Elementit: Ikuisesti muuttuva vesi https://pixabay.com/fi/sunrise-dramaattinen-taivas-1634125/
06.04.2017

Elementit: Ikuisesti muuttuva vesi

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat ikiaikaisia voimanlähteitä, elementtejä. Koko maailmankaikkeuden voidaan ajatella muodostuvan elementtien muodostamista hiukkasista. Niiden avulla luonto ja me ihmiset pysymme hengissä ja kiertokulussa. Jokin elementeistä voi tuntua läheiseltä siksi että se vain tuntuu oikealta, tai vaihtoehtoisesti se voi osua horoskooppimerkkiisi. Elementtien voimia voidaan sekä käyttää henkisinä avustajina, että käsittää monin eri tavoin. Sarjan kolmannessa osassa esittelemme vesielementin.

Vesi on puhdistautumisen, alitajunnan, rakkauden ja tunteiden elementti. Tunteemme ovat jatkuvassa liikkeessä aivan kuten nestemäinen, alituiseen muuttuva vesi, joka virtaa tasolta toiselle. Alitajuntamme on jatkuvassa liikkeessä kuin meri, joka ei lepää sen paremmin yöllä kuin päivälläkään. Sen vuoksi vesielementti symboloi myös alitajunnan syövereitä.

Vettä on kaikkialla ympärillämme. Niin kehomme kuin planeettamme pintakin koostuu noin 70-prosenttisesti tästä nesteestä. Kaikki tietävät, miten tärkeää vesi on ja miten paljon siitä nautimme. Se on elämän välttämätön edellytys, vain ilma on vettä tärkeämpää. Varhaiset kansat pitivätkin vesielementtiä jumalallisena, koska se pitää elämämme lähdettä yllä.

Vesi hallitsee länttä ja syyskuukausia, joiden aikana sadekuurot huuhtovat maata. Vesielementtiin liittyvät ystävyys, avioliitto, hedelmällisyys, onni, nautinnot, parantaminen, nukkuminen, unet, henkiset toiminnot, ja väreistä syvimmästä syvimmän veden sininen.

Astrologiassa vesi on tunteellisuuden elementti, joka liitetään ravun, skorpionin ja kalojen merkkeihin. Vesi-ihminen saattaa näyttää ulospäin tyyneltä ja rauhalliselta, mutta hänen sisimmässään käy jatkuva tunteiden myllerrys. Hän on myötätuntoinen, huolehtiva, joustava, ymmärtävä ja luottavainen. Vesielementin tyyppi näkee elämän matkana, jossa jokainen liike on osa polkua, vaikka tapahtuma olisi odottamatonkin.

Toisaalta vesi-ihminen voi myös olla liian myötätuntoinen muita kohtaan ja laiminlyödä omat tarpeensa. Liiallinen negatiivisten tunteiden ryöppy saattaa johtaa hänet epävakauteen, masennukseen tai riippuvuuksiin. Vesielementin haaste on löytää tasapaino ja harmonia muiden ja itsensä auttamisen suhteen.

Vesi

”Joskus asiat virtaavat elämääsi pyytämättä,

tuntuu kuin tuulikin laulaisi nimeäsi,

vaikket ymmärrä miksi.

Joskus virta laittaa elämäsi uusiksi kysymättä lupaa

Eikä se vastaa sinulle,

vaikka kuinka huutaisit.

Ainut mistä voit olla varma,

on veden kiertokulku, ja että

jossain kohtaa kaikki kyllä yhdistyy.”

- Susanna Jussila

Huolien karkottaminen kaarnaveneen kyydissä

Etsi kaarnan tai pienen puun palanen, sellainen joka kelluu, ja vie se mukanasi joen rantaan. Kaiverra puunpalaseen veitsellä kuvia, sanoja tai symboleita, jotka edustavat huoliasi. Varmistu siitä, että kuvaat jollain lailla aivan kaikki ongelmasi. Halutessasi voit kirjoittaa kynälläkin, mutta se ei välttämättä ole yhtä tehokasta.

Samalla kun kaiverrat, siirrä mielessäsi kaikki pulmasi, ongelmasi, surunaiheesi ja muut huolesi puunpalaan. Kun kaiverrukset ovat valmiita, aseta vaivojesi vene jokeen, käännä sille selkäsi, ja anna sen ajelehtia tiehensä. Poistu taaksesi katsomatta.

Palaa kotiin varmana siitä, että vene jatkaa matkaansa pitkin jokea, ja vapauttaa sinut ongelmistasi. Vesi, suuri puhdistaja, huuhtoo ne pois yksi kerrallaan.

Halutessasi voit lisätä veneeseen pienen maston ja purjeen matkantekoa helpottamaan.

Teksti: Taru A.

Lähteet:

https://www.gaia.com/article/the-four-elements-finding-your-element

Scott Cunningham: Maan voimaa

Scott Cunningham: Maa, ilma, tuli ja vesi

Lehto ry:n Seita -lehti 3/2015

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net