20.08.2015

Elämisen taito - tulevaisuuden visio

Kuvittele, että koulussa olisi opetettu elämäntaitoja, miten säilytetään sekä fyysinen että henkinen tasapaino ja hallitaan stressiä,

miten pidetään yllä omaa terveyttä yksinkertaisilla keinoilla tasapainottamalla kehon energioita esimerkiksi aikaisemmin mainitsemallani Donna Edenin viiden minuutin energiaohjelmalla, EFT:llä eli naputtelemalla energiapisteitä tai akupainelulla.

Kaikki ovat menetelmiä, jotka on helppo oppia ja joilla voi hoitaa sekä fyysisiä että henkisiä ongelmia.

Olisimmepa osanneet hallita stressiä nuoresta pitäen, tienneet miten fyysinen stressimekanismi laukeaa ja miten stressiä voi lievittää yksinkertaisilla keinoilla kuten pitelemällä otsan neurovaskulaarisia pisteitä tai EFT-naputtelulla. Silloin ei stressiä olisi kertynyt elimistöä rasittamaan ja sitä kautta altistamaan sairauksille.

Jos sellaisia taitoja olisi opetettu kaikille, olisimme pysyneet terveempinä, tarvinneet vähemmän lääkinnällisiä kemikaaleja ja sen seurauksena sairaanhoidon resursseja olisi voitu käyttää vakavampiin sairauksiin.

Millaista elämä olisi, jos osaisimme itse hoitaa pienet kremppamme ja auttaa niillä toisiamme, jos olisi itsestään selvää, että niin tehdään?

Entä jos olisimme oppineet koulussa tavoitteiden asettamista, ja sekä suurten että pienempien välitavoitteiden saavuttamista askel askeleelta ja elämään silti tässä hetkessä, iloitsemaan siitä, mitä meillä on ja olemaan kiitollisia siitä?

Olisi mahtavaa, jos meitä olisi ohjattu löytämään elämäntehtävämme ja ylläpitämään voimia sen toteuttamiseen. Tai toteuttamaan unelmiamme ja luottamaan niihin, niiden visualisointia ja niistä kiinni pitämistä.

Olisimme voineet oppia pitämään yllä itsetuntoamme, arvostamaan itseämme ja käsittelemään meihin kohdistuvia loukkauksia ja pettymyksiä ilman, että itsetuntomme olisi saanut pahoja elämäntaivalta vaikeuttaneita kolhuja. Millaista elämämme olisi silloin ollut?

Eivätkö nämä olekin tärkeitä kansalaistaitoja, joiden pitäisi kuulua jokaiselle?

Onneksi voimme sentään nyt löytää tällaisia välineitä ja käyttää niitä hoitamaan itseämme ja auttamaan unelmien toteuttamisessa ja päämääriin pyrkimisessä, voimme olla aktiivisia oman elämämme luojia.

Virkistävää ja tunnelmallista elokuuta

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net