eteeriset elämänvoimat.

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net