Neljä tapaa ruokkia lasten rakkautta luontoon Liana Mikah - Unsplash
31.05.2018

Neljä tapaa ruokkia lasten rakkautta luontoon

Lapset käyttävät runsaasti aikaa televisiota, tietokoneen tai puhelimen näyttöä tuijottaen. Yhä useammat lapset ovat myös ylipainoisia. Vaikka tietokoneita ei tarvitsekaan kokonaan unohtaa, kannattaa lasten yhteyttä luontoon pyrkiä ruokkimaan. Se on teko, joka auttaa heitä ylläpitämään hyvinvointiaan aikuisenakin.

Tutkimukset osoittavat, että mitä enemmän ihmiset viettävät aikaa ulkoilmassa, sitä terveempiä ja onnelisempia he ovat. Kun lasten kunnioitusta ja rakkautta luontoa kohtaan ruokitaan, he todennäköisesti myös jatkavat luonnonsuojelutyötä jälkeemme.

Aina luontosuhteen luominen ei ole aivan helppoa. Kokeile seuraavia neljää tapaa:

  1. Luo positiivisia kokemuksia. Määräys leikkiä ulkona vaikuttaa rangaistukselta, jos ulkona ei ole hauskaa. Heidän täytyy siis arvostaa ulkona oloa, sen täytyy olla mukavaa. Koita siis luoda unohtumattomia ulkoilmaelämyksiä lapsille. Mitä nuorempana lapset tottuvat viettämään aikaa ulkosalla, sen parempi.

  2. Ruoki lasten henkilökohtaista suhdetta luontoon. Lapsilla on kyky arvostaa ja ihastella luonnon ihmeitä. Älä anna sen hiipua, vaan tue sitä. Jutelkaa luonnosta, puista ja kasveista!

  3. Piirrä isompi kuva. Kun lapset jo ymmärtävät suhteensa luontoon, on hyvä aika alkaa keskustella ympäristöystävällisyydestä, hauskuutta ja kiinnostavia tietoja unohtamatta.

  4. Tuo ympäristöystävällisyys arkeen. Miettikää esimerkkien kautta, miten tärkeää luonnon suojeleminen on. Millaista olisi elämä ilman kaloja tai puita? Näin lapset ymmärtävät esimerkiksi kierrättämisen tärkeänä tekona, joka mahdollistaa luonnosta nauttimisen tulevaisuudessakin.
Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net