11.11.2015

Elä nöyrästi hetkessä

Jatkan nyt järkevän unelmoinnin ja käytännöntekojen suhteen käsittelyä.

Unelmointi lähtee liikkeelle halusta johonkin muuhun kuin mitä nyt on, oli se sitten yksilön tai yhteiskunnan tasolla. Mielestäni on tärkeää, ettei itse unelmointi tapahdu haluna pois jostain negatiivisesta tilasta, vaan kohti jotain vielä upeampaa. Toisin sanoen, on tärkeää, että unelmoidessa on hyvä fiilis. Miten sitten pääsee hyvään tunnelmaan, kun unelma ei ole vielä toteutunut?

Tähän kysymykseen vastasin viime kuussa kehottamalla huomioimaan omat tarpeet. Tänään haluan jatkaa tunteiden hallinnasta. Käymme jatkuvasti läpi kaikenlaisia tunteita ja ajatuksia. Voisimmeko me kuitenkin oppia tuntemaan unelmien täyttymyksen elämässämme jo nyt, vaikkei se olekaan täydellistä? Uskon, että se on mahdollista olemalla nöyrä elämän ihmeen edessä ja kiinnittämällä kiitollisesti huomiota elämän pieniin siunauksiin, jotka ovat totta elämässäsi jo nyt tai ovat rikastuttaneet elämääsi joskus aikaisemmin.

Itse olen huomannut, että meditointi ei ole ainoastaan loistava keino lisätä viisautta ja päästä oikeaan vireeseen ennen unelmointia, on se myös erinomainen keino päästä käsiksi täyttymyksen tunteeseen. Meditaation jälkeen on taas helpompi kokea se ulottuvuus elämässä, jossa kaikki on hyvin juuri nyt, tässä ainutkertaisessa hetkessä.

Pahoin epäilen, että jos et kykene kokemaan, että kaikki on hyvin juuri nyt, tai ainakin hyväksymään tätä hetkeä sellaisena kuin se on, et tule kokemaan täyttymyksen tunnetta, vaikka unelmasi toteutuisikin. On siis hyvä miettiä, että yrittääkö unelmoinnilla paeta jotain ongelmia, jotka pitäisi selvittää tässä hetkessä mahdollisesti (psykologisen, fysiologisen ja/tai hengellisen) ammattiavun keinoin vai oikeasti unelmoida jotain uutta ja kaunista maailmaan. Sitten, tuosta kauniista eheyden tilasta käsin, voi taas unelmoida suuria ilman pakottavaa tarvetta toteuttaa mitään heti samantien.

Tietenkin unelmoinnin jälkeen on aika myös tehdä käytännöntekoja unelman toteutumiseksi, aivan kuten teit lapsena leikkiessäsi lempileikkejäsi. Mikä olisi lempileikkisi tänään? Voisiko se auttaa sinua pääsemään lähemmäs unelmasi täyttymistä?

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net