Nämä viisi viherkasvia puhdistavat kotisi sisäilmaa LinedPhoto - Unsplash
18.05.2018

Nämä viisi viherkasvia puhdistavat kotisi sisäilmaa

Oletko huolissasi kotisi ilmanlaadusta, tai haluatko muuten vain parantaa sitä? Viherkasvit parantavat ilmanlaatua ja puhdistavat sisäilmaa - ja ovat kaiken lisäksi vielä kauniita katsella. Kaikista viherkasveista on iloa, mutta jotkut viherkasvit sopivat ilmanlaadun parantamiseen erityisen hyvin.

Sisäilman laatua heikentävät monenlaiset tekijät, kuten huonekalujen esimerkiksi materiaalit, siivoustuotteet, kosteusvauriot ja ulkoilmasta sisään kulkeutuvat ilmansaasteet. Kaikkia ongelmia viherkasvit eivät ratkaise, mutta ne voivat kuitenkin kohentaa ilmanlaatua ja puhdistaa sisäilmaa, jota hengitämme. Jos mielessäsi on pelkän kodin koristelun lisäksi ilmanlaadun parantaminen, suosi seuraavia kasveja:

 • Laikkuvehkat
  Laikkuvehkat ovat komeita ja helppohoitoisia. Ne viihtyvät valoisissa paikoissa, mutta älä aseta niitä suoraan auringonvaloon äläkä kastele liikaa.
 • Traakkipuu
  Traakkipuut ovat tyylikkäitä ja voivat kasvaa hyvinkin suuriksi. Aseta kasvi valoisaan paikkaan ja kastele sitä noin kerran viikossa.
 • Viirivehka
  Kaunis valkokukkainen viirivehka viihtyy parhaiten valossa, mutta selviää niukemmallakin valolla. Kastele kukkaa säännöllisesti. Jos viirivehka nuupahtaa, sen saa usein virkoamaan kastelemalla.
 • Köynnösvehka
  Tämä helppohoitoinen ja vaatimaton köynnöskasvi on hyväksi ilmanlaadulle ja kaunistaa kotia. Älä kastele kasvia liikaa.
 • Palmuvehka
  Palmuvehka kuuluu erityisen helppohoitoisten viherkasvien joukkoon. Se ei vaadi valoa ja pärjää, vaikka vettäkään ei olisi tarjolla säännöllisesti.

Lähde: https://www.naturalnews.com/2018-05-09-5-toxin-clearing-plants-you-should-have-in-your-home.html

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net