Turvallinen musta http://www.freeimages.com/photo/black-swan-1376740
01.09.2016

Turvallinen musta

Juututko helposti samoihin uomiin? Tai valitsetko aina ne tutut ja turvalliset vaihtoehdot oli kyseessä sitten vaatteet, ruoka tai mikä tahansa muu? Jos kaipaat muutosta, niin vältä mustaa.

Musta on hyvin yleisesti vaatetuksessa käytettävä väri. Se sopii kaikille ja kaikkien värien kanssa, ja tuo kantajalleen turvan tunteen. Se on myös raskas suojaväri, joka luo ympärilleen suojamuurin ja eristää muista. Musta väri auttaa kääntymään sisäänpäin ja pohtimaan asioita syvemmällä tasolla, mutta se myös tukahduttaa, ja viestittää voimattomuudesta ja haluttomuudesta.

Useimmiten mustaa pidetään suruvärinä; hautajaisissa kaikki ovat lähes poikkeuksetta pukeutuneet kokomustaan. Musta ei innosta tai rohkaise tekemään mitään, se on enemmänkin paikoilleen pysähtynyt väri, joka lisää synkkyyttä ja kyynisyyttä ihmisessä. On yleistä, että masentuneet ihmiset pukeutuvat enimmäkseen mustaan taikka tummasävyisiin vaatteisiin. Se viestii silloin syvästä väsymyksestä elämään. Joissain tapauksissa musta väri vaatteissa voi herättää kunnioitusta.

Kodin sisustuksessa musta on hyvin turvallinen väri, siinä ei yleensä lika näy kovin helposti. Se rauhoittaa silmiä ja tasapainottaa kirkkaampia värisävyjä. Musta ei halua paljastaa itsestään mitään, se ei halua erottua joukosta eikä loistaa läsnäolollaan. Toisinaan mustaa pidetään pahana, luotaantyöntävänä ja pelottavana.

Hoitovärinä musta ei toimi, mutta mikäli haluat tuntea olosi varmaksi, se on juuri oikea valinta.

Lähteet:

www.coloria.net
www.namaste.fi
www.energiakeskus.com
www.anna.fi

Jaa tämä:
Krista Karhunen

Olen koulutukseltani reikihoitaja ja tarot-tulkitsija, kiinnostuksen kohteisiin kuuluu luonnollisesti henkisyys sekä erilaiset rajatiedon aihepiirit. Kirjoittaminen on kiinnostanut jo pienestä pitäen, ja nyt onkin hyvä kokeilla siipiään toimittajan roolissa. Vapaa-aikani käytän lähinnä teatterin harrastamiseen. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net