18.01.2016

Hoitavat kivet

Erilaisia kiviä ja kristalleja käytetään myönteisten vaikutusten aikaansaamiseksi ja jopa sairauksien parantamiseksi. Sanotaan, että kiven parantavaan voimaan ei tarvitse uskoa, vaan ne toimivat joka tapauksessa. Kiviä on käytetty esimerkiksi chakrojen tasapainottamiseen jo vuosituhansien ajan.

Kiviväen avun voi vastaanottaa itsenäisesti tai kiviterapiaan perehtyneen henkilön avulla. Työskentelemällä kivien ja kiteiden kanssa niitä oppii ymmärtämään ja tuntemaan niiden vaikutuksen. Esimerkiksi kirjasta Kivien parantava voima löytyy runsaasti harjoituksia sekä tietoa eri kivien ja kristallien ominaisuuksista, henkisistä ja fyysisistä vaikutuksista sekä niiden yhteensopivuudesta kehon energiakeskusten eli chakrojen kanssa. Myös netistä löytyy paljon kivien avartavaan maailmaan tempaisevia aineistoja.

Mitä kiviterapia on?

Kiviterapiassa chakrat toimivat eräänlaisina portteina. Suoraan energiakeskusten kohdalle asetetut kivet tasapainottavat sisäisiä energioita, mikäli tasapainotusta tarvitaan. Chakrat imevät kivien parantavaa energiaa kehoon ja vapauttavat sen energian kulkureittien eli meridiaanien kautta ihmistä ympäröivään auraan. Vaikutukset ulottuvat kehon ohella myös mielen, hengen ja tunteiden tasolle.

Tasapainotukseen kuuluu tarkoituksenmukaisten kivien valinta ja niiden asettelu oikeiden chakrojen kohdalle tai niiden lähelle. Tarvittaessa vaikutusta voidaan tehostaa kantamalla session jälkeen tiettyä kiveä tai kiviä mukana. Kivi voidaan myös kiinnittää laastarilla ihoon. Joskus pelkkä kiven kädessä piteleminenkin voi auttaa stressaavissa tilanteissa. Ylipäätään kivien mukana kuljettamisella on suotuisia vaikutuksia, määrästä ja laadusta riippumatta.

Kivien valitseminen

Kiviä valittaessa tärkeintä on luottaa itseensä. Parhaiten asiaa ajavien kivien valintaan on kolme yksinkertaista vaihtoehtoa:

1. Käytä apunasi kirjoja tai muuta lähdemateriaalia ja valitse tarkoituksen tai oireidesi mukaan sinulle paras mahdollinen kivi tai kivet.

2. Luota intuitioon. Jos jokin kivi vetää sinua puoleesi, olet todennäköisesti juuri sen kiven energian tarpeessa. Joskus kyseinen kivi saattaa ”pompata” lattialle, joskus se vain yksinkertaisesti näyttää kauneimmalta tai puoleensavetävimmältä. Intuitiolla valitun kiven energia voi myös yllättää odottamattomalla tai ällistyttävällä tavalla, mutta aina hyvässä mielessä.

3. Valitse kivi heilurin avulla.

Sopivien kivien asettelu chakrojen kohdalle

Kivien asetteleminen keholle on alunperin syntynyt shamanistisen perinteen piirissä. Tiettyjen kivien laittaminen kaikkien seitsemän chakran kohdalle on ikivanha kiviterapian muoto.

Esimerkkejä chakroja tasapainottavista kivistä:

– 7. Kruunuchakra (päälaella): Ametisti

– 6. Otsachakra (kolmas silmä): Lapis Lazuli

– 5. Kurkkuchakra (keskellä kurkkua): Sininen pitsiakaatti

– 4. Sydänchakra (keskellä rintaa): Malakiitti

– 3. Solar plexus (rintalastan alaosassa): Sitriini

– 2. Sakraalichakra (navan alapuolella): Karneoli

– 1. Juurichakra (häntäluun kohdalla): Punainen jaspis

Kaikki mitä teet, vaikuttaa energioihisi ja sitä kautta chakroihisi. Elämän pienet harmit, lievät taudit, erilaiset tunteet tai jopa ajatukset voivat horjuttaa järjestelmää. Jos et seuraa omaa elämänpolkuasi, chakrojen keskinäinen yhteys saattaa heiketä suurestikin. Eheytymiseen voi kulua paljon aikaa, mutta sitä voi nopeuttaa hoitamalla chakrajärjestelmää aktiivisesti. Tasapainotuksella voi sekä ehkäistä että parantaa vaivoja. Edellä mainittujen kivien lisäksi eri chakroilla on runsaasti muitakin juuri sen ”portin” hoitamiseen sopivia kiviä.

Chakrojen hallitsemat alueet:

– Kruunuchakra: Henkisyys, mielikuvitus, tietoisuus, optimismi

– Otsachakra: Mieli, ideat, ajatukset, unet, psyykkiset kyvyt

– Kurkkuchakra: Kommunikaatio, ilmaisu, vastuullisuus, vapaus, johtajuus

– Sydänchakra: Rakkaus, turvallisuus, luottamus, seikkailu, ihmissuhteet

– Solar plexus: Fyysinen keskus, henkilökohtainen voima, tunteet

– Sakraalichakra: Yhteys muihin ihmisiin, luovuus, energia, itseluottamus

– Juurichakra: Eloonjääminen, terveys, yltäkylläisyys, yhteys maahan, elämässä eteneminen

Chakrojen tasapainottaminen esimerkiksi kivien energialla poistaa tukkeumia näiltä alueilta. Epätasapaino saattaa oirehtia monin tavoin. Joskus oireen ja sen aiheuttaman haitan oivaltaa vasta kun se on poissa.

Kivien käyttäminen arkisiin kolotuksiin on helppoa ja loogista. Jos sinulla on päänsärkyä, voit lievittää sitä asettamalla ametistin suoraan kipeän kohdan päälle. Ruoansulatusongelmia voi helpottaa sijoittamalla sitriinin vatsalle, ja niin edelleen.

Muita kivien käyttötapoja

Korussa eheyttävä kivi on aina lähelläsi. Itse pidän erityisesti sauvariipuksista sekä kivihelmistä ranteessa. Sopivan kiven energia voi auttaa stressissä, elämänmuutoksissa, suojaamisessa tai tuottaa onnea vaikkapa työhaastattelussa. Kivien esillä pitäminen kotona puhdistaa ilmasta kielteistä energiaa, luo tyynen ja rauhallisen ilmapiirin ja energisoi huonetta. Kiviasetelmat ovat samalla myös kaunis osa sisustusta.

Ota henkilökohtainen yhteys kiviin

Yhteistyö yksittäisen kiven kanssa voimistuu mitä useammin käytät sitä. Toiset kivet toimivat moniin eri käyttötarkoituksiin, toiset taas erityisissä tapauksissa. Keskittämällä ajatuksesi ja energiajärjestelmäsi luomaan kommunikaatiota kiven energian kanssa, sen vaikutuskyvyt vahvistuvat ja nopeutuvat. Sinä ja kivi puhutte ikään kuin samaa kieltä.

Muista myös puhdistaa kivesi tarpeen mukaan. Kiviin kerääntyy energiaa sekä itsestämme että muista ihmisistä. Puhdistusmenetelmiä on useita, esimerkiksi harjaaminen, pesu, juokseva vesi, kuunvalo, suitsukkeet ja savustusniput, maahan hautaaminen, muiden kivien energioilla puhdistaminen, äänet (esimerkiksi rummutus), auringonvalo tai hengitys, valo ja reiki.

Teksti: Taru A.

Lähde: Philip Permutt: Kivien parantava voima, Delfiini Kirjat 2012

Artikkeli on julkaistu myös Seita -lehdessä 4/2015

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net