Pyhä, parantava vetemme https://pixabay.com/fi/vesi-lapsi-l%C3%A4hde-pelit-m%C3%A4rk%C3%A4-1050090/
12.09.2018

Pyhä, parantava vetemme

Vesi ei ole pelkästään välttämätön keholle tai pelkkä juoma, vaan myös monenlaisen parannuksen lähde. Kauta aikain ihmiset ovat puhdistautuneet parantavissa lähteissä, tehneet rituaalikylpyjä, vierailleet pyhien vesien äärellä ja juoneet parantavia vesiä.

Pyhiä ja parantavia vesiä tunnettiin kaikkialla maailmassa. Usein niiden luona tapahtui ns. parannusihmeitä ja Marian ilmestyksiä. Kirkot rakennettiin niiden lähteisyyteen tai jopa niiden päälle. Vierailin kerran Jerusalemissa ja Espanjassa kirkoissa, joissa paikallinen ystävä näytti kirkon alla virtaavan pyhän veden. Monet pyhistä lähteistä ovat tulleet maailman kuuluiksi, Lourdesissa käy vuosittain 5-6 miljoona ihmistä saamaan apua sairauksiinsa.

Irlannissa on arvioitu olevan 3000 parantavaa lähteitä, joista suuri osa on omistettu Brigitille, parantamisen jumalattarelle. Englannissa ovat Glastonburyssa ja Bathissa. Chalice Well Glastonburyssa on ilmeisesti maailman vanhin jatkuvasti käytetty pyhä kaivo, lähde, ainakin 2000 vuotta vanha vierailukohde. Suomessakin on lukuisia, tunnettuja ja tuntemattomia. Jämijärven pyhä lähde on vaikuttava, kristallinkirkkaan lammen kokoisen veden hiekkapyörteet ovat ainutlaatuisen kauniit.

Veden parannustapauksia on useita ja virallistettuja useita kymmeniä, vuosittain uusia tapahtumia kerrotaan tapahtuneen muutamia kymmeniä.

Parantavien lähteiden kunnioittaminen henkisellä tasolla on tyrehtynyt lähes kokonaan. Muistan kuitenkin aivan ihanan hetken Charles Lawrence kanssa, jolloin olimme Jämijärven pyhällä lähteellä. Charles Lawrence poltti pyhää intiaanien rauhanpiippua ja siinä 14 erilaista salvialajia ja antoi pyhän savun levitä lähteen ylle. Olimme hiljaisuudessa. Vain luonnon valtava musiikki, joka on hienovarasta ja tuskin kuultavaa soljui ympärillämme. Lopuksi Charles sanoi, että lähteen henki oli vierailustamme iloinen ja kiitollinen. Olen myöhemminkin tehnyt muutaman veden kiitosrituaalin uudelleen tällä erityisellä lähteellä. Miten parantavaa lähteen vesi onkaan, se on salaisuus. Se täytyy kokea.

Rituaalikylpeminen

Shamaanit, papit, papittaret ovat hoitaneet itseään ja herkkyyttään rituaalikylvyillä. Egyptissä papit kylpivät kaksi kertaa päivällä ja kaksi kertää öisin. Siperiassa shamaanit yhdistivät rituaaliseen kylpemiseen pyhien laulujen voiman. Intiassa Ganges virrassa puhdistautuminen on merkittävä hoito elämän kierrossa syntymästä syntymään. Juutalaisuudessa ennen rukouksia ja ruokailua pestään kädet ja muslimien moskeijoissa on vesi, jolla pestään kädet. Katolisissa kirkoissa on vesiastia oven suussa, josta otetaan siunaava vettä ristinmerkkiä varten. Veden pyhitys ja pirskottaminen on elävää perinnettä ortodoksisessa kirkossa ja vieläkin vauvat kastetaan vedellä useimmissa uskontoryhmissä. Japanissa valkoisten ja keltaisten villikrysanteemien terälehtien heittäminen veteen toi tervehdyksen Kiko Jidolta, krysanteemipojalta, joka elää nuoruuden lähteessä.

Miksi vesi parantaa?

Vastauksia ei ehkä ole niin paljon, kun voisi kuvitella. Vesi rauhoittaa mieltä, veden juonti ehkäisee migreenikohtauksia. Veden katselu vie stressiä Horisonttiin katsominen saa aivotaajuuden rentoutustilaan. Mutta miksi? Ainakin veden ääni rauhoittaa. Olemme vettä, synnymme vedessä, soluissamme on vettä, aivomme suurelta osaltaan vettä. Mutta miksi hoitaa, johtuuko se vain siitä, että olemme osa vettä, elämämme on alkanut vedessä ja planeetta on noin 70 % veden peittämää, niinkuin kehomme kokonaisuus sisältää noin 50-70 % vettä. Mikä on todellinen syy, se lienee tutkimaton asia. Ja miksi jotkut vedet parantavat, jopa jopa ihmeparannuksen tavalla.

Veden muuttaminen parantavaksi vedeksi

Italiassa Milanon yliopiston tutkija E.Ciccolo on kerännyt vesinäytteitä Marian ilmestymispaikoilta kuten Lourdesista ja Medjugorjesta ja lisännyt pienen tipan näitä vesi tavalliseen kraanaveteen. Kraanaveden PH muuttui välittömästi ja kuten veden muutkin ominaisuudet. Olen ohjannut lukuisia vesiseremonioita eri ryhmien kanssa eri puolilla maailmaa. Uskomattomin muutos tapahtui, kun noin 20 osallistujaa sai tavallisessa lasipurkissa olevan kraanaveden ns. kuohumaan, vesi alkoi tehdä spiraalimaista liikettä silmiemme edessä ja vesi muodosti uskomattoman kauniita kuplarakenteita. Joskus veden maku on muuttunut öljyiseksi, kun olemme ryhmässä lähettäneet vedelle hoitavia ajatuksia. Voimme siis luoda veteen monenlaisia vaikutuksia. Koska vesi on äärimmäisen herkkä ja nopea ottamaan vaikutuksia, on keskitetyn ajatuksen vaikutus veteen suuri.

On tutkittu, että parantajan kädet vaikuttavat veteen. Parantajien käsistä virtaa hienovaraista energiaa, voimaa, joka tieteellisesti on huomattu muuttavan vettä, molekyylirakennetta myöten. Kuuluisimpia tutkijoita veden muuttumisesta ajatuksiemme, sanojemme toimesta on Masuru Emoton tutkimukset. Parantavan veden juominen - juomaa kunnioittaen - on lääkintäkeinona on kaikille avoin mahdollisuus.

Lähteet:
Masuro Emoto: The Healing Power of Water, 2004.
Hay House.

Jaa tämä:
Riitta Wahlström

Riitta Wahlström on psykologi ja kasvatustieteen lisensiaatti. Riitta on toiminut useita vuosia opettajana ja tutkijana, erikoisalueita ovat jaksamis-, ympäristö- ja kansainvälisyyskoulutukset. Riitta on julkaissut myös mm. teokset Eheyttävä luonto, Wellness by Loving Nature ja Vihreä Hoiva ja Kasvatus, yhdessä Mervi Juusolan kanssa. www.elisanet.fi/taiga

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net