Luonnonmagia on luonnollista taikuutta https://pxhere.com/fi/photo/800378
27.03.2018

Luonnonmagia on luonnollista taikuutta

Yksinäinen nainen astelee kuun valossa pitkin autiota hiekkarantaa. Hän seisahtuu ja poimii harmaantuneen puutikun, jonka meri on huuhtonut rantaan. Tikulla hän piirtää märkään hiekkaan symbolin. Nainen väistää aaltoa, joka tullessaan huuhtoo hiekkaan piirretyn symbolin sileäksi. Samaan aikaan äkillinen tuulenpuuska irrottaa hänen tiukkaan kiedotun huivinsa kulman. Nainen hymyilee, koska hän on varma, että hänen taikansa on toiminut. Mutta miten ja miksi näin yksinkertaisista teoista voi syntyä magiaa?

Luonnonmagia – tai luonnon magia – on simppeleitä ja suoraviivaisia "taikoja", joita voi toteuttaa kuka tahansa. Se on muodostunut aikakausien saatossa ja perustuu monien eri kansojen harjoittamiin menetelmiin maapallon kaikilla kolkilla. Sen syntyyn ovat vaikuttaneet luonnon rajattomat voimat, jotka näkyvät alituiseen vaihtuvina vuodenaikoina, nuppujen puhkeamisena ja jälkeläisten syntyminä.

Luonnonmagian menetelmät liittyvät luonnon erilaisten voimien ja energioiden käyttämiseen toivottujen muutosten aikaansaamiseksi. Vaikka menetelmät saattavat vaikuttaa liiankin yksinkertaisilta, ne voivat silti toimia.

Rannalla astellut nainenkin harjoitti luonnonmagiaa. Hän haki voimaa merestä, jota on palvottu satojentuhansien vuosien ajan ikuisena energianlähteenä. Hiekkaan piirrettyä symbolia hän käytti suunnatakseen meren energiaa tiettyyn kohteeseen. Symboliikka toimii eräänlaisena magian pikakirjoituksena – se kertoo magialle mitä siltä toivotaan. Nainen saattoi piirtää hiekkaan esimerkiksi sydämen ja tavoitella jotakin rakkauteen liittyviä muutoksia. Kun aalto huuhtoi symbolin pois näkyvistä, sen voimat vapautuivat ja taika oli valmis. Kuutamoyön merkitys taas piilee siinä, että täysikuun aika on otollista maagisille pyrkimyksille. Näiden tekijöiden lisäksi nainen tarvitsi vain oman intention, vahvan vision siitä millaisen muutoksen hän tahtoo tapahtuvan.

Miten luonnonmagia toimii?

Yksi magian suurimmista mysteereistä on se, ettei mitään mysteerejä ole olemassakaan. Luonto itsessään on maailmankaikkeutta, kaikkine voimineen ja muotoineen. Mysteerit avautuvat jatkuvasti ympärillämme: Ruusunkukkien, ruohikon tai puunlehvien lomassa puhaltavan tuulen tutkiminen voi paljastaa meille ihan yhtä paljon magian saloja kuin sata tietokirjaa – ellei enemmänkin.

”Kaiken magian, salatieteiden ja mystisten uskontojen perimmäinen tarkoitus on minuuden jalostaminen. Lopulliseen päämäärään on ehkä mahdotonta päästä yhden elämän aikana, mutta henkisen kasvun saavuttaminen on täysin mahdollista. Yksikin sen suuntainen teko kohentaa jo koko maailman tilaa.” - Scot Cunningham kirjassa Maan voimaa, magiaa luonnosta I

Magiassa(kin) käytetty energia on peräisin yhdestä ainoasta universaalista lähteestä, vaikka energialla onkin useita eri ilmenemismuotoja. Luonnonmagian harjoittamisessa hyödynnetään kahdenlaista eri energiaa: Sinun henkilökohtaista voimaasi sekä Maan voimaa.

Sinä itse olet jo maaginen voimanlähde. Jos terveydentilasi on hyvä, kehosi pystyy tuottamaan valtavan määrän energiaa. Tuo energia on peräisin maasta, sillä keho käyttää sen tuottamiseen ruokaa, auringonvaloa, puhdasta ilmaa ja vettä. Tavanomaisesti tätä energiaa käytetään esimerkiksi päivittäisten toimien (ja itsensä) hoitamiseen. Magiassa osa tuosta energiasta vain ”valjastetaan” muihin käyttötarkoituksiin. Henkilökohtaista voimaa nostatetaan lihaksia jännittämällä, se suunnataan tiettyyn kohteeseen tavoitetta visualisoimalla ja vapautetaan vaikuttamaan halutun päämäärän saavuttamiseen.

Toinen voimanlähde on Maa itse. Luonnonmagiassa edellä mainittu henkilökohtainen voima yhdistetään maan voimaan ja luonnonenergiaan, valiten luonnonenergiaa ilmentävistä muodoista tilanteeseen sopiva. Näitä muotoja ovat esimerkiksi kivet, kasvit, järvet, meret, myrskyt, tuulet ja tulenliekit, joista kukin edustaa omanlaistaan energian ilmentämistapaa.

Esittelemme tulevissa artikkeleissa muutamia yksinkertaisia esimerkkejä, kuinka aikaansaada myönteisiä muutoksia luonnonmagian avulla. Pysy siis kanavalla!

Lähde: Scott Cunninghamin Magiaa luonnosta I ja II

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net