24.05.2017

Elementit: Rakas maaemonen

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat ikiaikaisia voimanlähteitä, elementtejä. Koko maailmankaikkeuden voidaan ajatella muodostuvan elementtien muodostamista hiukkasista. Niiden avulla luonto ja me ihmiset pysymme hengissä ja kiertokulussa. Jokin elementeistä voi tuntua läheiseltä siksi että se vain tuntuu oikealta, tai vaihtoehtoisesti se voi osua horoskooppimerkkiisi. Elementtien voimia voidaan sekä käyttää henkisinä avustajina, että käsittää monin eri tavoin. Sarjan neljännessä osassa esittelemme maan voiman.

Maa muodostaa kaikkien elementtien perustan. Suurin osa ihmisistä viettää valtaosan elämästään sen piirissä. Olemme tekemisissä maaelementin kanssa aina kun kävelemme, istumme, seisomme, ryömimme, syömme, nukumme, työskentelemme, hoidamme kasveja tai maistelemme suolaa. Maa on elementeistä fyysisin, ja kolme muuta elementtiä tukeutuvat kukin maan voimaan.

Maa on myös Äitimme, koska olemme tavallaan kotoisin maasta. Siitä me olemme myyttisesti nousseet, ja sen kosteaan maaperään hautaamme myös kuolleemme. Maa tarjoaa meille ravintoa ja parantavia kasveja. Eläimet laiduntavat maan pinnalla, ja lintuja lukuun ottamatta elollinen harvemmin poistuu pitkiksi ajoiksi maan yhteydestä.

Pohjoisen ilmansuunnan maaelementtiä palvottiin aikoinaan sen itsensä takia. Nykyisin ”palvomme” maata elämän antajana, ilman sitä joutuisimme perikatoon. Maapallo on Gaia, äitimme ja kotimme, kaikki mitä meillä on. Niin on ollut aina.

Lumiseen ja jäiseen talviaikaan yhteys maahan saattaa tuntua heikommalta. Maaemomme on ikään kuin nukkumassa, ja me ihmiset tahtoisimme monesti tehdä saman. Painuisimme mieluusti pimeään luolaan talviunille karhun kainaloon, ja heräisimme vasta keväällä kun maa alkaa jälleen kukoistaa.

Maapallomme on meille elintärkeä ja silti olemme kohdelleet sitä kaltoin. Luonto on kuitenkin äärimmäisen sopeutuva ja pitää huolen elämän jatkuvuudesta. Jos alamme pitää huolta maapallosta, sekin pitää huolen meistä. Meidän valintamme on, miten sen kaiken korjaamme. Kokonaisuutena maa olisi täynnä runsautta, rikkautta ja yltäkylläisyyttä, kun vaan lakkaisimme riistämästä luonnonvaroja lyhytnäköisesti.

Astrologiassa maa on käytännöllisyyden elementti, joka liitetään härkään, neitsyeen ja kauriiseen. Maaihmiset ovat loogisia, uskollisia, ahkeria, empaattisia, ylisuojelevia, käytännönläheisiä ja seisovat lujasti omilla jaloillaan. Maatyyppi ei ole kiinnostunut epärealistisesta unelmoinnista, vaan saavuttaa tavoitteensa kovan työn kautta. Hänen kotinsa on kutsuva ja lämmin, aina avoinna ystäville ja perheelle. Vaikka maaihminen on hyvä ja uskollinen ystävä, hän voi huonona päivänä olla myös laiska, liian tiukka, halveksiva, jäykkä tai itsepäinen.

Paranta maan syli

Maa on myös hengellinen entiteetti. Pahimmassakin ahdistuksessa mustikkamättäällä, metsän pohjalla istuen löytyy yhteys luontoon ja elämänvoimaan. Maayhteyttä voi vielä vahvistaa kävelemällä paljain jaloin. Myös maanläheisen ja tukevan ruoan syöminen pitää jalat maassa. Etenkin juurekset vahvistavat maayhteyttä tehokkaasti.

Jos olet sairas, voit kokeilla seuraavaa saavuttaaksesi paremman voinnin:

Etsi paikka, jossa maa on paljasta. Siinä ei saa olla betonia, eikä edes kasveja tai lehtiä.

Asetu istumaan tai makuulle. Näe sielusi silmin, miten vammasi tai sairautesi vajoaa maan syvyyksiin. Tunne, miten sekä henkinen että fyysinen kipu ja tuska valuvat sinusta allasi olevaan maahan.

Tunne maan rytmi – luonnon tasainen syke, joka jatkuu jatkumistaan. Se sulautuu sydämesi rytmiin ja jatkuu, kunnes koko kehosi aaltoilee sen energiasta.

Tunne sitten, miten syvältä maasta nousee sinuun viileää, syvää ja pehmeää energiaa.

Nouse ylös, ravistele pölyt vaatteistasi ja kuulostele oloasi.

Jos olet vuoteenomana tai et muusta syystä voi toimia edellä mainitusti, pidä huoneessasi tuoreella mullalla täytettyä ruukkua tai muuta astiaa. Multa värähtelee eheyttävästi, ja sen läsnäolo auttaa sinua toipumaan.

Yksinkertaisin tapa on tuoda huoneeseen multaan istutettu ruukkukasvi. Kasvin omien parantavien energioiden lisäksi myös ruukussa olevasta mullasta on apua toipumisessa. Kasveista esimerkiksi muratti on hyvä valinta.

Lähteet:

https://www.gaia.com/article/the-four-elements-finding-your-element

Scott Cunningham: Maan voimaa

Scott Cunningham: Maa, ilma, tuli ja vesi

Lehto ry:n Seita -lehti 4/2015

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net