Energioiden puhdistaminen yrttisavulla Taru A.
20.04.2016

Energioiden puhdistaminen yrttisavulla

Savulla puhdistaminen on vanha, erityisesti alkuperäisväestön traditioihin kuuluva seremoniallinen tapa puhdistaa paikka, esine tai henkilö negatiivisista energioista, joille olemme kaikki jossain määrin niille alttiita. Esimerkiksi kodin voi ”savustaa” vaikkapa kerran pari vuodessa.

Savulla puhdistamiseen käytetään yrttejä, parhaana on pidetty valkoista salviaa tiukkaan sidotussa nipussa poltettuna, mutta savustusnippuja voi tehdä ja kuivattaa itsekin haluamistaan yrteistä.

Mitä tarvitaan:

-Yrtit, joita savutetaan. Kuivattuina nippuina tai irtolehtinä esimerkiksi valkoista salviaa, maarianheinää, seetriä tai katajaa. Nippua poltetaan sytyttämällä toisesta päästä (sytyttimellä tai kynttilällä) niin että yrtit kytevät, irtolehtiä tai havuja savutetaan suitsukehiilen päällä.

- Palamaton alusta tai kulho. Esimerkiksi abalone simpukankuori, keraaminen tai takorautainen astia, tai muu paloturvallinen alusta.

- Sulka tai sulkia savun ohjaamiseen

- Tahdonvoimaa ja keskittymistä. Pidä mieli kirkkaana muista ärsykkeistä ja keskity kiitollisuuteen siitä että negatiiviset energiat poistuvat. Toimi rauhallisesti.

Kodin energioiden puhdistaminen

Ennen savutusta on mukava ensin siivota koko koti. Avaa sen jälkeen ikkuna / ikkunoita tai ovi raolleen ennen kuin sytytät yrtit. Anna ilman virrata vielä pari minuuttia toimituksen jälkeen. Palohälytin voi olla syytä sulkea hetkeksi, jos se on kovin herkkä.

Kierrä savun kanssa puhdistettavat tilat ja visioi sinne kuulumattomien energioiden poistuminen. Voit keinuttaa astiaa kevyesti, ohjata savua sulan avulla ja/tai pitää nippua kädessä (huomioi tuhka). Läpikäy myös nurkat, ja erityisesti tukkoisilta tuntuvat kohdat kodissa.

Sanotaan, että jos salvianippu sammuu toistuvasti, on siinä tilassa vielä raskasta energiaa. Voit myös varovasti puhallella kytevään nippuun, jotta savu pysyy tasaisempana.

Esineiden puhdistaminen

Jos haluat puhdistaa yksittäisiä esineitä, kuljeta esinettä rauhallisesti savun läpi pari kolme kertaa. Voit savuttaa esimerkiksi amuletit tai muut henkilökohtaiset esineet, kuten vaikkapa matkapuhelimen.

Henkilön puhdistaminen

Savun avulla voidaan puhdistaa myös henkilön energiakenttää, tai auraa, negatiivisista energioista. Henkilö seisoo jalat irrallaan toisistaan, käsivarret ojennettuna, ikään kuin T-asennossa. Pyöritä savua kevyesti päästä varpaisiin ja edestä taakse. Henkilön puhdistamisen voi tehdä myös ennen kodin puhdistamista kaikille toimitukseen osallistuville. Salvian savu ei ole terveydelle vaarallista.

Henkilön puhdistamisen sanotaan auttavan tukkoiseen, pysähtyneeseen, masentavaan tai saamattomaan olotilaan, helpottavan dagen efterinä tai jopa lievittävän kipuja.

http://spiritualityhealth.com/blog/bianca-alexander/energy-cleansing-sage

http://www.chopra.com/ccl/clear-your-energy-and-lift-your-spirits-with-the-sacred-art-of-smudging

 

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net