Maagisuutta kotiin: Ilmapiirin luominen Ylanite Koppens - Pixabay
16.11.2018

Maagisuutta kotiin: Ilmapiirin luominen

Juttusarjassa tutustutaan yleisluontoisesti valkoisen luonnonnoituuden keinoihin tuoda maagisia elementtejä kotiin ja sisustukseen. Edellisessä osassa tuotiin luonnon voimia sisälle asuintiloihin. Nyt kudotaan kokonaisuuden verkkoa ja luodaan kotiin otolliset olosuhteet harmonian ja seesteisyyden laskeutumiselle.

Harmonian tunne luo onnellisuutta kotiin. Seesteisyyden siementen luomisella on paljonkin tekemistä kokonaisuuden kanssa, joka taas koostuu monista erillisistä palasista. Kokonaisuus ikään kuin keskustelee kaikkien luonnonmaagisten elementtien kanssa, jotka ovat jo kotonasi. Niiden lisäksi (tai niiden seurauksena) verkkoon kuuluu tervetullut tunnelma ulko-ovelta läpi asunnon, kodin yleinen ilmapiiri ja energia, sen asukkaiden hyvinvointi ja pohjimmainen mielentila, sekä kuinka turvallisen ja ”turvatun” olotilan kodin ilmapiiri saa aikaan.

Kodin ilmapiiri on kuin mittarilukema - se värähtää selkeästi joko otolliseen tai vähemmän otolliseen suuntaan. Energioita tunteva ihminen (eli lähes jokainen meistä) havaitsee mittarin suunnan välittömästi asuntoon saapuessaan, jos tunnelman äärellä on henkiset tuntosarvet avoimena.

”Learn the craft of knowing how to open your heart and to turn on your creativity. There´s a light inside of you.” - Judith Jamison
Vapaasti suomennettuna: Opi tuntemaan, kuinka avaat sydämesi ja sytytät luovuutesi intohimon. Sinun sisälläsi on valo. (Tai suorastaan tuli, kirjoittajan huomio).

Vapautunut mieliala ruokkii luovuutta, joten sisusta vapautuneen luovasti, myös silloin kun lisäät kotiin mitä tahansa maagisia elementtejä. Niiden ensisijainen tarkoitus on ilahduttaa kodin asukkaita, ei välttämättä noudattaa trendejä tai yleistä mielipidettä. Kun kodissa on asukkaita miellyttäviä asioita, se heijastuu suoraan ilmapiiriin, joka taas vaikuttaa myös kodissa vierailevien ihmisten tuntemuksiin.

Ilman ja kommunikaation puhdistus -loitsu

Joskus kaikki palikat ovat kohdallaan, mutta kodin ilmapiiri on pingottunut esimerkiksi stressin, kiireiden tai maallisten murheiden vuoksi. Jos katsot ongelman perimmäiseen juureen, aika usein se juontaa joko muiden ihmisten vaatimuksiin (tai tunteeseen, että sinulta vaaditaan jotakin) tai jollain tavalla ihmissuhdeperäisiin asioihin. Se on täysin luonnollista ja kuuluu ihmisenä olemiseen, mutta tilannetta voi tasoittaa esimerkiksi panostamalla tahdonvoimaa pieneen taikaan, jolla selkeytetään kommunikaatiota ja ymmärrystä, ja sitä kautta kodin ilmapiiriä:

Tarvikkeet:
- Paperia ja kynä (kommunikaation symboleiksi)
- Hyppysellinen kuivattua laventelia (laventeli on puhdistava yrtti, joka lievittää myös stressiä)
- Sinettilakkaa tai vaihtoehtoisesti teippiä (paperin sinetöintiin)

Kirjoita paperille loitsu omalla käsialallasi:

Yhdy laventeli ilman elementtiin,
Palauta puhtaaksi kommunikaatio, rauha ja rakkaus,
Yhdessä puhdista ilma, upouutena aloita päivä,
Vahvista mahdolliseksi ymmärrys.

Taittele paperi kolmeen osaan ja ripottele laventelia keskimmäiseen, taita kiinni. Nosta avonaiset reunat päälle ja sinetöi lakalla tai teipillä. Lausu loitsu ääneen ja aseta siihen omaa voimaasi. Sen jälkeen sijoita paketti ilmavaan paikkaan, esimerkiksi ikkunalaudalle.

Taika on hyvä tehdä aamuaikaan. Päivän mittaan saatat oivaltaa, että stressi saapui itsesi ulkopuolelta ja sinä itse voit vaikuttaa siihen joko omilla valinnoillasi tai sanallisten viestiesi sanomalla. Tarvittaessa myös sanomatta jättäminen tai takertumattomuus voi olla sanoma, joka saattaa vapauttaa sinut.

Vinkki: Lue lisää ”mökkinoituudesta” esimerkiksi Ellen Duganin englanninkielisestä kirjasta Cottage Witchery – Natural Magick for hearth and home (Llewellyn Publications)

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net