19.01.2017

Energioista ja värähtelyistä

”Ellemme pysy hengen yhteydessä, meidän energiakenttämme hidastuu aineellisen maailman elementtien tasolle, sellaisten kuin viha, kateus ja syyllisyydentunne. Silloin energiakenttäämme syntyy niin suuri aukko, että muut hitaasti värähtelevät taajuudet pääsevät tunkeutumaan kehoomme ja ottamaan sen valtaansa.” (Wayne W. Dyer Ota henkinen voimasi käyttöösi-kirjassa)

Olen pitemmän aikaa ollut kiinnostunut energioista ja kirjoittanutkin niistä muutamassa blogissa. Donna Edenin kirjassa Tasapainota kehosi energiat on mielestäni selvitetty hyvin selkeästi ihmisen ”energia-anatomiaa”. Meridiaanit energiankuljetusreitteinä ja chakrat energiakeskuksina, jotka huolehtivat alueellaan olevien elinten energiansaannista, ovat järjestelmiä, joita hoitamalla voimme itse vaikuttaa terveyteemme ja energisyyteemme.

Nykyään on tutkittu paljon mielen vaikutusta kehoon ja sen terveyteen. Voit hetkessä nostaa stressihormonitasoasi pelkästään ajatuksen voimalla. Ei tarvita muuta kuin ajatus tai muisto jostain ikävästä – oma moka, epäoikeudenmukaisuus tai yllättävä rahanmeno – niin jo stressihormonit jylläävät kehossasi.

Tunnekuohun käsittelyyn on helppo ja nopea menetelmä: otsakyhmyjen painaminen, jolloin veri virtaa takaisin aivoihin ja ajatus toimii taas (blogi Apua stressin hallintaan, 31. maaliskuuta 2016). Voit käyttää menetelmää myös silloin, kun joku loukkaa, moittii tai arvostelee sinua. Sellaisessa tilanteessa on myös hyvä pitää mielessä, mitä Wayne W. Dyer sanoo: ” Jos joku haukkuu sinua, älä ota sitä itseesi: toisen sanat eivät koske sinua, ne kertovat vain sanojasta itsestään.” Sama pätee tietysti toisinkin päin.

Useat tutkijat ovat todenneet ja monet henkiset opettajat ovat myös sanoneet, että kaikki on värähtelyä. Sitä ei ole helppo muistaa jokapäiväisessä elämässä. Muistan, kun teini-iässä opettaja oli puhunut siitä, ja istuin kotimatkalla bussissa koettaen tajuta sitä, että vaikka näen ja koen itseni ja kaiken muun kiinteänä, niin ei silti ole. Ajatus oli hämmentävä. Muistaakseni päätin, etten usko siihen.

Ihmiskeholla on oma värähtelynsä, samoin kaikella muullakin mitä aineellisella ja henkisillä tasoilla on. Mitä hitaampi taajuus ihmisen fyysisessä tai emotionaalisessa tilassa on, sitä kauempana hän on henkisyydestä. Voit itse saastuttaa energiakehoasi ja mieltäsi ja vetää itseäsi alaspäin ajattelemalla negatiivisia ”matalaenergiatason” ajatuksia.

Jos oikein kunnolla vellot matalamielisissä ajatuksissa, seuraukset voivat olla vakavia. Wayne Dyer kirjoittaa alussa mainitussa kirjassaan”: ”Syövällä, kuten kaikella muullakin fyysisessä maailmassa on oma värähtelytaajuutensa. Tuo taajuus on yhteensopimaton kehosi kanssa ja alkaa levitä lähistöllä oleviin soluihin. Sairaustaajuudet voivat tunkeutua kehoosi, jos olet jatkuvasti vihainen, pelokas, kateellinen, arvosteleva tai huolestunut. Käytännöllisesti katsoen kaikki ongelmallisina pitämämme elämän olosuhteet ovat olemukseltaan matalataajuuksisia.”

Mikäli kieriskelet vihassa, syyllisyydentunteissa ja muissa matalan energiataajuuden tunteissa, avaat tavallaan tien sairauksille, ja energiakenttäsi siirtyy pois hengen piiristä. Jos näin tapahtuu, ei ole apuna mitään korkeampia värähtelyjä estämässä näiden matalampien ja hitaampien värähtelyjen tihutöitä. Siis jos jätät henkisen tietoisuutesi, kehoosi voi tunkeutua näitä hitaampia taajuuksia. Vastalääke on se, että poistat nämä haitalliset taajuudet kehostasi tykkänään. Niihin pääsee käsiksi tiedostamalla ennen mainitut ja muut negatiiviset tunteet. Tässä kannattaa ajatella, että vastustaessaan jotain asiaa, jää siihen kiinni; sen sijaan, kun on jonkin asian puolesta, liittyy siihen.

Toiveikasta tammikuuta

Irmeli

 

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net