13.01.2015

Erilaisia ja silti samanlaisia

Olen ymmärtänyt jälleen sen, että emme saa elämäämme niitä kokemuksia, joita tahdomme, vaan niitä, joita tarvitsemme. Sama pätee ihmisiin: vedämme juuri niitä henkilöitä elämäämme, joilla on meille eniten annettavaa. Kyllä, mitä enemmän tätä maistelen mielessäni, sitä paremmalta tuo ajatus tuntuu. Olen jälleen varmistunut ajatuksesta, että ihmissilmin vaikea tilanne tai ”vääryys” jonkun toisen tahon puolelta onkin itse asiassa suurin rakkaudenteko ikinä.

Sellainen tilanne, jossa itse kokee tulleensa loukatuksi, on etukäteen suunniteltu sielun tasolla juuri tämän tai näiden henkilöiden kanssa ja toteutuessaan sopimus saadaan päätökseen. Sopimus raukeaa ja pääsemme etenemään omassa suunnitelmassamme jälleen eteenpäin. Vapautamme myös sopimuksen toisen tahon etenemään omassa suunnitelmassaan. Jotkin sopimukset ovat varmasti pitempi kestoisempia kuin toiset; toiset sopimukset ovat ohitse silmänräpäyksessä.

Mikä neuvoksi, kun loukkaantumisen ilkeä käärme meinaa nostaa päätään? Itsestäni voin kertoa sen, että kun koen, että minua on kohdeltu jotenkin epäoikeudenmukaisesti, tunnen hyvin, miten jotain salakavalaa ja inhottavalta tuntuvaa nousee minussa. Ehkä suurin syy siihen, miksi koen loukkaantuvani on se, etten voi mitenkään ymmärtää, miten joku voi käyttäytyä siten kuin käyttäytyy. Ajattelen: ”Itse en ikimaailmassa käyttäytyisi noin!”. Niin, erilaisuuden ymmärtäminen ja sen hyväksyminen on haasteellista.

Onneksi olen löytänyt itselleni helpotusta tuovan tavan tutkia erilaisia käyttäytymis- ja ajatusmalleja: henkisen astrologian. Se tietysti vaatii sen, että minulla on tiedossa kyseisten tahojen syntymätiedot. Olen vapautunut helpommin monista loukkaantumisistani saadessani tietää loukkaantumisen aiheuttaneen henkilön syntymäkartan. Ymmärrän, että toinen on vaan niin erilainen kuin minä. Ja erilaisuus on rikkaus, ei pahe. Se pitää muistaa. Erilaisuutta ei kannata edes yrittää poistaa, vaan olla siitä kiitollinen. Sehän olisi kamalaa, jos kaikki ajattelisivat ja tekisivät juuri niin kuin minä!

Siihen taas voin vaikuttaa, miten paljon kestän itseni mielestä huonoa kohtelua toisten puolelta. Jos joudun jatkuvasti taistelemaan loukkaantumista vastaan, ei tilanne ehkä ole paras mahdollinen pitemmän päälle jatkuessaan. Suora puhuminen omista tunteista on tuolloin mielestäni paras ratkaisu. Jos se ei ole mahdollista syystä tai toisesta, voi tilanteesta vetäytyä kauniisti ja lempeästi, toista loukkaamatta sen enempää. Rakkauden lähettäminen tilanteeseen ja kyseiselle henkilölle/kyseisille henkilöille avaa omaa sydäntä sekä kehittää empatiaa ja ymmärrystä suunnattomasti. Rakkauden, kiitollisuuden ja siunausten lähettäminen tuo keveyden tunteen itselleni ja huomaan auringon jälleen paistavan elämääni hetkellisten pilvien poistuessa.

Itsensä rakastaminen on ehkä vieläkin hankalampaa kuin toisten rakastaminen. Siinä minulla on vielä paljon opittavaa. Sillä jos en itse rakasta itseäni, miten kukaan muukaan voisi minua rakastaa. Tai miten voisin ottaa vastaan toisen rakkauden, jos koen, etten ole rakkauden arvoinen? Jälleen pyörin peruspelkojeni lähteillä: mitä, jos minua ei rakastetakaan? Entä jos en kelpaakaan tällaisena? Luotan kuitenkin siihen, että varmuus ja luottamus itseeni kasvavat hetki hetkeltä ja löydän oman vahvan valoni ja voimani joka päivä uudelleen. Joka aamu herätessäni tiedän, tunnen ja hyväksyn enemmän kuin eilen nukkumaan mennessäni.

Näiden syväluotaavien ajatusten ja tunteiden kanssa on upeaa heittäytyä hyväksymään alkava vuosi 2015. Se tulee olemaan hyvin erilainen kuin edellinen vuosi. Ja toisaalta niin samanlainen. Samat teemat tulevat näkymään varmasti tässäkin vuodessa, mutta eri puolelta katsottuna; jotain uutta on jälleen sisäistetty. Spiraalimainen kehitys kuvastaa parhaiten ajatustani kehityksestä: toistamme samoja teemoja kehämäisesti kiertäen, mutta aina ylöspäin nousten, jolloin mukanamme on uutta viisautta, jonka avulla silmämme avautuvat uusille ratkaisumahdollisuuksille.

Aur-enkelini kanavointi 31.12.2014

”Rauha. Nyt on aika rauhoittua. Nyt on aika antaa elämän tasoittua ja nähdä kaikki uudelta kantilta. Elämä etsii oikeaa uomaansa jatkuvasti. Ethän tuudittaudu siihen, että kaikki tulee pysymään samanlaisena kuin nyt. Muutos on läsnä jokaisessa henkäyksessäsi. Uuden hyväksyminen on läsnä nyt elämässäsi. HYVÄKSYMINEN on läsnä elämässäsi. Rauha tuo sinulle hyväksynnän. Ilo tuo sinulle hyväksynnän. Luottamus tuo sinulle hyväksynnän. Kaikki mitä elämässäsi on, on siinä tarkoituksella ja suurella harkinnalla mukana. Voit itse valita suhtautumisesi kaikkeen. Sinä itse olet avain asemassa elämäsi kulkuun. Onko lasisi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä? Pieni kysymys, niin suuri viisaus. Voit tyhjentää lasisi ja huomata, että se täyttyy aina yhä uudestaan. Valolla. Rakkaudella. Sinun ei tarvitse murehtia siitä. Sinun tulee vain luottaa ja kiittää siitä, että näin tapahtuu.”

Täyttyköön tammikuumme ja koko tuleva vuotemme ilon ja valon pirskahduksilla! Kasvakoon itseluottamuksemme ja rakkautemme aivan uusiin ulottuvuuksiin!

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net