05.10.2017

Energinen ja innostunut iästä huolimatta

Voitko kuvitella, että vanheneminen voisi olla mukavaa, että olisit energinen ja innostunut, täynnä elämäniloa? Donna Edenin Energialääketieteen opettamat menetelmät kehon energioiden tasapainottamiseen auttavat pysymään terveenä, energisenä ja innostuneena, mutta auttavat myös pysymään nuorekkaana.

Toivottavasti et ole omaksunut meille syötettyjä käsityksiä kuten, että aivosolut alkavat kuolla alle kolmikymppisenä, eivätkä ne uusiudu tai että vanheneminen on väistämättä rappeutumista, että kaikenlaiset krempat ja vaivat kuuluvat asiaan?

On totta, että aivoissa hippokampus – muistikeskus – kutistuu vanhemmiten, mutta ei väistämättä. Voit vaikuttaa siihen elintavoillasi. Pitkäkestoinen stressi kutistaa hippokampusta, aivojen sitä osaa, joka muistaa asioita. Sen vuoksi stressinhallinta on ensiarvoisen tärkeää.

Donna Edenin stressinhallintamenetelmillä pystyt pysäyttämään stressireaktion nopeasti. Olen kuvannut niitä viimeksi edellisessä, 21. syyskuuta ilmestyneessä blogissani.

Toinen tärkeä asia muistin ja aivojen terveyden kannalta on liikunta. Aivotutkija Kirk Erikson Pittsburgin yliopistosta teki tutkimuksen, joka osoitti, että reipas liikunta muutaman kerran viikossa lisäsi tutkimukseen osallistuneilla uusien kantasolujen kasvua aivoissa ja sai hippokampuksen kasvamaan ja veren BDNF-proteiinitason nousemaan.

Yleinen uskomus, että geenit määräävät terveydestämme, ei sekään pidä paikkaansa. Uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että uskomuksemme, käsityksemme ja kulttuuriympäristö, jossa elämme, vaikuttavat geenejä enemmän terveyteemme ja elämäämme yleensä.

Elämäntavallamme, asenteellamme elämään, on erittäin tärkeä osa siinä, miten terveitä ja hyvinvoivia voimme olla iän karttuessa.

Kromosomien päissä on telomereiksi kutsuttuja osia, jotka säilyttävät geneettistä aineistoa. Ne lyhenevät aina, kun solu jakaantuu, ja päättävät siten siitä, miten nopeasti solu vanhenee; kun ne lyhenevät liikaa, solu lakkaa jakaantumasta. (Telomereistä on enemmän tämän vuoden 8. kesäkuuta blogissa.)

Asiaan liittyy muutakin, mutta lyhyet telomerit ovat yksi syy siihen, että ihmisen solut vanhenevat. Nämä telomerit eivät kuitenkaan suoraviivaisesti toteuta geenien käskyjä, vaan ne kuuntelevat sinua: mm. ravinto, liikunnan määrä ja se miten suhtaudut haasteisiin vaikuttavat telomereihin ja voivat hidastaa ennenaikaista vanhenemista solutasolla.

Muun muassa seuraavat asenteiden ja ajatusmallien on huomattu olevan epäterveellisiä telomereille: kyyninen vihamielisyys, asioiden märehtiminen, ajatusten ja tunteiden tukahduttaminen.

Kiitollisuus, onnellisuus, toisten auttaminen, tasapaino ottamisen ja antamisen välillä, nauru ja se, ettei ota asioita liian henkilökohtaisesti, ovat sen sijaan hyväksi.

On helpompi olla onnellinen ja iloinen, jos olo on hyvä eikä kehossa ole ikäviä tuntemuksia. Pitämällä yllä energiatasapainoa, pystyt vaikuttamaan elintesi toimintakykyyn. Sairaudet näkyvät energiatasolla ennen kuin niitä voidaan havaita mikroskoopilla tai muilla laitteilla.

Stressinhallinnan ohella tärkeää on imunestekierto, kuona-aineiden poistuminen kehosta. Paitsi stressihormoneja, kehoon kerääntyy haitallisia aineita ilmansaasteista, ruuan lisäaineista, ympäristön sähkömagneettisesta säteilystä ja tunneylijäämistä.

Liikkuminen päivän mittaan tukee imunestekiertoa. Joskus myrkyllisiä aineita kertyy liikaa ja ne saavat aikaan tukoksia imunesteen virtauksessa. Imunesteen virtausta tehostavia heijastepisteitä on eri puolilla kehoa. Jos nämä ns. neurolymfaattiset pisteet tukkeutuvat, vaarantuu kehon kaikkien järjestelmien toiminta. Hieromalla näitä pisteitä saa energian taas kiertämään ja keholle haitalliset aineet poistumaan.

Ajattele, kuinka monin tavoin voit itse vaikuttaa siihen, millaista elämäsi ja vanhenemisesi on!

Ryppyjä tulee, mutta nekään eivät suoraan johdu ikääntymisestä. Niihin vaikuttavat tavat ja tottumukset. Nukut vuosikausia kyljelläsi ja poskesi painuu tyynyä vasten, rypistät otsaasi, teet jatkuvasti monia asioita niin, että katsot alas ja leukaan ja kaulaan tulee ryppyjä, tai pidät usein puhelinta korvalla olkapään varassa tehdessäsi samalla jotain muuta.

On helpottavaa tietää, että on paljon, mitä voit tehdä terveytesi eteen, ettei iän karttumien johda automaattisesti elämänlaadun huononemiseen.

Pidän 29. lokakuuta Tampereella kurssin, jolla opitaan Donna Edenin kehittämiä nopeasti omaksuttavia ja helppoja menetelmiä:

- stressinhallintaan ja pitkäkestoisen stressin purkamiseen

- immuunijärjestelmän vahvistamiseen

Neurolymfaattisen järjestelmän tehtävä on pitää imunesteiden, veren ja meridiaanien energiat virtaamassa. Pisteitä hieromalla poistat lihaksista haitallisia aineita samalla, kun uusi raikasta energiaa tulvii kaikkialle kehoosi. 

Tervetuloa energiapiiriin!

Tiedustelut ja ilmoittautuminen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Minua haastateltiin Sielun peili-lehteen Donna Edenistä ja hänen energiatyöstään. Lehti ilmestyy lokakuun lopulla.

Syksyn keltaan, syksyn kultaan puut kuin juhlaan puetut on

Pohjanpäätä mukaillen

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net