09.03.2017

Elementit: Elämän ja kuoleman Tuli

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat ikiaikaisia voimanlähteitä, elementtejä. Koko maailmankaikkeuden voidaan ajatella muodostuvan elementtien muodostamista hiukkasista. Niiden avulla luonto ja me ihmiset pysymme hengissä ja kiertokulussa. Jokin elementeistä voi tuntua läheiseltä siksi että se vain tuntuu oikealta, tai vaihtoehtoisesti se voi osua horoskooppimerkkiisi. Elementtien voimia voidaan sekä käyttää henkisinä avustajina, että käsittää monin eri tavoin. Sarjan toisessa osassa esittelemme tulielementin.

Aineen yhdistyessä happeen ja lämmön vapautuessa syntyy eläväistä, lähes autonomista, puhdistavaa, tuhoavaa, lämmittävää, kypsentävää, valoa tuovaa, pelottavaa tulta – elementeistä harvinaisinta.

Kotoinen takkatuli lohduttaa meitä kylmänä päivänä. Lempeä leirituli lämmittää veden ja keittää ruoan. Kynttilöiden palaessa nautitaan romanttisia illallisia vielä tänäkin päivänä. Ennenvanhaan tulesta on oltu riippuvaisia niin valaistuksen kuin ruoanlaitonkin suhteen. Maailma on varmastikin ollut pimeä paikka ennen tulenteon keksimistä! Avuliaisuudestaan huolimatta tuli on kuitenkin arvaamaton ja saattaa hetkessä muuttua vaaralliseksi, jos sen kanssa ei pidä varaansa.

Tuli on muutoksen, tahdon, intohimon ja seksuaalisuuden elementti. Tuli ilmaantuu nopeasti ja näyttävästi, eikä välttämättä sovellu heikkohermoisille. Tulielementti on uuden luoja ja vanhan hävittäjä. Tuhkasta nouseva feeniks-lintu on ajaton esimerkki siitä miten tulen tuhoista voi nousta jotain uutta. Tulielementti on samalla sekä kaikkein fyysisin että kaikkein hengellisin elementti. Tulta on myös kunnioitettu ja palvottu jo esi-isiemme aikaan.

Ilmansuunnista tuli on etelä, vuodenajoista kesä, väreistä punainen ja oranssi. Tulen symboliikkaan kuuluvat myös elämä ja kuolema, puhdistus, henki, rakkaus, luovuus, luoja ja aurinko.

Astrologiassa tuli on voimakkuuden elementti, joka kuvastaa oinaan, leijonan ja jousimiehen merkeissä syntyneitä. Tuli-ihminen on intohimoinen, karismaattinen, tehtäviinsä sitoutunut ja rohkea ratkaisija. Nurjalta puoleltaan vihainen, pakkomielteinen, uskoton, mustasukkainen ja kostonhimoinen.

Tuli-ihminen valaisee olemuksellaan koko huoneen sinne saapuessaan. Hän on synnynnäinen johtaja ja kaikkien juhlien keskipiste. Tuli-ihmisellä on luonnostaan voima viedä isojakin muutoksia läpi ja kääntää negatiiviset asiat positiivisiksi. Kuitenkin kuten edustamansa elementti, hän voi syttyä helposti myös väärään suuntaan, jos antaa esimerkiksi vihan sokaista tulen lailla. Rakkaus pitää tuli-ihmisen parhaiten oikealla polulla.

Tulen avulla puhdistautuminen

Jos haluat päästä eroon jostain tottumuksesta, ajatuksesta, menneisyyteen liittyvästä mielleyhtymästä, syyllisyydestä tai tunneperäisestä tukoksesta, heitä kyseistä ongelmaa edustava symboli roihuaviin liekkeihin. Symboli voi olla esimerkiksi mikä tahansa valitsemasi esine. Kun tuli tuhoaa symbolin, se vie siltä samalla voiman hallita sinua.

Käytä kuitenkin riittävästi aikaa symbolin valitsemiseen. Jos ongelmasi on ylensyönti, voit heittää liekkeihin annoksen lempiruokaasi. Samaan tapaan kannattaa toimia esimerkiksi tupakoinnin tai liiallisen alkoholinkäytön suhteen. Jos ongelmaasi ei liity minkäänlaista esinettä tai materiaa, piirrä kuva tai symboli paperille ja polta paperi.

Ei se ota jos ei annakaan. Tärkeintä tässäkin taiassa on tahdon ja visualisoinnin voimakkuus.

Lähteet:

https://www.gaia.com/article/the-four-elements-finding-your-elementScott Cunningham: Maan voimaa
Scott Cunningham: Maa, ilma, tuli ja vesi
Lehto ry:n Seita -lehti 2/2015

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net