Viisi tapaa syventää luontosuhdetta http://www.freeimages.com/photo/finnish-landscape-boy-1367149
12.04.2016

Viisi tapaa syventää luontosuhdetta

Elämän alkujuurille meneminen on luonnollinen tapa saada yhteys kaiken olevaisen jumalalliseen alkuperään. Lue viidestä hyvästä tavasta syventää luontosuhdettasi.

Vietä aikaa luonnossa

Luontosuhteen kehittymiseen auttaa omakohtaiset kokemukset. On tärkeää, että vietät aikaa luonnossa – metsässä, järvellä, nuotiotulen ääressä tai kallioisessa saaressa. Mitä enemmän aikaa vietät luonnossa tekemättä mitään erityistä, sitä syvemmän kosketuksen saat äitimaan hyvyyteen.

Syö luonnon antimia ja tiedosta riippuvuutesi luonnosta

Luonto tarjoaa paljon luonnollista ravintoa ihmiselle. Villivihanneksia, marjoja ja sieniä keränneet vanhemmat sukupolvet, ovat osanneet elää osana luontoa ihmiselle luontaisella tavalla. Myös sinun luontosuhteesi syvenee, kun hyödynnät suoraan luonnon tarjoamaa ravintoa. Silloin ymmärrät riippuvuutesi luonnosta ja luonnonvoimista uudella tavalla. Kunnioituksesi herää.

Kasvata kasveja, istuta puu

Luonnon tarjoamien villien kasvien lisäksi kannattaa kasvattaa kasveja itse. On terapeuttista työntää sormet multaan ja hoivata pientä siementä kohti elämää ja kasvua. Erityisen hyvää sielulle tekee se, että istutat puun, jonka satoa vasta seuraavat sukupolvet saavat korjata. Sillä tavalla sinun on mahdollista kokea myötätuntoa ja pitää huolta muista yli sukupolvien.

Seuraa vuodenaikojen vaihtelua lähiympäristössä ja pidä havaintopäiväkirjaa

Luontoon ei tarvitse lähteä varta vasten, matkustaa kaukaiseen erämaahan, tai tehdä retkeä luonnonsuojelualueelle. Monen ihmisen lähiympäristössä arkisen elämän äärellä, on pieni pala luontoa. Se voi olla yksi puu, pieni lampi tai kotikaupungin ylläpitämä kukkaryhmä.

Valitse jokin kotisi läheinen luontoalue ja seuraa suurella mielenkiinnolla siinä tapahtuvia muutoksia. Voit pitää havaintopäiväkirjaa vuodenaikojen mukanaan tuomista muutoksista. Aikanaan voit seurata eri vuosien vaihteluja; milloin kevät kukki aikaisessa, milloin myöhemmin.

Perusta luontoyhteisö ja jaa kokemuksia muiden kanssa

Sosiaalisuus auttaa syventämään paitsi omaa, myös muiden luontosuhdetta. Keskustele luonnossa liikkumisesta ja luonnosta tekemistäsi havainnoista yhdessä muiden ihmisten kanssa. Voit vaikka perustaa luontoyhteisön sosiaaliseen mediaan.

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net