Usein tavoittelemme onnea tavalla, joka tekee todellisen onnellisuuden mahdottomaksi. Lue jutusta neljä tapaa, joilla sabotoimme oman mahdollisuutemme olla aidosti onnellisia, ja opi tunnistamaan ja lopettamaan nämä haitalliset tavat.
Martin Seligmanin kehittämä PERMA-malli on vahvaan tutkimusnäyttöön perustuva teoria onnellisuudesta. Mallin jokainen kirjain kuvastaa yhtä elämän tärkeää osa-aluetta. Yhdessä nuo muodostavat onnellisuutta kuvaavan kokonaisuuden.  Tutustu PERMA-malliin ja hyödynnä sen oppeja – ehkä löydät hitusen lisää onnellisuutta elämääsi.
Suomi voitti vastikään julkaistun onnellisuustutkimuksen mukaan maailman onnellisimman maan tittelin jo toista kertaa peräkkäin, mutta ovatko suomalaiset todella onnellisia? Ja mistä onnellisuus oikein kumpuaa?
Harvardin yliopiston psykologian professori Tal Ben-Shahar on tutkinut onnellisuutta perinpohjaisesti. Hänen teoksessaan Onnellisemmaksi: merkitystä, mielihyvää ja kestävää onnea etsimässä haastetaan lukijat tekemään arkisia muutoksia elämässään. Onnellisuuden lisääminen onnistuu noudattamalla seitsemää periaatetta, joista otimme selvää.
Kun tunnistat omat vahvuutesi, sinulla on oivia työkaluja käytössäsi kohti onnellisempaan elämään. Yhdeksänosaisessa juttusarjassa tutustumme meissä kaikissa enemmän tai vähemmän piileviin luonteenvahvuuksiin ja saamme sievoisen määrän käytännönläheisiä ohjeita niiden kehittämiseen.
Kirjoittaja Mo Gawdat on Google X:n liiketoimintajohtaja. Kirjassa Onnellisuuden yhtälö hän hyödyntää ongelmanratkaisukykyään selvittääkseen onnellisuuden salaisuuden – varsin kunnianhimoinen tehtävä. Kirjan kirjoittamista on edeltänyt Mo Gawdatin havainto siitä, että hän on onneton.
Ihmisyyteen kuuluu epätäydellisyys. Se tarkoittaa, että yrittäessämme toteuttaa itseämme elämän eri areenoilla, tulee ennen pitkää vastoinkäymisiä. Se sattuu. Vaatii rohkeutta päästä mokaamisen yli. Silti meidän on uskallettava yrittää uudelleen, emme saa jäädä paikoillemme tai lakata yrittämästä ja tekemästä asioita. Uudelleen yrittäminen kannattaa, sillä se on elämistä suurella sydämellä. Rohkeus uusiin yrityksiin vahvistuu, kun huomaamme, että epätäydellisyys on lahja.
Siinä missä muut maat tavoittelevat bruttokansantuotteen kasvua, pienessä Bhutan valtiossa koko kansakunnan tärkein tavoite on onnellisuus.
Anthony de Mello paljastaa Uudistuminen-kirjaksi kootuissa puheissaan onnellisuuden salaisuuden. Mutta osaammeko ottaa sen vastaan?

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net