18.10.2018

Maagisuutta kotiin: Luonnon voimia sisätiloihin

Juttusarjassa tutustutaan yleisluontoisesti valkoisen luonnonnoituuden keinoihin tuoda maagisia elementtejä kotiin ja sisustukseen. Ensimmäisessä osassa laitettiin kodin sisäänkäynti maagiseen kuntoon. Negatiivisilta energioilta suojatulta ulko-ovelta siirrytään nyt sisälle ja tuodaan asuintiloihin luonnonmagiaa.

Nopein tie lisätä kotiin hiukan luonnonmagiaa on tuoda pala luontoa sisälle ja sisustaa luonnon yksinkertaisuuden, lämmön ja kauneuden voimalla. Ajattele luonnon kappaletta, kiinnitä siihen huomiota ja ole läsnä siiinä mitä teet, kosketat ja katsot. Keskity siihen, mikä tekemisen tarkoitus ja väline on. Sen suuremmasta mystiikasta tai säännöistä ei ole kyse. Se on ikään kuin ”ohjelmointia”, jolla ilmaistaan esimerkiksi esineelle, miten sen halutaan toimivan. Halutessa voi käyttää myös loitsuja, mutta niiden kanssa on hyvä noudattaa varovaisuutta.

Kun luontoa käytetään inspiraationa, hämärtyvät ulko- ja sisätilojen rajat sekä mielenrauhaa edistävällä että silmää miellyttävällä tavalla. Sisätila ja näkymä kyseisen tilan ikkunasta voivat tunnelmoida toistensa kanssa. Luontoperäinen on aina merkityksellistä ja koskettavaa. Se auttaa muistamaan millä on oikeasti väliä, jos vaan antaa huomionsa kiinnittyä aitoihin asioihin.

Käytännön vinkkejä luontoperäiseen sisustamiseen

Voit aloittaa sisustuksen muutoksen niinkin pienestä, kuin lisäämällä vihreyttä – kasveja kaikissa muodoissa ja eri kokoisina. Huonekasveja, hyötykasveja tai molempia. Elävät kasvit tuovat kotiin hyvää energiaa. Valitse (ainakin aluksi) helppohoitoisia lajeja ja tee kasveista kauniita asetelmia valoisille paikoille. Hoida kasveja hyvin ja ne palkitsevat pelkällä olemassaolollaan.

Tuo intuitiosi saattelemana sisälle sellaisia osia luontoa, joilla on juuri sinulle merkitystä. Huomioi muodot ja kuviot, jotka puhuttelevat sinua, muistuttavat tai kertovat jostain sinulle tärkeästä. Unohda moderni sisustusajattelu, jossa tuotteet hankitaan rahalla ja vallitsevien trendien perusteella. Kerää irronneita oksia, keppejä, lehtiä, käpyjä, kiviä, kaarnaa, mitä tahansa, ja päästä oma luovuutesi ja näkökykysi vapaaksi. Ei kannata takertua myöskään aikaan. Näitä hommia ei tarvitse järjestää kellon tai kalenterin kanssa, eikä ”valmista” ole olemassakaan.

Vanhat, umpipuusta tehdyt ja elämää jo nähneet kalusteet toimivat oivana alustana esimerkiksi omalle alttarillesi. Metsästä kalusteita, joilla on tarina. Tarvittaessa tee energioiden puhdistus esimerkiksi salvialla savuttamalla. Lataa kaluste iloa, siunausta ja suojausta tuomaan.

Voit tehdä vaikkapa jokaiseen asuinhuoneeseen oman ”alttarin”, eli asetelman, johon voit vaihtaa osia joko vuodenaikojen, kausien tai tarpeen mukaan. Asetelmia tai yksityiskohtia on mukava tehdä myös seinäpinnoille.

Muista, kiitä ja käytä elementtejä

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat luonnonmagiassa tärkeitä ja niitä on hedelmällistä muistaa. Nimeä asioita edustamaan näitä elementtejä. Voit esimerkiksi ripustaa sisätiloihin erilaisia yrttinippuja ylösalaisin. Yrteistä leijuva aromaattinen tuoksu on Ilma-elementtiä kutsuva. Minikokoinen vesiaihe tai asetelma jossa vesi virtaa ja solisee, kunnioittaa Vesi-elementtiä. Lisäksi sen äänimaailma rentouttaa stressaantunutta mieltä.

Asettele puiseen tai keraamiseen astiaan erilaisia luonnonkiviä ja muista sitä kautta Maa-elementin moninaiset voimat. Lisää astiaan tai asetelmaan vielä Tuli-elementistä muistuttamaan kerman värisiä kynttilöitä. Niin kaikki elementit ovat kodissasi läsnä, valmiina palvelukseesi.

Huomaathan, että kotiin voi tuoda ja luoda monia maagisia kappaleita esimerkiksi iloksi, siunaukseksi, suojaksi tai puhdistustarkoituksiin, mutta niiden ulkonäkö tai muoto ei yksistään toimi maagisesti. Tärkeintä on oma vahva intentio, sen avulla ”lataaminen” sekä tarvittaessa energioiden puhdistaminen.

Lue lisää esimerkiksi Ellen Duganin englanninkielisestä kirjasta Cottage Witchery – Natural Magick for hearth and home (Llewellyn Publications)

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net