19.10.2017

Ahdistavatko maailman tapahtumat sinua?

Eri puolilla maailmaa on tapahtunut ja tapahtuu raakuuksia, enää emme mekään ole säästyneet niiltä. Tulee helposti tunne, että pahuus on vallalla.

Sehän ei sitä ole, mutta aina kun jotain pahaa - onnettomuuksia tai surmatöitä - tapahtuu, kaikki uutiset ovat täynnä sitä. Itseään suojellakseen on pakko estää pahaa vyörymästä omaan elämään. Se ei silti auta ahdistukseen ja pelkoon. Stressi lisääntyy. 

Donna Edenin menetelmillä voit muutamassa minuutissa pysäyttää akuutin stressireaktion ja käsitellä kertynyttä stressiä ja pelkoa. Laita toinen kätesi otsallesi ja toinen pään taakse takaraivolle ja pidä samalla stressinaiheuttaja mielessäsi. Muutamassa minuutissa tunne laantuu, ja pystyt ajattelemaan selkeästi. 

Mitä tapahtuu?

Stressissä veri pakenee etuaivoista "taistele tai pakene"-reaktion lauetessa. Vaikka taisteleminen tai pakeneminen ei useinkaan tule kysymykseen, stressihormoneja erittyy siitä huolimatta. Stressi kutistaa aivoissa hippokampusta, joka "muistaa asioita" ja häiritsee sen ja mantelitumakkeen yhteistyötä. Mantelitumakkeen tehtävä on "muistaa tunteita". Kun hippokampuksen ja mantelitumakkeen yhteistyö häiriintyy, saattaa käydä niin, että tunnemuistot saavat ylivallan käyttäytymisen säätelyssä. Ja koska stressi heikentää etuaivojen toimintaa viemällä niistä verta, tunnereaktioiden hallitseminen vaikeutuu. Aivojen etuotsalohko on erikoistunut valintojen ja päätösten tekoon. Sen tehtävä on myös suodattaa ja vaimentaa mantelitumakkeen lähettämiä tunneviestejä ja pitää stressi hallinnassa. 

Ahdistukseen saa helpotusta myös tällä tavalla: 

Laita toinen kätesi sydämesi päälle (sydänchakralle) ja naputtele toisen käden sormilla pikkusormen ja nimettömän väliä. Tee tarvittaessa sama toisin päin. Vielä loistaa puissa ja maassa syksyn keltaa ja kultaa - tai ainakin vesi kimaltelee lehdillä

Irmeli

 

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net