Elementit: Älykäs ja tietoinen Ilma https://pixabay.com/fi/voikukka-taivas-kukka-luonto-463928/
16.02.2017

Elementit: Älykäs ja tietoinen Ilma

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat ikiaikaisia voimanlähteitä, elementtejä. Maailmankaikkeuden voidaan ajatella muodostuvan elementtien muodostamista hiukkasista, joiden avulla luonto ja ihmiset pysymme hengissä ja kiertokulussa. Jokin elementeistä voi tuntua läheiseltä siksi että se vain tuntuu oikealta, tai vaihtoehtoisesti se voi osua horoskooppimerkkiisi. Elementtien voimia voidaan sekä käyttää henkisinä avustajina, että käsittää monin eri tavoin. Osa 1. Ilmaelementti.

Ilma on ystävä. Se on viileä tuuli kuumana päivänä. Se on kirje, tärkeä paperi, puhelinsoitto tai keskustelu. Sen voima saa pudonneet lehdet lentelemään sinne tänne ja täyttämään purjeet pulleiksi. Ilmaelementti on jatkuvassa liikkeessä, vaikka et näkisi sitä.

Ilmaelementti liitetään usein älyyn. Se on ajatuksen todellisuus. Ajatuksen, joka on ensimmäinen askel kohti luomista. Ilma merkitsee kirkasta, selkeää ja puhdasta visualisointia. Liikettä ja sysäystä, joka lähettää visiot kohti toteutumistaan. Ilmaelementin avustuksella voi myös kehittää esimerkiksi selvänäköisyyttä.

Ilmaelementti onkin parhaimmillaan erilaisissa oppimisympäristöissä. Se on läsnä kun rakennamme teorioita, ajattelemme tai pohdiskelemme.

Ilmansuunnista ilma hallitsee itää, sillä sieltä loistaa kirkkain valo, viisauden ja tietoisuuden valo. Ilman väri on auringon keltainen ja vuodenaika kevät. Ilmaelementti kuvastaa myös syntymää, uusia alkuja, aamua ja lapsuutta.

Astrologiassa ilma on loogisuuden elementti ja liitetään kaksosen, vaa´an ja vesimiehen merkkeihin. Ilmaihmisen sanotaan olevan huomaavainen, nokkela, ahkera, viehättävä ja itsenäinen. Nurjalta puolelta epäjohdonmukainen, tunteeton ja itsekäs.

Ilmaihminen keskittyy elementeistä eniten ajatteluun ja mietiskelyyn. Hän osaa nähdä metsän puilta ja keksii yleensä helposti erilaisia ratkaisuja. Ilmaihmiset ovat kuitenkin kuin tuuliviirejä, joiden ominaisuudet ja suunnat voivat vaihdella voimakkaasti. Yksi on menevä, järkevä ja älykäs, siinä missä toinen voi olla hajanainen, eksentrinen ja kylmä. Vaikka ilmaihminen on usein multitalentti, hän on parhaimmillaan silloin kun keskitytään yhteen ongelmaan kerrallaan.

Ilmaelementtiä tunnustava ei useinkaan välitä perinteistä, vaan toimii mielellään kokonaan uusilla tavoilla (ja kuten itse lystää). Hän ei suostu tekemään asioita vain sen vuoksi, että ”näin on aina tehty”. Tämän ominaisuuden vuoksi häntä pidetään radikaalina ajattelijana, ja sitä kautta hänessä on usein johtaja-ainesta. Ilmaihminen tykkää olla aivot kaiken takana.

Tietoisen mielen virkistäminen ilman avulla

Joskus meillä jokaisella on tilanteita, jolloin pää tarvitsee ”tuuletusta”. Tässä muutamia keinoja ajatusten kirkastamiseen ilmaelementin avulla:

- Seiso tuulisessa paikassa. Ime sisääsi tuulielementtiä ja anna sen herättää mielesi unesta.

- Tuuleta kasvojasi keltaisesta paperista valmistetulla viuhkalla. Anna liikkuvan ilman havahduttaa itsesi tietoisuuden tilaan.

- Visualisoi hehkuva, keltainen valo, joka tulvii ylhäältä sinua kohti. Tunne, miten se tunkeutuu aivoihisi ja virkistää mieltäsi. Tunne, miten se laajenee ja herättää mielesi unesta. Tunne sen lämmin ja virkistävä energia, jonka avulla selviät kaikista eteen tulevista tehtävistä.

- Katsele puolipilvistä taivasta. Liitä jokaiseen näkemääsi pilveen tietynlainen ajatus. Visualisoi ajatusten ja pilvien välisiä monimutkaisia yhteyksiä ja niiden muodostamia kuvioita. Pidä mielikuvaa yllä niin kauan kuin mahdollista, tai kunnes tunnet olevasi valmis palaamaan meneillään olevan työsi pariin.

- Katsele kirkasta taivasta. Tuijota sitä tiiviisti katsomatta aurinkoon tai horisonttiin. Keskity itse taivaaseen ja sen ihastuttavaan sineen. Ime taivasta itseesi.

Lähteet:

https://www.gaia.com/article/the-four-elements-finding-your-element

Scott Cunningham: Maan voimaa
Scott Cunningham: Maa, ilma, tuli ja vesi

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net