Ei ole mitään uljaampaa kuin ystävyys, rakkaus, joka on pyyteetön. Sellainen rakkaus ja ystävyys on mahdollista saavuttaa ja kohdata eläinystäviemme kera tai paremminkin heidän ansiostaan. Eläimet ovat asuttaneet maapalloa paljon pidempään kuin ihminen.
Onko sinulla tiettyä eläintä, lintua tai hyönteistä, jota tunnut näkevän usein tai jolla on sinulle erityinen merkitys? Jos huomiosi kiinnittyy samaan eläimeen, yrittää se ehkä viestiä sinulle jostakin, antaa viisautta tai tietoa tulevasta. Eläinten ei välttämättä tarvitse olla eläviä, vaan eläinten kuvat, eläimiin liittyvät esineet ynnä muut ajavat samaa asiaa. Kaikilla niillä on jokin tarina.
Sanasta ”sielu” on tullut osa arkikieltä. Saatamme puhua sieluttomasta yrityksestä, tai vaikkapa urheilijasta, joka on joukkueensa ”sydän ja sielu”. Rakastuneina taas jaamme rakkaan kanssa kehon ja sielun. Jokaisessa tapauksessa sielulla viitataan syviin tunteisiin ja ydinarvoihin, mutta entä eläimet, miten on niiden sielun laita? 
Eläinten sielunelämästä tai sielun puutteesta on puhuttu paljon. Monet haluavat pitää eläimet "eläiminä" eikä antaa niille inhimillisiä tuntemuksia, onhan eläinten hyötykäyttö helpompaa, jos voi kuvitella ne ilman tunteita, pelkiksi lihanpaloiksi tai koristeeksi seinille.
Eläintenystävät tietävät kuinka lemmikin seura tekee hyvää. Eläimiä käytetään myös monissa terapioissa, joissa ne ilahduttavat ja kuntouttavat monesti pelkällä läsnäolollaan.
Kummittelevista eläimistä on kerrottu juttuja iät ja ajat. Joskus matkustajat ovat kertoneet eläinten haamuista, kuten kummituskoirasta joka murisee ohikulkijoille tietyillä teillä. Useimmiten eläinten haamut kuitenkin ilmaantuvat pian eläinten kuoleman jälkeen; ne vierailevat edelleen rakkaiden ihmisystäviensä luona.
Eläinten kykyä olla osa luontoa itselleen luontaisella tavalla on kadehdittavaa. Meiltä ihmisiltä tuo oleminen on kadonnut kauan aikaa sitten. Meillä on paljon opittavaa eläimiltä.

Karhu

21.08.2013
Leppoisa ja voimas karhu on monen voimaeläin. Karhu pitää hunajasta ja nukkuu talven yli. Se on suurimpia pohjoisen nisäkkäitä ja syö sekä kasveja että lihaa.

Käärme

25.09.2013
Käärmeeseen liittyy paljon negatiivisia tunteita, niitä pelätään ja vihataan. Saduissa käärmeet liittyvät magiaan ja kuolemattomuuteen.
Tiedemaailma on suhtautunut kovin nuivasti ajatukseen eläinten kyvystä ajatella ja tuntea. Kuitenkin jokainen, joka hetken aikaa seuraa lähes mitä tahansa vapaana näkemäänsä eläintä, huomaa kuinka sillä on kyky nauttia olostaan.
Sivu 1 / 2

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net