Todelliselle roskaruualle omistettu marketti Image by Steve Buissinne from Pixabay
19.10.2016

Todelliselle roskaruualle omistettu marketti

Iso-Britanniassa, Leedsissä, on avattu pelkkää ruokakaupoista ylitse jäänyttä ruokaa kauppaava myymälä. Hinnan määrittää ostaja, ja kaupassa saa asioida kuka vain.

Kampanjan takana on Real Junk Food Project, eli todellinen roskaruokahanke. Järjestö avasi vastikään varastotilan, jossa myydään supermarkettiketjuista saatavia lahjoituksia. Ruokakaupat lahjoittavat projektille ruokaa, joka muuten menisi hukkaan. Lahjoituksia saadaan myös ravintoloista, yksityishenkilöiden kasvimailta, kahviloista ja tapahtumanjärjestäjiltä.

Hävikkiruokakauppa on nimenä harhaanjohtava siksi, että asiakkaat saavat päättää itse maksamansa hinnan. Mutta he voivat korvata ruuan myös työskentelemällä hankkeessa tai osallistumalla siihen omaa erityisosaamistaa hyödyntäen.

Toiminta on vastaus suureen ruokahävikin määrään, mutta se myös huomioi tiukentuneen taloustilanteen. Työttömyys ja pätkätyöläisyys sekä nousseet hinnat ovat johtaneet siihen, että entistä useammat ihmiset tarvitsevat ruoka-apua. Kaupassa saa kuitenkin asioida kuka tahansa, eivätä ainoastaan ruoka-avun akuutissa tarpeessa olevat. 

http://metro.co.uk/2016/09/21/britain-has-its-first-food-waste-supermarket-6141692/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net