Minun polkuni: Luonnonhenget luonnollisena osana omaa elinpiiriä Kellepics / Pixabay
09.07.2019

Minun polkuni: Luonnonhenget luonnollisena osana omaa elinpiiriä

Luonnonhenget voivat olla joko mielikuvituksen piirtämiä satutonttuja, tai vaihtoehtoisesti vaikkapa jokapäiväiseen elämään kuuluvia luonnollisia olentoja ja auttajia, riippuen siitä miten itse suhtautuu heihin. Olemalla yksinkertaisella tavalla ”auki”, heistä voi saada verrattomia ystäviä. Miten luonnonhenkiin saa yhteyden ja voiko luonnonhenkiä nähdä ihan paljaalla silmällä?

Sanat eivät millään meinanneet tulla näppäimistön kautta ulos, kun aloin työstää tämän artikkelin raameja. Haaste ei voinut olla kiinni varsinaisen tiedon puutteesta, koska olenhan lukenut ja ammentanut luonnonhengistä ja haltijoista jo vuosien ajan. Pian välähti, että kyse olikin aiheen erityisen syvästä henkilökohtaisuudesta:

Luonnonhenget ovat luonnollinen ja tavallinen osa minun ja mieheni elämää joka päivä, eikä minun yksinkertaisesti annettu kertoa heidän maailmastaan informatiivisemmassa tai todistuksellisemmassa mielessä, vaan enemmän kokemusperäisesti omasta kulmasta. Raottaa vähän sitä, miten itse olen kokenut ja koen heidät.

Niin kutsutusta kättä pidemmästä tiedosta riippumatta koemme asioita jokainen omalla uniikilla tavallamme - jos olemme kokemiselle avoimia. Luonnonhenkimaailma kuuluu minusta juuri tähän osastoon - sen kanssa pääsee kuka tahansa kosketuksiin, jos vain antaa heille luvan tulla näkyväksi ja koettavaksi.

Miten yhteys luonnonhenkiin avataan?

Kaikki alkaa sen ilmaisemisesta, että on valmis ottamaan yhteyttä luonnonhenkiin. Helge Salo ja Marja Lehtinen muotoilevat asian kirjassaan Haltiain kertomaa (Basam Books, 2012) minusta tosi osuvasti:

”Minä olen tässä. Minä kuuntelen.” Näin meitä kehotti eräs haltia sanomaan ääneen ollessamme metsässä. Hän myös lisäsi, että saattaisimme kuulla pienen äänen, joka kysyy: ”Minuakinko?”

”Läsnäolon tilassa luonnossa ja metsässä liikkuminen avaa yhteytemme luonnonhenkiin. Kun olemme läsnä itsellemme, todellisia itsellemme, kun tunnustamme ja tunnistamme aitoa sielua ja sydämemme ääntä, olemme matkalla kotiin. Matkalla itseemme ja matkalla taian, luonnonhenkien maailmaan.”

Eli yhteyttä luonnonhenkiin ei tarvitse avata hokkus pokkus -tempuilla tai sen kummemmilla rituaaleilla, vaan yksinkertaisesti olla aidosti ja sydämellä läsnä ajatuksessa ja ilmaisussa, että on valmis ottamaan yhteyden vastaan.

Voiko luonnonhenkiä nähdä paljaalla silmällä vai ilmenevätkö he tuntemusten kautta?

Kyllä ja kyllä. Minä näen toisinaan hahmoja ja toisinaan taas tunnen luonnonhenkien läsnäolon jollain muulla tavalla. He voivat koskettaa minua puun oksalla, laulaa tai puhua kuuloaistini kautta, ilmetä tyynellä säällä tuulena pensaassa, yhtäkkisenä pyörteenä keskellä pihamaata, tai joskus vaikka piirtää luonnon kautta merkkejä, joista ei voi erehtyä. Heillä on myös äärimmäisen hyvä huumorintaju ja se saattaa näkyä myös näissä merkeissä.

Miten luonnonhenkien kanssa voi kommunikoida?

Oman tavan voi oppia joko itse kokemalla ja oivaltamalla ja/tai perehtymällä aiheeseen esimerkiksi kirjallisuuden kautta. Suomalaisen kansanperinteen haltijoista löytyy paljon tietoa, ja sitä kautta meille kaikille on vähintään käsitteenä tulleet tutuksi saunatontut ja kodinhaltijat, mutta luonnonhenkiä on paljon muitakin. Kannattaa lähteä liikkeelle luontoyhteyden muodostamisesta ja omasta avoimuudesta ilman vaatimuksia.

Itse olen selvätietoinen, selvänäköinen ja selvätuntoinen, ja saan usein luonnonhenkien viestit niin sanotusti suoraan päähäni. Ei voi kuitenkaan liikaa korostaa sitä, että tapoja ja mahdollisuuksia on yhtä lukemattomia kuin ihmisiäkin.

Mitä hyötyä on olla yhteydessä luonnonhenkiin?

Yksi tärkeimmistä hyödyistä on varmasti se, että mitä enemmän olemme yhteydessä luontoperäisiin hommiin, sitä enemmän nousee tieto ja tunne huomioida luonnon hyvinvointia, joka on samalla myös omaa hyvinvointiamme.

Minulle luonnonhenget tuovat paljon merkityksellistä sisältöä elämään. Itsepäisenä ja omavoimaisena henkilönä olen viimeinkin myös opetellut pyytämään apua ja tukea, ja myös saanut sitä heiltä. Se on korvaamattoman arvokas lahja, jota ei voi sanojen muodossa kuvailla.

Kiitos.

Minun polkuni -juttusarjassa julkaisemme omia kokemuksia ja näkemyksiä erilaisista henkisistä aiheista. Haluaisitko Sinä kertoa ja jakaa jotakin mitä olet kokenut omalla polullasi? Lähetä tekstisi rohkeasti Kuudesaisti.netin toimitukseen: toimitus(at)kuudesaisti.net

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

1 kommentti

  • Kommentoi linkkiä SUSANNA 19.07.2019 lähettänyt SUSANNA

    Kyllä olen päivittäin yhteydessä luonnokkaisiin eli luonnonhenkiin. Olen enemminkin tietäjä ja tunnen heidän läsnäolonsa ja he toimivat ihanina ystävinäni, auttajinani ihan normaaleissa arkisissa asioissa, kuten esim. imuroinnissa, ruoan laitossa, jne. Metsässä he opastavat minua sinne minne minun kullloinkin kuuluu mennä, hyville marja ja sieni apajille, kohtaamaan käärmeen, kuten eilen, ihanaan woimapaikkaan hiljentymään jne. he ovat ihania 3 3 3 . He myös antavat minulle informaatiota jonka kuulen sisäisin korvini.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net