Perusturvallinen harmaa http://www.freeimages.com/photo/great-grey-owl-1400821
13.09.2016

Perusturvallinen harmaa

Päivästä toiseen kaikki tuntuu samalta, arki on siis hyvin harmaata ja samalla hiukka vaatimatontakin. Harmaa ei värinä ota kantaa vaan vetäytyy mielellään taka-alalle.

Harmaa on mustan ja valkoisen ohella yksi neutraaleista väreistä, ja rauhoittaa. Se on turvallinen valinta niin sisustukseen kuin vaatteisiinkin. Harmaa kuvaa suomalaisittain synkkää olotilaa ja masentuneisuutta, mutta myös tunteiden kieltämistä. Mitäänsanomattomana värinä se ei nouse esille massasta, vaan sulautuu ennemminkin ympäristöönsä. Se on hyvin vaatimaton väri, sopii varsinkin ”harmaille hiirulaisille” eli vähän ujommille ihmisille.

Arkisena värinä harmaa ei tuo yllätyksiä. Se liitetään usein vanhuuteen, sillä muuttuvathan monien hiukset ikääntymisen myötä harmaahapsiksi. Vaikka harmaa tuntuukin hyvältä ja tasapainoiselta vaihtoehdolta käytettäväksi erilaisissa tekstiileissä, liian pitkä altistuminen saattaa tehdä ihmisestä välinpitämättömän ja jopa kielteisen.

Hyvä vinkki harmaan käyttöön on lisätä sen oheen pieni määrä kirkkaampia värejä. Näin voit erottua paremmin massasta, mutta samalla luoda neutraalin vaikutelman muihin.

Lähteet:

www.coloria.net
www.namaste.fi
www.energiakeskus.com
www.anna.fi

Jaa tämä:
Krista Karhunen

Olen koulutukseltani reikihoitaja ja tarot-tulkitsija, kiinnostuksen kohteisiin kuuluu luonnollisesti henkisyys sekä erilaiset rajatiedon aihepiirit. Kirjoittaminen on kiinnostanut jo pienestä pitäen, ja nyt onkin hyvä kokeilla siipiään toimittajan roolissa. Vapaa-aikani käytän lähinnä teatterin harrastamiseen. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net