18.02.2016

"Asia on järjestetty, mene rauhassa."

Kohtalon johdatukseen antautuminen vaatii joskus ylen määrin rohkeutta, ja henkisten neuvonantajien kuunteleminen voi johtaa ihmispolon eriskummallisiin tilanteisiin. Niin kävi jokunen vuosi sitten meillä. 

Meillä oli öljylämmitys ja vanha maasäiliö, joka pitäisi lähivuosina nostaa maan päälle ja laittaa uusi säiliö. Se ei mahtuisi vanhoihin tiloihin, vaan sille pitäisi rakentaa jonnekin oma suoja, eikä sillekään löytynyt sopivaa paikkaa. Se vaikutti isolta ja hankalalta urakalta.

Öljyn kanssa oli hankalaa, ei ollut mittaria, josta olisi nähnyt milloin oli aika tilata lisää. Jonkun kerran öljy oli loppunut juhlapyhinä ja viikonloppuisin. Sähköinen varajärjestelmä tietysti pelasti pahimmalta, sen avulla selvittiin kunnes saatiin öljyä.

Olimme pähkäilleet näitä asioita jonkin aikaa, kunnes tammikuun lopulla viikonvaihteessa löytyi postilaatikosta maalämpöfirman esite, jota mies tutki kiinnostuneena. Hänen mielestään se oli merkki, piti tutustua maalämpöön, hän oli sitä jo ajatellut. Kerran asennettuna se hoitaisi itse itsensä.

Niinpä mies tiistaina vietyään auton huoltoon, kävi odottaessaan maalämpöfirmassa kyselemässä tarkemmin.

Seuraavana päivänä sieltä tuli kaveri, joka mittasi öljykattilatilan ja totesi, että laitteet mahtuvat sinne, ja teki tarjouksen. Helmikuussa he voisivat tulla hoitamaan homman.

Hinta tietysti hirvitti meitä, liki parikymmentä tuhatta oli paljon, kun entistäkin lainaa oli jäljellä. Päätös oli tehtävä pian, sillä oltiin tammikuun lopussa, ja öljykin alkoi olla lopussa, sitä pitäisi tilata ihan lähiaikoina. Mitä tehdä?

Miehen kertoman mukaan jatko meni näin:

”Perjantaina henkinen Neuvonantaja alkoi patistaa minua. Olimme maalämmön kannalla, mutta hinta mietitytti kovasti, joten mutisin, että onhan se hyvä, mutta maksaa paljon.

Neuvonantaja siihen: ’Teillähän on se raha. Maksatte öljystä ainakin 2500 € vuodessa.’

Aloin laskea ja tulin siihen tulokseen, että niin on, laskennallisesti, mutta käytännössä se raha pitäisi silti saada jostain.

Minulla oli asiaa postiin, eräs kirje piti viedä postilaatikkoon. Tuumin, että voisin kävellä sinne ja miettiä vielä maalämpöä.

Silloin Neuvonantaja sanoi: ’Ota se kirje ja mene kävelylle viemään se postiin, ja ota maalämpöesite ja tarjous mukaan ja mene pankkiin niiden kanssa.’

Kauhistuin. En suin surminkaan ollut valmis menemään pankkiin, halusin miettiä vielä asiaa, mutta Neuvonantaja patisti matkaan papereiden kanssa. ’Ota vaan ne mukaan, sinne ne mahtuvat samaan salkkuun.’

Ei siinä muu auttanut kuin tehdä niin kuin sanottiin.

Kävellessäni tuumin, että menen aikaa voittaakseni ensin postilaatikolle, mutta Neuvonantajapa patisti ensin pankkiin: ’Ei kun menet ensin pankkiin. Jos menet ensin postilaatikolle, menet sitten toista kautta kotiin.’

Niinhän minä meinasin tehdä. On kiusallista, kun ajatukset ja aikeet paljastetaan.

Kun silti vielä epäröin, Neuvonantaja sanoi: ’Asia on jo järjestetty. Mene rauhassa.’

Siitä minulle tuli niin vahva ja luottavainen olo, ettei pankkiin meno enää pelottanut.

Vastaanotto oli ystävällinen. Virkailija kertoi, että heillä oli juuri päätetty tukea maalämpöön siirtymistä. Olin ensimmäisenä sillä asialla. Koin, että pankissa oltiin siitä erittäin hyvillään. Se oli kiinteistöä koskeva asia, joten se pantaisiin kiinteistölainan kanssa samaan.

Asia oli jo järjestetty.

Oli se kaikesta huolimatta tiukka paikka. Ei paljon puuttunut, että minut olisi työnnetty pankin ovesta sisään.”

Maalämpöfirman kaveri laski tarkemman tarjouksen. Hän jätti kuljetuskustannukset pois. Heille oli edullista saada asiakkaita talvella, kun oli hiljaisempaa. He lupasivat hommata luvankin.

Meidän piti käydä vielä itsekin lupatoimistossa, mutta asia hoitui, emme asuneet pohjavesialueella.

Helmikuussa pihassa jyrisi ja kolisi pari päivää, kun olohuoneen ikkunan alle porattiin syvä kaivanto kallion läpi. Öljykattila vietiin pois ja kaksi jääkaapinnäköistä maalämpölaitteita sisältävää kaappia tuotiin tilalle. Järjestelmä oli vaivaton. Mies oli erittäin tyytyväinen.

Nostetusta maa-aineksesta hän teki kesällä olohuoneen ikkunan alle kukille kolmitasoisen pengerpenkin ja muurasi siihen pätkän muuriakin. Minä olin erittäin tyytyväinen.

”On kysymys luottamuksesta”, oli Neuvonantaja sanonut.

Luottamuksessa korkeampien voimien ohjaukseen

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net