Swamini Anuradha Puri - suomalainen nunna Intiassa https://www.facebook.com/ShatanAshram/photos/a.384267791705417.1073741836.295952007203663/385184571613739/?type=3&theater
28.04.2017

Swamini Anuradha Puri - suomalainen nunna Intiassa

Swamini on upea nainen ja näyttävä ilmestys oransseine vaatteineen. Hän on hindu-nunna, jonka suomalaista sisua tarvitaan intialaisessa arjessa köyhistäkin köyhimmällä alueella, missä tyttölasten asema on kovin karu ja taikausko on arkipäivää.

Pappi-isän tyttö, Annukka, näki jo pienenä ihmisten nimet väreinä ja tunsi olevansa kummajainen toisten joukossa - kaverit eivät osanneet värileikkiä ja hän saattoi esimerkiksi ruokapöydässä huomata yhtäkkiä olevansa katossa. Annukka luuli olevansa sairas ennen kuin ymmärsi, että kyseessä oli maailma, joka ei ollut käsin kosketeltavaa. Ei kai siis ole ihme, että kuntohoitajaksi vuonna 1974 valmistunut Annukka kiinnostui auttamaan ihmisiä monin eri tavoin. Vuosien varrella tutuksi on tullut niin reiki, shiatsu, kraniosakraaliterapia, metamorfis-terapia, hieronta, vyöhyketerapia ja vauvahieronta.

“Now you are free to go - Nyt olet vapaa lähtemään”

Elämä on tuonut Annukalle niin iloa kuin suurta suruakin. Avioeron jälkeen alkoivat palaset loksahdella paikalleen kuten asunnon myyminen kahdessa viikossa - aikana, jolloin asunnon myyminen oli vaikeaa. Meditaatiossa hänelle oli sanottu “Now you are free to go!” - “Nyt olet vapaa lähtemään!”. Annukka suuntasi matkansa Intiaan, Shatan Ashramiin - luostarin kaltaiseen henkiseen yhteisöön - josta oli kuullut ystäviltään. 

Tyttöjä seksiorjiksi Delhiin

Ashramin tehtävä on huolehtia hylätyistä tytöistä, taistella raiskauksia vastaan ja parantaa naisten ja tyttöjen asemaa. Köyhiltä vanhemmilta ostetaan tyttöjä ja heidät viedään Delhiin kotiapulaisiksi, mutta todellisuudessa he joutuvat seksiorjiksi. Köyhän ja oppimattoman 12-vuotiaan adivaasi-tytön kuolema joukkoraiskauksen yhteydessä oli murheellinen tragedia, jonka ashramin johtaja Swami Atmananda halusi tuoda ihmisten tietoisuuteen. Samoihin aikoihin oli mediassa ympäri maailmaa juttuja hyvän perheen tyttärestä, joka joukkoraiskattiin ja joka kuoli vammoihinsa.

Tämän 12-vuotiaan tarina ei päässyt julkisuuteen, Swamin pyynnöistä huolimatta - oli vedottu lähestyviin vaaleihin. Swami ja Annukka kirjoittivat siitä itse Facebookiin. Kaksi päivää myöhemmin kiviä kuljettanut rekka ajoi Swamin ja Annukan auton päälle - kävi ilmi, että tämä auto oli tilattu tappamaan heidät. Annuka joutui viettämään 2,5 kuukautta sairaalassa. Kävely piti opetella uusiksi.

Auto-onnettomuudesta tuli kuluneeksi kolme vuotta juuri haastattelupäivänä. Annukka vihittiin hindununnaksi kaksi vuotta sitten vanhojen vedalaisten rituaalien mukaan, hänestä tuli Swamini Anuradha Puri.

Swamini Anuradhan erityistehtävä Ashramissa on leipominen. Hän kuulustelee läksyjä, ompelee ja korjaa vaatteita, tekee käsitöitä, opettaa lapsille meditointia. Swamini Anuradha huolehtii myös yhteydenpidosta ulkomaailmaan ja toki hän auttaa haalimaan kasaan lahjoituksia mm. Suomesta. Matkoillaan Swamini Anuradha on ahkera luennoitsija, hän kiertää kertomassa siitä työstä, mitä he tekevät Shatan Ashramissa köyhien tyttöjen ja naisten hyväksi. Kotona Dumkassa hän osallistuu Swamin pitämiin uskonnollisiin rituaaleihin ja auttamis-projekteja riittää - Ashram auttaa köyhiä monin eri tavoin.

Opettajaksi Intiaan?

Köyhät tytöt jäävät helposti ilman minkäänlaista koulutusta. Shatan Ashramin koulu-projekti on toteutettu kokonaan lahjoitusvaroin Shatan Ashramin ystävien toimesta. Apua tarvitaan edelleen opetusvälineiden ja koulutarvikkeiden hankkimiseen, kalusteisiin jne. Suurin tarve on rahalahjoituksille.

Jos olet aikeissa matkustaa lomalle Intiaan, niin otapa matkakohteeksi Dumka ja Shatan Ashram. He ottavat mielellään vastaan ihmisiä, jotka haluavat tulla opettamaan lapsille mm. englantia, taideaineita, joogaa, valokuvaamista, puutarhanhoitoa. Myös arjen askareissa voi tulla auttamaan. He tarjoavat vaatimattoman yösijan ja ylläpidon.

Swami ja Swamini haaveilevat myös tuovansa koulun opettajat tutustumaan suomalaiseen koulumaailmaan ja opetusmenetelmiin. Swami Atmanandan haave omasta koulusta on vaatinut paljon työtä ja nyt se viimein toteutui, koulu avautui 15.4.2017. Unelman toteuttamiseen on tarvittu myös Swamini Anuradhan suomalaista sisua.

Swamini Anuradha Purin ja Swami Atmananda Purin arvokas työ Intiassa jatkuu. He turvaavat monen lapsen tulevaisuuden antamalla heille mahdollisuuden käydä koulua. He tuovat valoa köyhistä köyhimmille ja raivaavat tietä tytöille ja naisille, jotta heillä olisi parempi elämä edessään. Tie ei ole helppo, mutta me voimme auttaa heitä auttamaan, sillä heidän antamansa apu menee varmasti perille. Rahallista tukea voit halutessasi antaa Shatan Ashramin koulutuki ry:n kautta, voit esimerkiksi ryhtyä koulukummiksi tai liittyä yhdistyksen jäseneksi.

Lisätietoa:

https://fi-fi.facebook.com/public/Swamini-Anuradha-Puri

Shatan Ashramin koulutuki ry:
https://www.facebook.com/shatanashraminkouluntukiry/

Shatan Ashram:
http://shatanashram.in/
https://www.facebook.com/ShatanAshram/

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net