Frankin tarina kuvakaappaus: Suomen eläinsuojeluyhdistys
20.11.2018

Frankin tarina

”Pennun saapumisen piti olla onnellinen tapahtuma. Perheemme ilo uudesta perheenjäsenestä kääntyi kuitenkin suruksi, kun pentu kuoli parvovirukseen vain kolmen päivän jälkeen uuteen kotiin saapumisestaan. Koira olikin peräisin pentutehtaasta.

Löysin netistä ilmoituksen koiranpennuista, jotka olivat jackrussellinterrierin ja kääpiövillakoiran sekoituksia. Pentujen hinta oli 500 euroa. Laitoin heti viestiä myyjälle ja kerroin olevani kiinnostuneita pennusta. Myyjä vaikutti mukavalta ja kertoi olevansa otettu siitä, miten hyvään perheeseen pentu olisi tulossa.

Sovin, että menisimme katsomaan pentua tulevana sunnuntaina. Tilanne kehittyi kuitenkin sellaiseksi, että pentu olisikin lähdössä mukaamme uuteen kotiin heti samalla reissulla. Sain myyjältä katuosoitteen ja talon numeron, mutten rappua tai asunnon numeroa. Soitin myyjälle talon ulkopuolelta, ja myyjä lupasi tulla avaamaan oven.

Pian hän kuitenkin ilmestyi pihaan pennun ja aikuisen koiran kanssa. Sain pennun syliini ja huomasin sen haisevan oudolta. Pennunhuumasta humaltuneena en kuitenkaan osannut kuunnella hälytyskellojani.

Pentu oli rauhallinen ja kiltti, mutta söi ja joi kuin viimeistä päivää. Toisena yönä se alkoi oksennella ja olla hieman väsyneen oloinen. Yhdistin oksennuksen hajun aiemmin tunnistamaani outoon hajuun.

Kolmantena yönä pentu alkoi lisäksi ripuloida, ja seuraavana päivänä veimme sen eläinlääkäriin. Sairastelun syyksi paljastui parvovirus.

Pentu lopetettiin rakastavien ihmisten läsnä ollessa. Pennun nimi oli Frank, ja vaikka hän oli uudessa kodissaan vain kolme päivää, tuli hänestä rakas perheenjäsen.”

https://www.elaintenviikko.fi/pentutehtailu/

Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko, jonka ensimmäinen päivä on kansainvälinen Eläinten päivä. Suomessa Eläinten viikkoa on vietetty SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien.

Eläinten viikolla nostetaan keskusteluun vuosittain vaihtuva ajankohtainen tai muutoin merkittävä eläinsuojeluteema. Vuonna 2018 teemana on lemmikkieläimen vastuullinen hankinta. Pentujen tehtailu on kannattavaa liiketoimintaa, jota kysyntä pitää yllä.  Vain kysyntään vaikuttamalla tämä toiminta saadaan lakkautettua! 

Lahjoittajien apu on mittaamattoman tärkeää. Osallistu nyt Eläinten viikon keräykseen Sinulle sopivalla summalla, Frankin muistoksi.

https://www.elaintenviikko.fi

Tekstit: SEY

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net