Ovatko Ley linjat maapallon maagista energiaa vai puhdasta sattumaa? Stefan Schüler Pixabaystä
26.06.2019

Ovatko Ley linjat maapallon maagista energiaa vai puhdasta sattumaa?

Monet uskovat, että niin kutsutut Ley-linjat (lei linjat) ovat joukko metafyysisiä yhteenliittymiä, jotka yhdistävät ympäri maailman useita pyhiä paikkoja keskenään samaan linjaan. Näitä linjoja on eri puolilla maapalloa ja ne muodostavat eräänlaisen ruudukon tai matriisin ja niiden sanotaan syntyvän maan luonnonenergioista.

Benjamin Radford on sanonut Live Sciencen artikkelissa, ettei maantieteellisistä tai geologisista oppikirjoista löydy mainintoja Ley-linjoista, koska ne eivät ole todellisia, tieteellisesti mitattavia ilmiöitä. Tiedemiehet eivät löydä todisteita Ley-linjojen olemassaolosta, koska niitä ei voi havaita magnetometreillä tai muilla tieteellisillä laitteilla. Monille nämä linjat ovat kuitenkin hyvin todellisia.

Ley-linjojen ensimmäiset teoriat

Ensimmäisen kerran Ley-linjoista puhuttiin (Britanniassa) yleisemmin 1920-luvun alussa amatööri-arkeologi Alfred Watkinsin toimesta. Hän huomasi Herefordhiressä patikoidessaan, että paikalliset kävelyreitit olivat muotoutuneet suoraan linjaan ja yhteyteen kukkuloiden huippujen kanssa. Alfred todensi havaintonsa myös kartasta. Hän esitti teorian, että muinaisina aikoina Britannian halki on kulkenut suorien matkareittien verkko, jossa on käytetty kukkuloita ja muita maan muodostelmia maamerkkeinä tiheillä ja metsäisillä maaseuduilla navigoidessa. Hän kirjoitti aihepiiristä myös kirjan The Old Straight Track, jonka arkeologit kuitenkin luokittelivat pötypuheeksi.

Watkinsin ideat ja ajatukset eivät kuitenkaan olleet täysin uusia. Noin viisikymmentä vuotta ennen Watkinsia William Henry Black esitti, että geometriset viivat liittivät yhteen erilaisia monumentteja ympäri Länsi-Eurooppaa. Tuolloin, vuonna 1870 Black puhui suurista geometrisista linjoista koko maassa.

Yhdistävätkö Ley-linjat pyhiä paikkoja ympäri maailman?

Ajatus siitä, että Ley-linjat ovat jollain lailla maagisia tai mystisiä, on melko moderni. Yhdessä ajatusmallissa uskotaan, että Ley-linjat kuljettavat positiivista ja negatiivista energiaa. Uskotaan myös, että kahden tai useamman linjan yhtymäkohdassa on suurta voimaa ja energiaa. Arvellaan, että monet tunnetut pyhät paikat, kuten Stonehenge, Glastonbury Tor, Sedona ja Machu Picchu, sijaitsevat juuri tällaisissa yhtymäkohdissa. Joidenkin näkemysten mukaan Ley-linjan voi havaita myös useilla metafyysisillä keinoilla, kuten heilurilla tai varvulla.

Yksi suurimmista haasteista Ley-linjojen teorioissa on se, että ympäri maailman on niin runsaasti paikkoja, jotka ovat jollekin pyhiä. On hankalaa sopia siitä, mitkä paikat tulisi sisällyttää pisteinä ley-ruudukkoon. Radford on sanonut, että alueellisella ja paikallisella tasolla jokaisella on oma näkemys ja mielipide. Kuinka suuri kukkula on tärkeä kukkula? Mitkä kuilut tai vesikuopat ovat tarpeeksi vanhoja tai riittävän tärkeitä? Valikoivasti ajateltuna, mitkä paikat sisällytetään karttaan tai jätetään pois, henkilö voi keksiä minkä tahansa kuvion hän ikinä haluaakin löytää.

Useat tutkijat ovat hylänneet Ley-linjojen käsitteen ja huomauttavat, että maantieteellinen kohdistus ei välttämättä tee yhteydestä tai linjasta maagista. Loppujen lopuksi kahden pisteen välinen lyhin etäisyys on aina suora, joten on järkevää, että jotkut näistä paikoista liitetään suoralla polulla yhteen. Toisaalta, kun muinoin on kuljettu jokien yli, metsien ja kukkuloiden läpi, viivasuora polku ei ehkä olisi ollut paras tapa. On myös mahdollista, että esimerkiksi Britannian vanhojen tunnettujen paikkojen ja kulkureittien "kohdistus" on yksinkertaisesti sattumaa.

Historioitsijat sanovat, että monet merkittävistä kohteista on sijoitettu paikkoihin, joissa ne ovat puhtaasti käytännön syistä. Maaston ominaisuudet suhteessa rakennusmateriaalien kuljettamiseen, kuten tasainen maasto ja liikkuva vesi, olivat luultavasti todennäköisin tekijä sijainnin valinnassa. Lisäksi monet pyhistä paikoista ovat luonnonkohteita. Esimerkiksi Ayers Rockin tai Sedonan kaltaiset paikat eivät ole ihmisen rakentamia. Muinaiset rakentajat eivät välttämättä rakentaneet uusia muistomerkkejä tarkoituksellisesti tavalla, joka leikkautuu olemassa oleviin luonnonpaikkoihin.

Joka tapauksessa, Ley-linjat ovat mielenkiintoinen käsite. Niiden sanotaan halkovan myös Suomea, mutta varsinaista tietoa Suomen Ley-linjoista löytyy melko vähän.

Lähteenä käytetty artikkeli: https://www.learnreligions.com/ley-lines-magical-energy-of-the-earth-2562644

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net