31.03.2016

Apua stressin hallintaan

Olet vastuussa kehostasi, sinun kannattaa pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta, sillä sinulla ei ole muuta paikkaa, jossa elää.

Kukapa ei olisi välillä stressaantunut? Elämä kolhii, monenmoista ikävää ja tuskallista tapahtuu. Aika parantaa haavat, sanotaan. Niinhän se tekee, päällisin puolin, mutta meissä sisään rakennettu ”taistele ja pakene”-järjestelmä varastoi kolhut ja iskut unholaan, jonnekin tavallisen tietoisuutemme tavoittamattomiin.

Sitten sattuu taas jotain ravistelevaa, joka laukaisee stressireaktion ja saa taistele tai pakene-hälytyksen aikaan. Mieli ja keho ovat hälytystilassa, ajatus ei toimi, vatsa saattaa olla sekaisin, rintaa ahdistaa – ja niin kuin siinä ei olisi kylliksi, mieleen ponnahtaa entisiä, menneitä ikäviä ja tuskallisia asioita ja muistoja, jotka ahdistavat ja huonontavat oloa entisestään.

Aina ei tarvita edes mitään järisyttäviä tapahtumia, joskus pelkkä epäonnistuminen nostaa mieleen joukon aikaisempia epäonnistumia, ja olo tuntuu surkealta, ”minä en osaa mitään” ja muita ankeita ajatuksia kiertää päässä.

Ankeus saattaa jäädä pitemmäksi aikaa mieltä kalvamaan.

Vaan entä kun tapahtuu jotain tosi mukavaa? Vetääkö se mieleen muita kivoja ja ihania asioita niin, että olo tuntuu mahtavalta päiväkausia? Tulviiko ajatuksiin ja tunteisiin kaikkea innostavaa, mahtavaa?

Ei tulvi, ei ainakaan yhtä intensiivisesti tunteisiin vaikuttavalla voimalla kuin ikävyyksien kohdalla tapahtuu.

Ikävyydet painuvat mieleemme, koska itsesuojelu-järjestelmä laukaisee henkiinjäämis-mekanismin, kun mantelitumake, jonka tehtävänä on ”haistaa” uhkia ja varoittaa niistä. Se ei tunnista onko kyseessä todellinen vaara tai uhka. Aikaisemmat kokemukset ja muistot voivat saada sen hälyttämään, kun jotain samankaltaista tapahtuu. Hälytys voi tulla jo siitä, että alan pelätä jotain pahaa tapahtuvaksi.

Vuosien mittaan kertyy monia pienempiä stressejä, joiden vaikutus kumuloituu, vaikka mitään katastrofeja ei tapahtuisikaan.

Aivoissa hypotalamus panee taistele tai pakene-reaktion käyntiin. Hälytys tapahtuu sekä fysiologisella että energiatasolla. Fysiologisella tasolla vaikutus ilmenee selvästi ajattelukyvyssä, kun veri pakenee etuaivoista puolustautumiseen. Aivojen etuotsalohko on erikoistunut valintojen ja päätösten tekoon, ja sen tehtävä on suodattaa ja vaimentaa mantelitumakkeen lähettämiä tunneviestejä ja pitää stressi hallinnassa. Kun ne eivät kykene hoitamaan tehtäviään, tunnereaktiot saavat vallan ja niiden järkevä hallinta vaikeutuu.

Energiatasolla meridiaanijärjestelmä joutuu pois tasapainosta, joten keho ei saa tarvitsemaansa energiaa.

Kun mieli ja keho ovat stressaantuneet, elämäntilanteiden hallinta heikkenee, ja usein kehon heikoin kohta alkaa oireilla.

Elämästä tulee pakertamista, pelkkää päivästä toiseen selviytymistä.

Tulevaisuuden suunnittelu ja unelmien toteuttaminen jää taka-alalle. Ei ole voimia, ei pysty keskittymään.

Viimekeväinen Voimaretki-kurssi, jonka tyttäreni Inna ja minä järjestimme, onnistui niin hyvin, että pidämme toukokuun lopulla Tampereella Voimapäivän stressin hallinnasta ja unelmien toteuttamisesta manifestoinnin avulla.

Näistä asioista saa kuulla lisää kurssilla. Siitä ilmoitetaan tarkemmin lähiaikoina.

Olen tehnyt koosteen stressistä, sekä sen fysiologisesta mekanismista että energiatason vaikutuksista. Stressimekanismin ja stressin vaikutusten ymmärtäminen auttaa tiedostamaan sen vaikutuksia ja ymmärtämään kehon energioiden merkityksen terveyden ylläpitäjinä.

Lisäksi olen koonnut Stressinhallinta-paketin, jossa esitellään joitakin helposti omaksuttavia ja tehokkaita menetelmiä stressireaktion hallitsemiseksi, sen uudelleen ohjelmoimiseksi ja vanhojen stressiä aiheuttaneiden asioiden vaikutusten purkamiseksi energialääketieteen ja

EFT:n (Tunteiden vapauttamisen tekniikka, naputtelu) tekniikoiden avulla.

Donna Edenin Viiden minuutin energiaohjelma antaa hyvän perustan kehon energiahuoltoon.

Olen tehnyt ohjelmaa lähes neljä vuotta, ja voin kokemuksesta suositella sitä. Asiahan on niin, että olen vastuussa kehostani ja minun kannattaa pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta, koska minulla ei ole muuta paikkaa, jossa elää.

Elämä ilman unelmia ja innostusta niiden toteuttamiseen ei tyydytä. Kun olo on virkeä ja energinen, jaksaa keskittyä omaan elämäänsä, luomaan unelmia ja toteuttamaan niitä.

Inna on manifestointimentori; hän pitää manifestoinnista nettikursseja, ja on tehnyt eri elämän alueilta äänitteitä manifestointia tukemaan, jos se tuntuu yksin vaikealta. Hän antaa myös henkilökohtaista manifestointimentorointia.

Innan Oman elämäni luoja-sivuilta www.omanelamaniluoja.fi saa tietoja manifestoinnista.

Ihanaa kevättä kaikille

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net