Pääsiäistaiat suojaavat noita-akoilta https://pixabay.com/fi/noita-y%C3%B6-satu-lent%C3%A4%C3%A4-luudanvarsi-2111014/
13.04.2017

Pääsiäistaiat suojaavat noita-akoilta

Pääsiäisenä pahat henget ovat vauhdissa, joten silloin kannattaa tehdä suojaloitsuja, jotta noidat ja muut vänkähäiset pysyvät loitolla.

Kiirastorstaina on hyvä aika suojata talo ja tavarat, samalla suojataan myös kaikki "lykyt", oli kyseessä lapsilykky, naimalykky tms. Kiirastorstaina tehdään nk. kiiran ajaminen, jota varten vanhaan, rähjäiseen kelkkaan kasataan kaikkea rautaista. Tätä kuormaa sitten kiskotaan talon ja tavaroiden ympäri, jolloin kaikenlaista "lykkyä" riittää...

Jos haluaa että mies pysyy siistinä koko vuoden, niin pääsiäisviikolla kannatta parta ja tukka leikata ja karvat haudata maahan.

Pitkäperjantaiyönä noidat ovat tunnetusti liikkeellä. Jos et tiedä mistä noidat ovat saaneet alkunsa, niin ne ovat olleet tavallisia naisia, jotka ovat tehneet pirun kanssa sopimuksen ja kulkevat pääsiäisenä talosta toiseen varastaen talon "lykkyjä" eli onnea. Tiettävästi varsinkin navettaan nämä peijoonat tunkivat nyppimään lehmistä karvoja, jotta oma karjalykky olisi mahdollisimman hyvä. Nämä karvat mukanaan noidat sitten pitkäperjantaina lentävät pirun luokse tekemään tiliä. Jos näkee noidan silloin lentämässä, pitää sylkäistä kolme kertaa, jolloin noita tippuu maahan.

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net