Rainbow Eagle - Cool Indian Rainbow Eagle Mikkelissä vuonna 2012
07.09.2017

Rainbow Eagle - Cool Indian

Tiesitkö että käärmeillä oli muinoin pitkät, kauniit jalat? En minäkään, ennen kuin kuulin Rainbow Eaglen kertovan tarinan jalallisesta käärmeestä sekä siitä, mihin jalat sitten katosivat. Tämän tiedon ja paljon muuta Okla-Choctaw -Amerikan intiaani Rainbow Eagle jakoi Myllykosken tapaamisessa 2.9.

Muinoin, aikojen alussa, käärme oli kunnioitettu ja arvostettu eläin, sillä se omasi monia upeita ominaisuuksia. Käärme auttoi ihmisiä luopumaan ja uudistumaan, jättihän se itse nahkansa tietyin väliajoin. Kiertymällä kehälle, käärme taas muistutti meitä elämän ja Äiti maan kiertokulusta, joka on ikuinen. Käärme edusti myös parantamista ja vielä nykyäänkin näemme käärmeen kiertävän Asklepioksen sauvaa, joka on lääketieteen symboli. Käärmeillä oli myös tärkeä tehtävä energioiden parissa, sillä kundaliinienergiaa ja sen nousua kuvataan käärme-energiaksi. Käärmeen symboloi yllä olevien lisäksi kosmista tietoa ja viisautta. Kun kirkko huomasi, kuinka voimas käärmeen voima oli, päätettiin käärmeestä tehdä paha. Ja pahuuden voimaa käärme edustaa vielä nykyäänkin monille tahoille ikävä kyllä.

Mutta siihen kaunisjalkaiseen käärmeeseen*

Vanha tarina kertoo käärmeestä, jolla oli kauniit, pitkät jalat. Käärme oli hyvin itsetietoinen, se tepasteli ylpeänä ympäriinsä jalkojaan heilutellen. Tuli päivä jolloin Luoja pyysi kaikki eläimiä kokoontumaan yhteen, sillä heidän seuraansa oli liittyvä vielä yksi laji, ihminen. Luoja pyysi kaikkia eläimiä kohtelemaan ihmisiä hyvin, sillä heillä oli jo muutenkin vaikeaa: ihmisten täytyi syödä kolmesti päivässä, heillä ei ollut turkkia omasta takaa ja ihmiset liikkuivat kahdella jalalla, oli siinä ongelmaa kerrakseen. Luoja siis pyysi: älkää syökä heitä! Eläimet lupasivat olla syömättä ihmisiä, olihan niillä tarpeeksi murkinaa jo muutenkin. Paitsi yksi, jalallinen käärme, joka ei kuunnellut Luojansa puhetta. Se mietti elämän kiemuroita, mietti ihmisiä, eikä kuunnellut.

No, ihmiset saapuivat ja käärme ihmetteli muiden joukossa näitä otuksia, eikä muistanut Luojan pyyntöä, vaan oman mahtipontisuuden illuusiossa päätti tehdä tempun terävän. Se maanitteli ja pyyteli ihmistä: "Tule tänne, tule lähemmäksi, jotta näen sinut paremmin. Kylläpä olet upea, tule vain lähemmäs". Ja kun ihminen meni, käärme nielaisi koko ihmisen karvoineen päivineen.

Seuraavana aamuna Luoja laski kaikki ihmiset ja huomasi että yksi puuttui. Luoja pyysi taas kaikki eläimet luokseen ja pyysi näiden olevan kilttejä ihmisille, joilla oli jo muutenkin kovat ajat. Kaikki muut paitsi käärme (joka ei taaskaan kuunnellut) nyökyttelivät suostumuksen merkiksi päätään. Illalla käärme törmäsi ihmiseen ja toisti edellispäivän tapaan saman homman, se pyysi ihmistä luokseen ja söi tämän. Mutta käärme ei ollutkaan yksin, vaan pienen pieni hyttynen näki käärmeen syövän ihmisen. Hyttynen lauloi "minä näin sinun syövän ihmisen ja kerron siitä Luojalle". Käärme sanoi: "Mitä, en kuule sinua, tule lähemmäs." Ja niin onneton hyttynen erehtyi ihmisen tapaan ja meni käärmeen lähelle, jolloin tämä salamannopeasti nappasi hyttysen kielellään suuhunsa. Käärmeen suusta hyttynen inisi vielä "minä näin sinut syövän ihmisen ja kerron siitä Luojalle".

Tuli seuraava aamu ja Luoja laski ihmiset ja huomasi että yksi puuttui. Se pyysi eläimet luokseen ja kysyi, tietääkö kukaan mitä ihmisille oli tapahtunut. Kaikki olivat hiljaa, kukaan ei sanonut sanaakaan. Käärme oli jo varma, että se pääsee pälkähästä, mutta hyttynen joka oli nähnyt käärmeen syövän ihmisen, oli piilotellut käärmeen suussa ja inisi nyt käärmeen yläpuolella: "Käärme jolla on kauniit ja pitkät jalat, söi ihmiset". Ja Luoja kuuli tämän ja komensi käärmeen luokseen. Käärme meni Luojansa luo ja kielsi tapahtuneen: "En se minä ollut". Mutta Luojaa ei petetty, hän totesi: "Huomaan, että sinulla on opittavaa Äiti Maalta", hän sanoi käärmeelle. "Otan siis sinulta pois jalat, jos se auttaisi sinua oppimaan". Siitä asti käärme on luikerrellut maan päällä ilman jalkoja.

Plejadit ja ennustukset

Rainbow Eaglen varsinainen aihe Myllykoskella oli ”Native American Prophecies about Today and the Future”, "The Pleiades and Native Am and World Cultures ”, ”Native Am Star Stories”. Eli siis vietimme suuren osan päivästä kuunnellen jutustelua alkuperäisväestön profetioista, plejadien tähdistöstä ja sen asukeista (sekä omasta alkuperästämme siellä). Välillä Rainbow Eagle viihdytti meitä rummutuksellaan, tarinoillaan sekä nauratti hauskoilla jutuillaan. Oli ilo tavata Rainbow Eagle, kiitos (ja kiitos myös järjestäjälle Arto Ukko Hämäläiselle ja muille kurssilaisille).

Lisätietoja Rainbow Eaglesta (englanniksi)

* juttu kaunisjalkaisesta käärmeestä on kirjoitettu muistiinpanojen varaan, joten kaikki virheet sekä tekstiin liittyvät erehdykset, kömmähdykset ja asiavirheet ovat kirjoittajan vastuulla, ei Rainbow Eaglen.

Jaa tämä:
Sari Autere

Kuudesaisti.net sivuston perustaja ja päätoimittaja, joka myös kirjoittaa sivustolle aina ehtiessään. Lähellä sydäntä Äiti maa ja Uusi kultainen aika.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net