Valkoisella raikkautta elämään https://pixabay.com/fi/gerbera-kukka-ter%C3%A4lehtien-valkoinen-1346587/
22.08.2016

Valkoisella raikkautta elämään

Monelle valkoinen väri tuo ensimmäisenä mieleen häät, lumen tai lääkärin. Eri kulttuureissa valkoisella on kuitenkin eri merkityksiä, minkä huomaa esimerkiksi juhlapyhistä. Monissa maissa hääjuhlassa morsiamella on valkoinen mekko, kun taas Aasian maissa valkoinen on enemmänkin suruväri hautajaisissa.

Valkoinen on hyvin neutraali väri ja sitä voi yhdistellä mihin tahansa muuhun väriin. Kesällä on viilentävää pitää valkoisia vaatteita, sisustuksessa puolestaan väri tuo kotiin enemmän selkeyttä ja kirkkautta. Sanotaan, että valkoisiin vaatteisiin pukeutuva on vastaanottavaisempi ja avoimempi.

Lääkärien ja muiden hoitotenkilökuntien työasut ovat pääsääntöisesti valkoiset. Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että näin erilaiset tahrat näkyvät paremmin ja hygieniataso pysyy korkeammalla, mutta valkoinen herättää osaltaan myös enemmän luottamusta kuin mikään muu väri. Sanotaan kuitenkin, että valkoinen aiheuttaa väriskaalasta eniten päänsärkyä.

Valkoisen symboliikkaan kuuluvat puhtaus, neitseellisyys, viattomuus ja rauha. Se on toivon ja oikeudenmukaisuuden väri, joka keventää oloa ja tuo ylellisyyden tunnetta. Masennuksen hoidossa valkoinen valo on erittäin tehokas. Valkoisen kaipuu voi kertoa mieltymyksestä selkeyteen, puhtauteen ja yksinkertaisiin asioihin, mutta liiallisena määränä ympäristössä se voi luoda ihmisestä liian kriittisen ja ehdottoman, niin sanotusti jäykän.

Kun kaipaat elämääsi enemmän järjestystä ja raikkautta, lisää vaatteisiin tai sisustuselementteihin hieman valkoista. Näin saat kodin tuntumaan avarammalta ja olon kevyemmältä.

Lähteet:

www.coloria.net
www.namaste.fi
www.energiakeskus.com
www.anna.fi

Jaa tämä:
Krista Karhunen

Olen koulutukseltani reikihoitaja ja tarot-tulkitsija, kiinnostuksen kohteisiin kuuluu luonnollisesti henkisyys sekä erilaiset rajatiedon aihepiirit. Kirjoittaminen on kiinnostanut jo pienestä pitäen, ja nyt onkin hyvä kokeilla siipiään toimittajan roolissa. Vapaa-aikani käytän lähinnä teatterin harrastamiseen. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net