Puiden halailu on todistetusti hyväksi https://pixabay.com/fi/syksyn-v%C3%A4rit-syksy-luonne-keltainen-2829875/
05.05.2019

Puiden halailu on todistetusti hyväksi

Puiden halaaminen on ollut vitsailun kohteena kauan, mutta tiedemiehet ovat saaneet selville, että siitä on kuin onkin hyötyä ihmiselle sekä planeetallemme. Toisin kuin vitsailijat uskovat, puiden halaaminen tai niiden lähistöllä oleminen voi edistää terveyttä monin tavoin. Nyt tiedekin on tunnustanut sen, että puiden halaaminen vaikuttaa positiivisesti ihmisten terveyteen.

Matthew Silverstonen kirjassa Blinded By Science kerrotaan, että puiden halaamisella on myönteisiä terveysvaikutuksia henkilöille, jotka kärsivät mielenterveysongelmista, hyperaktiivisuudesta, keskittymisvaikeuksista, hitaasta reagoinnista sekä päänsäryistä.

Kirjassa esitellyt tutkimukset myös kertovat, että erityisesti lapsille kasvien läheisyydessä oleilu on erityisen merkittävää niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Lasten kognitiiviset taidot ja tunteet kehittyvät paremmin, kun he ovat vihreässä ympäristössä ja leikkivät vihreillä alueilla.

Toisessa laajassa raportissa mainitaan, että luonnon läheisyys voi merkittävästi kohentaa mielen toimintaa ja hyvinvointia. 

Miten luonto sitten toimii oloamme kohentaen? Monet ajattelevat, että se johtuu silkasta vihreästä ympäristöstä, mutta Silverstone kertoo, että kyse on muustakin - nimittäin puiden ja kasvien värähtelystä.

Koska kaikki värähtelee, erilaiset värähtelytaajuudet vaikuttavat biologiaan. Puiden meistä eroava värähtely vaikuttaa kehomme toimintaan.

Blinded by Science -kirjan laaja katsaus erilaisiin tutkimuksiin tarjoaa vaikuttavan määrän todisteita siitä, että puiden halaaminen on hyväksi kaikille meille, ei ainoastaan hipeille!

Kyseessä ei ole pelkästään ilmainen terapia, vaan sen hyödyt voivat säästää paljon terveydenhoitokuluissa.

Eräässä raportissa mainitaan, että turvalliset viheralueet voivat olla joidenkin mielenterveysongelmien hoidossa yhtä tehokkaita kuin reseptilääkkeet.

Ihmiset voivat pysytellä erossa luonnosta vain jonkin aikaa ilman että erkaantumisesta seuraa oireita. On selvää, että kun elintapasairaudet lisääntyvät, kokonaisvaltaisiin lähestymistapoihin on kiinnitettävä enemmän huomioita. Sellainen on juuri luonnon vaikutus kehoomme monella tasolla. 

Lähde: www.trueactivist.com

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net