Maagisuutta kotiin: Sisäänkäynnin ja ikkunoiden suojaaminen https://pixabay.com/fi/bodrum-talo-ovi-sininen-1686734/
29.08.2018

Maagisuutta kotiin: Sisäänkäynnin ja ikkunoiden suojaaminen

Juttusarjassa tutustutaan yleisluontoisesti valkoisen noituuden keinoihin tuoda maagisia elementtejä kotiin ja sisustukseen. Ensimmäisessä osassa luonnonnoitamme paljastaa vinkkejä kodin sisäänkäynnin ja ikkunoiden suojaamiseksi negatiivisilta energioilta ja muilta ei-toivotuilta vierailta.

Kotia voi suojata monenlaisilla keinoilla. Huomaathan, että kotiin voi tuoda ja luoda monia maagisia elementtejä esimerkiksi iloksi, siunaukseksi, suojaksi tai puhdistustarkoituksiin, mutta niiden ulkonäkö tai muoto ei yksistään toimi maagisesti. Tärkeintä on oma vahva intentio ja sen avulla elementtien ”lataaminen” sekä tarvittaessa energioiden puhdistaminen.

Sisäänkäynnin ja ikkunoiden maalaaminen. Kirkkaan- tai tummansininen ulko-ovi sekä valkoiset ikkunanpuitteet ovat perinteinen tapa suojautua negatiivisia tunkeilijoita vastaan. Pyrkimyksenä on estää niiden pääsy kodin sisäpuolelle. Tarvittaessa voi aina käyttää luovuutta: jos et esimerkiksi voi tai halua maalata ovea siniseksi, voit esimerkiksi ripustaa oveen jotain sinistä.

Suolan ripotteleminen. Ikkunalaudoille ripoteltu suola ajaa samaa tavoitetta: sekin torjuu negatiivisia tunkeilijoita. Se saattaa myös auttaa kääntämään kohdalle osuneen huonon onnen parempaan suuntaan.

Hevosenkenkä. Vanha kunnon ”hevosenkenkä ulko-oven yläpuolella” toimii edelleen. Muistaa ripustaa kenkä avoin puoli ylöspäin, ettei onni valu väärään suuntaan. Hevosenkengän voi joko naulata seinään tai ripustaa kauniilla nauhalla.

Kukat ja kasvit. Pääsisäänkäynnin läheisyydessä oleville ikkunoille on otollista laittaa kukkalaatikoita. Täytä ne aromaattisilla tai maagisilla yrteillä, värikkäillä kukkasilla ja viherkasveilla sääolosuhteiden mukaan. Porstuassa ja rappusilla toimivat esimerkiksi pelargonit.

Ovikranssit. Seppeleen voi ladata suojaamaan kotia ja tuomaan sen asukkaille menestystä. Ovikranssin voi askarrella vaikkapa eri vuodenaikojen mukaan. Ahkerimmat vaihtavat kranssin teemaa jokaisena vuodenkierron kahdeksana sapattina (= eri luonnonuskontojen vuotuisjuhlat). Minusta luonnon omat antimet näyttävät kransseissa kaikkein kauneimmilta, mutta niihin voi toki käyttää myös askartelukauppojen tarjontaa.

Ovenvartija. Ovenvartija on kuin maaginen hälytyslaite, joka ”piippaa” varoituksen tuntemuksella, jos joku tai jokin ei-toivottu on pyrkimässä sisään. Vahti voi aiheuttaa piippauksen myös kutsumattomalle vieraalle itselleen. Vartija on yleensä pieni kuivakukka-/yrttilaite, joka ohjataan toimimaan ovenvartijana. Se sijoitetaan ovensuun ylle, sisäpuolelle. Yrteistä esimerkiksi laventeli istuu tähän hyvin. Laitteen keskelle laitetaan usein rusetti.

Symbolimaalaus eli hex sign. Oveen voi myös laittaa ”noitamerkin”, joka ei kuitenkaan tarkoita pentagrammia. Niin sanottu hex sign voi symboloida onnea, terveyttä tai suojausta. Merkki voi olla maalattu oveen tai se voi olla esimerkiksi keramiikkaa. Kauniit ja geometriset kuvitukset tai muodot, usein ympyrän sisällä, ovat merkeille ominaisia. Kuvioissa sydän symboloi tottakai rakkautta, kuusisakarainen tähti suojaamista. Hieman kukkaa muistuttavasta tähdestä puhutaan myös termillä hexefus.

Yhden tradition mukaan seitsemän hex signia, rakennukseen maalattuna tai kiinnitettynä, suojaa sitä kirouksilta, tulelta, salamaniskuilta, tulvilta ja muilta luonnonmullistuksilta. Joissain paikoissa noitamerkeistä on tullut yleisemminkin suosittuja sisustusesineitä.

Reikäkivet. Vanha kikka on laittaa sisäänkäynnin rappusten alle luonnon muovaamia reikäkiviä vartioon.

Ikkunoiden peseminen etikalla. Etikka paitsi puhdistaa hyvin, myös kutsuu tuulen positiiviset voimat talonväen avuksi.

Valkoinen verho. Valoa läpäisemätön valkoinen verho blokkaa auringonvalon lisäksi negatiivisuutta.

Kristallit. Ikkunoissa roikkuvilla kristalleilla on niinikään tunnettu vaikutus. Ikkunalaudalle asetettuna toimivat pienet valkoiset kivet, simpukankuoren- ja lasinsirpaleet, tai iso punainen tomaatti yhdessä pienen maljan kanssa, jossa kasvaa vihreää ruohoa. Ilmekin on hauska ja värikäs.

Pyöreät ikkunat. Pyöröikkunat voivat suojella taloa. Niitä kutsutaan myös nimellä moon windows.

Lasimaalaus. Jos ulko-ovessa on ikkuna, se kannattaa suojata vähemmän läpinäkyväksi. Kaunis tapa on vaihtaa ikkunalasin tilalle lasimaalaus. Värillisen lasin läpi sisälle hehkuva valo tuo puhdistavaa energiaa tullessaan. Ylipäätään lasimaalaukset ikkunoilla karkottavat pahaa.

Lisää kotia suojaavia maagisia keinoja löydät esimerkiksi Ellen Duganin tai Scott Cunninghamin kirjoista.

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net