Kiusaako kotona tupatonttu? https://pixabay.com/fi/elf-joulu-kirja-k%C3%A4sittely-satu-478330/
12.11.2018

Kiusaako kotona tupatonttu?

Kotihaltijat ja tupatontut ovat usein ihmiselle näkymättömiä, mutta joka torpassa majailevia ja kujelevia olentoja. Niiden tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia, ettei tuli karkaa pesästä ja että asukkaat käyttäytyvät hyvin. Jos tuvan ilmapiiri muuttuu liikaa, ilmassa on ankaruutta ja kyräilyä, silloin kotihaltijalta ja tupatontulta pitää ottaa luulot pois.

Useimmiten yhteiselo kotihaltija ja tupatonttu kanssa sujuu malliikkaasti ja kaikkia osapuolia kunnioittaen, mutta joskus nämä veijarit ovat luonteeltaan liian vaativia ja aiheuttavat tuvassa epäsopua. Jos näin käy, niin silloin pitää topakan emännän puuttua asiaan, ottaa puukko ja viiltää ruokapöydän alapintaan kolme pitkää uurtoa. Tämä merkki kertoo pienille ystävillemme, että nyt pitää vähän rauhoittua ja näin palaa kotiin taas leppoisampi tunnelma.

Kotihaltijalla ja tupatontulla on myös muitakin tärkeitä tehtäviä, he pitävät huolta, että tuvassa eletään ihmisiksi. Jos asukit viettävät "huonoa elämää", haltija ja tonttu rankaisevat: ne pitävät hereillä öisin, likaavat ja hukkaavat tavaroita ja saavat ihmisiä pahalle tuulelle.

Tämä haltijan ja kotitontun taltuttamis-taian voi tehdä milloin tahansa tarve vaatii, eikä siihen tarvita kuin kotipirtin pöytä ja puukko.

Lähde: Paula Havaste: Taika päivässä

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net